Co ćwiczą Ci amerykanie - kurde?
Napisano Ponad rok temu
A jak oglądam relację ze jakiś zawodów w USA to jest tylko hasło np.: Stanowe Mistrzostwa Sztuk walki, Otwarte mistrzostwa sztuk walki, itp. Ani słowa o stylu. Po ubraniu też nie poznasz bo wszyscy poubierani kolorowo jak pajace w cyrku. Zasady - nie wiem - niby jak w taekwon do, ale nie do końca. Więc pytam: CO ĆWICZĄ CI AMERYKANIE? W JAKIM STYLU SĄ TO WALKI?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. ćwiczą tam wszystko co ładnie wygląda :-)
Napisano Ponad rok temu
Spotkalem we Francji plakat sztuki walki "Karate fitnes ".Nie miałem okazji obejrzeć na żywo, chociaż byłem ciekawy , co to jest.To są chyba te zawody na ,których walka to tylko dodatek ,a przedewszystkim zmodyfikowane kata (freestyle) przez zawodników z dodatkiem elementów akrobatycznych . To nie tylko modne w stanach ,ale jeszcze we francji (tam to chyba nawet więcej tego jest 8O ).
ps. ćwiczą tam wszystko co ładnie wygląda :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fakt, kosiarka by się zawstydziła. Chociaż , machał pod różnymi kątami a kosiarka równo tnie.Na discovery był taki program "Ekstremalne sztuki walki", to chyba o tym. W sumie to popyt kształtuje podaż, więc jak dla mnie mogą robić sobie co im się żywnie podoba . Chociaż śmiesznie wyglądał gostek który opowiadał że walka mieczem to taka wysublimowana i szlachetna sztuka, a potem w czasie kata z mieczem fikał salta w żółtej hakamie w cętki .
Napisano Ponad rok temu
pzdr Soma, w domciu jestes ?
Napisano Ponad rok temu
Witaj Marcin. Już w domu. Pozdrawiamna nich to robi wrażenie, na nas jeszcze nie i chwała Bogom Północy że tak sie w Polsce jeszcze nie dzieje.
pzdr Soma, w domciu jestes ?
Napisano Ponad rok temu
"... no i masa cudacznie poprzebieranych zawodników. Kimona czarne, czerwone, w barwach amerykanskiej flagi, z cekinami, bez cekinów. Godla szkol tez narozniejsze: tygrysy, smoki z zadlem, smoki bez zadla, ptak z ryba w dupie..."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witaj Marcin. Już w domu. Pozdrawiam
aj aj własnie jestem mna Letniej szkole Iaido w Olkuszu, treningi sa naprawdę dobre, a pan Sagawa zrobił na mnie nalezyte wrażenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dobra styl walki - bez pierdol...
- Ponad rok temu
-
Co mozna cwiczyc we Wrocku??
- Ponad rok temu
-
Dobre zestawienie?
- Ponad rok temu