Chodziło mi o co innego.
Temat treningów Aikido dla dzieci, ich celowości, metodyce, kasie itd. już był.
Ciekaw byłem czy zaprowadziliście swoje dzieci do Waszego dojo na treningi, czy je zachęcacie do Aikido, czy może nawet razem z nimi trenujecie, czy uczycie je np. nikkyo podczas poobiedniej, łikędowej sjesty i takie tam.
Czy chcielibyście aby Aikido stało się w Waszych domach czymś co łączy pokolenia ;-) :-) czy może uważacie, że Aikido to Wasz prywatny świat, do którego być może w przyszłości dziecko zostanie dopuszczone albo i nie.
Jeżeli o mnie chodzi to, jak wcześniej pisałem, cieszyłbym się gdyby udało mi się zaszczepić w dziecku zainteresowanie Aikido, chciałbym z synem trenować, jeździć na staże, po prostu mieć wspólny temat (mam nadzieję, że nie jedyny). Tak jak np. wędkowanie, o którym nie mam pojęcia, ale mam zamiar się nauczyć, właśnie po to, żeby pójść z małym kiedyś na ryby. Zawsze chciałem pójść na ryby ze swoim ojcem.
Zdaję sobie sprawę, że to temat, który nie ogranicza się jedynie do Aikido. Ale jako, że sam trenuję Aikido, jest to moje hobby, pasja, czy jakkolwiek to nazwiemy i tą pasję chciałbym dzielić z osobą mi najbliższą (żona nie dała się namówić ;-) ) stąd właśnie ten topic. :-)
Pozdrawiam
PS. Aiki: thx :-)