Kickboxing a Muay Thai
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poz.
Napisano Ponad rok temu
Z tym kroczem to chyba tylko na zawodach, jeśli się nie mylę?
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
proste,że takRandori
Z tym kroczem to chyba tylko na zawodach, jeśli się nie mylę?
:twisted:
poz
Napisano Ponad rok temu
TKD natomiast może być skuteczniejsze jeśli chodzi o nogi, ale tylko w walce na odległość bo w klinczu to po przegrana pewna. dobrze rozumuje
Mam takie moze beznadziejne pytanko, bo powtarza się często ale co lepiej wybrać Co jest skuteczniejsze w realnej walce. Chciałbym żeby moje treningi to nie był tylko chodzenie do "szkoły morderców" (Krav'ka). Wolał bym się czegoś sensownego i żebym rozwijał siebie a nie tylko potrafił złamać kolesiowi rękę na 43 sposoby :-) a w razie potrzeby mógł się skutecznie obronić przed 2-3 przeciwinkami. (Menelami bo nie mówięo starciu z kibolami 2 m wzrosu i 3 m wklacie - od nich napewno lepiej biegam :-) ). Warunki fizyczne to chyba mam do obu (189 cm i 90 kg)
Doradzcie Taekwoondo vs Kickboxing
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=63016
Napisano Ponad rok temu
pozdro dzięki za wszelką pomoc
Napisano Ponad rok temu
A jeżeli szybko biegasz to już masz 60 % warunków na street fightera który ma szansę na emeryturę... a jeżeli będziesz BAAARDZO szybko biegał (tak jak na ten przyklad ja) to prawie na pewno doczekasz się wnuków (na razie się nie doczekałem ale pracuje nad tym... w sensie... aaa... nieważne )
Napisano Ponad rok temu
Pozwolisz że nie odpowiem na pytanie odnośnie lania po ryju jakiś meneli na "ulicy"bo jest tendencyjne
poz
Napisano Ponad rok temu
Taekwondo- RULEZ :-)
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
TKD to coś w stylu karate, kung-fu ( ) itp. itd. To sie nijak przekłada na umiejętnosci walki na ulicy, równie dobrze mógłbys uprawiać ... lekkoatletyke. A kick-tahi-boxing to style skuteczne i nie tak zagmatwane jak te japonskie (koreąnskie) wynalazki.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KB - Włocławek
- Ponad rok temu
-
SHOOTBOXING World Tournament S-cup 2004
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Mistrzem Wagi Ciężkiej Lamonem Brewsterem