Stoicki spokój...
Napisano Ponad rok temu
Bo jak tak sobie myśle, to na treningu i zawodach przydałoby mi sie troche tej agresji, bo jak wiadomo to wyzwala wieksze poklady energi itd...
Nawet na "ulicy" zachowuje spokoj przez dłuższy czas...
Przykład...imprezka na domku u qmpla, w jakiejs tam wsi...miejscowi tubylcy po zakończeniu "wiejskiej potupaji" już mocno nawiani postanowili przyłączyć sie do nas...moji qmple zdeka spanikowali, a ja nawet nie czułem strachu, szczerze bylo mi to obojetna, czy wbija do nas czy nie (w sumie sam sie sobie dziwilem, ze nie boje sie wogóle 8O )
Tylko nurtowala mnie jedna mysl, czy jakby trzeba bylo sie lać, czy włączy sie wemnie agresja, niestety nie miałem okazji sprawdzić...
Ktoś może napisać, że spokoj to skarb, opanowanie bylo celem jakichś tam wielkich mistrzów z filmów o sztukach walki, ale oni potrafili sie "przełączać" z sędziwego dzaidka w zabijake...a ja jakos nie czuje że umnie cos takiego sie wydarzy...
A jak to jest u was?? Jak wywołać u siebie agresje w odpowiednim momencie?? (może zniemie sie w jakiegoś SSJ , fajnie by było zmieniać kolor włosów w ciągu jednej chwili :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak to jest, ale jestem takim typem człeka, którego bardzo trudno zdenerwować, albo sprowokować do bójki...w dodatku mój "agresor" jakos nie chce sie włączyć i nie wiem co z tym zrobić...
Bo jak tak sobie myśle, to na treningu i zawodach przydałoby mi sie troche tej agresji,
Nie, nieprzydałaby się.
A ogólnie to daj pan spokój :roll: .
Napisano Ponad rok temu
iwan - wbrew potocznym opiniom agresja (potocznie rozumiana) wcale nie jest warunkiem koniecznym aby sie sprawdzac w SW, mysle, ze jak to nazywasz, ten stoicki spokoj jest raczej atutem... czego ci trzeba to ukierunkowanej agresji - wyzwolenia energii w odpowiednim dla sytuacji kierunku.
jesli na treningach dajesz z siebie wszystko i czujesz, ze robisz postepy to wszystko ok. agresja bardzo latwo moze sie obrocic przeciwko tobie i wrecz zaburzyc twoje dzialania. takie jest moje zdanie, powodzenia i pozdrawiam! :wink:
Napisano Ponad rok temu
A na serio to ja tez nie mam raczej agresora - predzej potrawie sie wyzyc sie na rzeczy martwej niz na kims zywym. To chyba dobrze.
(napisalem to coby wyrobic minimum sensownej tresci w postac : ) )
Napisano Ponad rok temu
" po co mi ambicja ", " ja sie realizuje w inny sposob " itd.
Jak wyzwolic agresje? :> Nie doradze, bo ja mam naturalnie jej dosc duzo.
Pozdrawiam
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i dopowiem jeszcze, że nie chodziło mi o agresje, jako coś, co wykorzystam do niszczenia...chodzilo mi o wyzwolenie energi i pelna gotowosc do walki, bo cos w tym stylu da sie osiagnac...
dzieki za odp
Napisano Ponad rok temu
Ja wiem, że to co napisałeś, nie jest głupie, ale my to rozumiemy Naprawde :wink:
Ty to wiesz ja to wiem, ale chlopak, ktorego wiedza opiera sie na filmie "Amerykanski Ninja 5" tego nie wie . [nie mam na mysli autora tematu oczywiscie ]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chodziło mi o treść, tylko o podwójnego posta Zapomniałem to napisać
Niechacy wlasnie, ale teraz juz nie moge usunac... Moderatoooor!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm , mi się taki spokój udało osiągnąć przez częste sparingi. Ide sobie ostatnio ulicą, z jednej strony las, z drugiej jakieś budy i przystanek. Na przystanku trzech gości na oko po paru piwach, ja jeden i bez broni(rzadko sie zdarza), no i patrze se na nich i spokojnie sobie idę, a jeden podchodzi do mnie, chwilka spojrzenia w oczy i pyta sie jak leci to mówie że fajnie i poszedłem dalej. Muszę sie jednak przyznać, że byłem bank pewien, że będzie naparzanka. :twisted:
Przecież to jest normalne, że kolesie po kilku piwach tak się zachowują.
Do mnie bardzo często podchodzą goście, którzy piją w parku, nad rzeką albo przy stadionie. Pytają jak leci, czasami przybiją piątkę, albo pytają czy nie mam 5PLN, ale nie mam, pytają o godzinę.
A ty myślisz, że oni chcą się bić? 8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
2 różne pytania?
- Ponad rok temu
-
po co jest to cale utwardzanie?
- Ponad rok temu
-
Co można ćwiczyć w Szczecinie?