Nasze stopnie i style :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale jak chodzi o postępy to w czerwcu tego roku zdałem u sensei Sikory 6 Dan na nidan (2 dan) karate Shotokan Szkoła Mistrzów Rumia
Pozdr.Świątecznie!
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje uczciwosci i wytrwalosci! Dobrze jest przekonac sie, ze sa jeszcze osoby, ktore swoj pas nosza godnie i nie musza sie go wstydzic!
Nie wiem, czy moge to samo powiedziec o sobie, ale skorzystam z okazji i podziele sie moja mala radoscia: miesiac temu zdalem na 4-te kyu w Shorin-ryu Kyudokan. Jak na faceta z kategorii "dziadkow", to jestem dumny z siebie! 8) A na wiosne sprobuje podejsc do egzaminu w Uechi-ryu
Przepraszam, że pytam. Nie znam się na Karate, nigdy go nie ćwiczyłem. Nurtuje mnie kilka kwestii, a mianowicie to zdawanie na stopnie w różnych szkołach: Shorin-ryu, Uechi-ryu i innych. Czy to są inne style, szkoły, czy różnice między nimi są niewielkie, czy fundamentalne, czy honorowane są stopnie w tych różnych szkołach/stylach? Czy jeśli ktoś kto ma II dan w Shotokan bedzie II danem w Goju-ryu itp. Czy techniki są takie same? Czy też każda styl/szkoła ma swoje, nie wystepujące gdzie indziej techniki. Jak wygląda kwestia zawodów? Czy rywalizacja sportowa wygląda podobnie? np walki? Czy macie różne układy formalne (kata?)? Ile jest federacji Karate w Polsce i na świecie?. Co je różnicuje? itp.. czyli poproszę o jakieś obszerne opracowanie.
Napisano Ponad rok temu
Od października 2 dan Fudokan.
Napisano Ponad rok temu
Nie musisz przepraszac, ze pytasz :-D Ale pytanie jest tak obszerne, ze mogloby wystarczyc na kilka osobnych watkow. Zreszta, odpowiedz na czesc Twoich pytan znajdziesz na tym i na innych forach o SW. Trzeba tylko troche poszukac.Przepraszam, że pytam. Nie znam się na Karate, nigdy go nie ćwiczyłem. Nurtuje mnie kilka kwestii, a mianowicie to zdawanie na stopnie w różnych szkołach: Shorin-ryu, Uechi-ryu i innych. Czy to są inne style, szkoły, czy różnice między nimi są niewielkie, czy fundamentalne, czy honorowane są stopnie w tych różnych szkołach/stylach? Czy jeśli ktoś kto ma II dan w Shotokan bedzie II danem w Goju-ryu itp. Czy techniki są takie same? Czy też każda styl/szkoła ma swoje, nie wystepujące gdzie indziej techniki. Jak wygląda kwestia zawodów? Czy rywalizacja sportowa wygląda podobnie? np walki? Czy macie różne układy formalne (kata?)? Ile jest federacji Karate w Polsce i na świecie?. Co je różnicuje? itp.. czyli poproszę o jakieś obszerne opracowanie.
Zeby nie robic off-top'a napisz teraz krotko. Shorin-ryu i Uechi-ryu to ZUPELNIE rozne style karate okinawskiego: KOMPLETNIE rozne kata, zdarzaja sie zupelnie inne techniki. Dlatego moj egzamin bedzie po prostu egzaminem, a nie teoretycznym uznaniem stopnia z innego stylu (zreszta, co to za stopien... :-D ). A do momentu egzaminu zakladam na Uechi bialy pas. I uwazam, ze tak powinno byc, jesli dany styl, czy nawet szkola w ramach stylu roznia sie dosc znacznie. Dlatego jeszcze raz WIELKIE BRAWA dla P. Sepka za to co zrobil!
Gdybys chcial wiecej odpowiedzi, to sugeruje zalozyc nowy watek albo napisz na priv.
Gregor
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nasz Mistrz, Sensei Dariusz Bajkowski zdał egzamin na mistrzowski stopień
6 DAN.
Egzamin odbył się 26 grudnia w Belgradzie, prowadzony był przez twórcę
stylu Karate Fudokan, Prof. Dr Ilija Jorga Soke 10 DAN.
W Polsce stopień 6 DAN jest najwyższym stopniem w Karate Fudokan.
Sensei Dariusz Bajkowski uprawia karate i inne sztuki walki od 26 lat.
W 2008 roku na I Kongresie Polskiego Związku Karate Fudokan został
powołany na stanowisko Prezesa Związku.
Zgoda światowej federacji - WTFSKF - na przystąpienie senseia Bajkowskiego
do egzaminu na 6 DAN jest wielkim wyróżnieniem dla polskiego Karate
Fudokan, i tym bardziej dla naszego klubu KIME.
8O
Dziwne... O_o Coś nie za szybko ma te dany?
Sorki za OT.
Napisano Ponad rok temu
Sensei Jorga jest znany z tego, że nie rzuca danami, więc to już jego trzeba się zapytać
Napisano Ponad rok temu
Dziwne... O_o Coś nie za szybko ma te dany?
Sorki za OT.
Widać dobry jest w te klocki :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, jestem złośliwa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam od wczoraj 1 dan Enshin Karate. :wink:
Gratulacje!
Jestem pod wrażeniem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale trafiłeś czy będzie sekcja w Mikołowie. Oczywiście że będzie w Mikołowie sekcja Oyama Karate i ja ją będę prowadzić. Przymierzam się na następny sezon, ale nie obiecuje że będzie na 100% już we wrzesniu. Bo jestem na końcówce studiów, zostanie mi ostatni semesrt i obrona pracy dyplomowej i muszę zobaczyć czy wyrobie z czasem.
Dziękuję i pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
karate lublin
- Ponad rok temu
-
co wiecie o seitedo??
- Ponad rok temu
-
Bloki - historia
- Ponad rok temu
-
Soto-uke - Kanji
- Ponad rok temu
-
terminologia
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia Karate Do
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe -Grzegorza Krauze- (Shaolin Kempo)
- Ponad rok temu
-
Fukugo
- Ponad rok temu
-
4 rocznica smierci Andy Huga
- Ponad rok temu
-
Grzechy Kyokushin
- Ponad rok temu