jaki prezent na 18 urodziny? ;)
Napisano Ponad rok temu
Choc ja na twoim miejscu zaczalbym od tanszych nozy, zawsze mozesz sprzedac a wyrobisz sobie opinie czego tak naprawde od noza oczekujesz bo po twoich postach ja na razie tego nie widac (bez obrazy).
Napisano Ponad rok temu
powiedz mi Tsuki do czego bedziesz uzywal tego noza?
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Nie umiem precyzyjnie odpowiedzieć... W najbliższej przyszłości chyba do obrony. W mieście raczej nie ma wiele zastosowań. Zresztą nazwa tego działu budo wiele mówi. "Magia stali" hehe. :wink:powiedz mi Tsuki do czego bedziesz uzywal tego noza?
Napisano Ponad rok temu
MADD MAXX 4" CELTIC Jaką opinię ma tan maker? Robi dobre ostrza?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba do obrony
1) na nóż "chyba" to chyba nie ma sensu wydawać więcej niż max. 1/4 tego co planujesz
2) na nóż "do obrony" w szczególności - lepiej wydać tyle, żeby Ci go nie było szkoda wyrzucić do rzeki po tym jak się obronisz
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi: jakie parametry ma stal damasceńska? Czy szybko się tępi? Wiem tylko, że przy dużych siłach boczny raczej się wygina niż pęka.
po pierwsze, 2000zl. na noz to ni jest wbrew pozorom kwota, za ktora kupilbys kazdy model na rynku. A juz na pewno mozesz zapomniec o modelach Darrela ktorych ceny zaczynaja sie od 500$ (nie damastowe).
No i poza tym - zakladajac ze to nie jest sciema, bo mysle tak samo jak Blacha - 2k za noz "chyba do obrony" bez wiekszych zastosowan praktycznych jest lekka przesada. Proponuje cos z tego:
Microtech - Mini socom elite auto:
Masters of defense - Hornet
ew. cos innego z "mojej" www. Jako, ze sa to foty sprzetu, ktory Swiat Nozy posiada (lub posiadal) na stanie...
Napisano Ponad rok temu
Zobaczę jeszcze noże Spydeco z otworem, może będą wygodniejsze. Dobry może być też wave jakiejś tam firmy, który sam się otwiera o pochwę.
Na razie upieram się na OTF Microtecha.
Blacha - czasem można sobie pozwolić na niekoniecznie niezbędne wydatki.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Przegosc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tsuki to juz tak biegle wladasz nozem w walce, ze roznica w nanosekundach przy otwieraniu manuala czy auto jest dla ciebie tak bardzo istotna?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Erm, to chyba właśnie dlatego, że nie umiem walczyć nożem (choć wkrótce zamierzam się zapisać na kurs) ważny jest element zaskoczenia i "przywilej pierwszwego ruchu". Zwłaszcza, że chyba to tego się sprowadza walka na noże - 1 pchnięcie i cyk... Wolę, żeby to było pchnięcie wykonane przeze mnie. Ale fakt, wydawanie tyle kasy na piewszy nóż, którego zalet nie byłbym w stanie wykorzystać jest bez sensu. Zobaczę socom elite auto - z recenzji na guns.com.pl wynika, że to solidny folder.Nieno jest coraz lepiej po prostu
Tsuki to juz tak biegle wladasz nozem w walce, ze roznica w nanosekundach przy otwieraniu manuala czy auto jest dla ciebie tak bardzo istotna?
Napisano Ponad rok temu
Bo obrona przed nożem to już coś innego....
Napisano Ponad rok temu
nie umiem walczyć nożem (choć wkrótce zamierzam się zapisać na kurs)
O ku*wa, trzymajcie mnie zanim padnę!
Ja proponuję poszukać czegoś w ESKK
Kurs walki nożem 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wątek naprawdę przedni
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nóż ufajdany klejem
- Ponad rok temu
-
EDC/SCYZORYK.. SCYZORYK = EDC !!?? - quasiTEST :)
- Ponad rok temu
-
blokada lock back???
- Ponad rok temu
-
Spyderco Native/Delica vs Kershaw
- Ponad rok temu
-
Z nożem na gada!
- Ponad rok temu
-
kolek vs dysk vs otwor w ostrzu