Dominator kontra S...
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Na życzenie zamieszczam trochę porządniejsze powiększenia kwestionowanych części.
Skontaktowałem się naturalnie z działem obsługi klienta Camillusa. Reakcja pojawiła się dopiero po moim ponaglającym mailu, obiecali przysłać zakwestionowane części. Jeżeli ktos z forumowiczów ma większe doświadczenie związane z naprawami gawarancyjnymi producentów zza oceanu, proszę o kontakt na priv., chyba że jest sens założyć nowy wątek.
Co do mojej pierwotnej opinii o wspomaganiu ROBO Power, muszę przyznać, że w tej chwili jest znacznie bardziej pozytywna.
Wystarczyła aplikacja jednej kropli oleju (Militec rulez) i ostrze zaskakuje już niezawodnie za każdym razem. Nie jest to w dalszym ciągu energia Speed Safe (ani tym bardziej DA w wykonaniu MT), ale z całą pewnością patent w pełni funkcjonuje.
Piter ma rację - te dwa urządzenia to inna liga, szkoda tylko, że znakomity design D. Ralpha został troche skopany na etapie wykonawstwa.
Pozdrawiam,
See...
Napisano Ponad rok temu
Myslales moze o buck-mayo tnt ? A moze go posiadasz ? Jesli tak, mozesz powiedziec cos na jego temat ?
Napisano Ponad rok temu
Tak jeszcze a propo Twoich poprzednich postow Seamann i tego, ze lubisz taka budowe nozy.
Myslales moze o buck-mayo tnt ? A moze go posiadasz ? Jesli tak, mozesz powiedziec cos na jego temat ?
Faktycznie lubię taką budowę noży (simplicity rulez - Sebenza i "One Piece Range" Chrisa Reeve są najlepszym dowodem).
Bucka nie posiadam póki co, jakkolwiek biję się z myślami... Buck - czyli moje ulubione Ti/frame lock, czy pomyśleć o kolejnym microholicznym nabytku :?
Cokolwiek się z tego wykluje, pewnie zrobię parę zdjęć i wrzucę na forum.
Pozdro,
See....
Napisano Ponad rok temu
Faktycznie lubię taką budowę noży (simplicity rulez - Sebenza i "One Piece Range" Chrisa Reeve są najlepszym dowodem).
Bucka nie posiadam póki co, jakkolwiek biję się z myślami... Buck - czyli moje ulubione Ti/frame lock, czy pomyśleć o kolejnym microholicznym nabytku
Ta, niby taki przyjemny dylemacik, a wiem po sobie ze czlowiek moze przesiedziec przed kompem i sie zastanawiac bez skutku przez dluzszy czas A niestety nie kazdy moze zastosowac sie do rady, dawanej na BF: "get both of them"
W kazdym razie, na fotki i opis czekam z niecierpliwoscia
Napisano Ponad rok temu
Dział obsługi klienta Camillusa zachował się bardzo profesjonalnie - części zostały przysłane w ciągu paru dni i Dominator wygląda już tak, jak powinien:
Wspomaganie funkcjonuje też nadal bez zarzutu. No i mam kolejny ulubiony EDC.
Pozdrawiam,
See...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Seemann, czy elementy ktore musiales zareklamowac byly w tym nozu skopane od samego poczatku czy po jakims czasie (wskutek uzytkowania) zaczely wygladac tak jak na pokazanych przez Ciebie fotkach??
Wszystko niestety tak wyglądało natychmiast po wyjeciu sprzętu z pudełka
No ale jest już OK .
Pozdrawiam,
See...
Napisano Ponad rok temu
mialem niedawno Dominatora w reku - mmm... fajne - i sie specjalnie mu przygladalem pod katem Twocih przygod, ale nic podobnego na nim nie zauwazylem.
Napisano Ponad rok temu
Jaka płaca, taka praca. Zapłać Chinolowi 100 usd to zrobi ci taki noż, że kopary przez tydzień nie podniesiesz z ziemi, zapłać tyle Amerykanowi, a dostaniesz Spyderco MilitaryMnie też to w...wia i zastanawia, czemu azjaci (np. a propos tańszych ColdSteel'ów z 420 ) mogą ładnie spasować części, dokładnie wykończyć szlif i jeszcze do tego symetrycznie wykonaną krawędź tnącą wykończyć na lustro a ich droższe odpowiedniki z linii produkcyjnej "made in USA" są nieraz niechlujnie wykończone a krawędź tnąca zwykle wygląda jakby ktoś uczył się na niej ostrzenia z wolnej ręki zdradzając przy tym totalne beztalencie do prac manualnych . Ja rozumiem że np. SRK to nóż roboczy, nie musi być piękny itd.itp. ale skoro można to po prostu zrobić dobrze (a przeciętny robotnik z Azji po fabrycznym przeszkoleniu to potrafi więc obywatel USA też dałby radę :wink: ) to czemu się serwuje taką żenadę??? Skoro już mówię o ColdSteelu - przewinęło mi się przez ręce kilka SRK i ReconTanto, wszystkie miały tak niechlujnie wyprowadzoną krawędź tnącą, że jadąc po osełce stal ścierała się...miejscami, bo kąt fabryczny był na całej jej długości delkatnie mówiąc "zmienny" ...- niestety jest to przypadłość spotykana dość powszechnie także wielu innych firmach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zwierciadelko powiedz przecie... ;)
- Ponad rok temu
-
CRKT Ryan PLan B, a Teklok
- Ponad rok temu
-
SERGIUSZ MITIN - "NOŻE"
- Ponad rok temu
-
Camillus Heat mój trzeci
- Ponad rok temu
-
Benchmade 350
- Ponad rok temu
-
Knife Throwing
- Ponad rok temu
-
Spyderco Paramilitary - recenzja i zdjęcia.
- Ponad rok temu
-
Red Hardness?
- Ponad rok temu
-
nowy konkurs
- Ponad rok temu
-
Jaki Nóż ???
- Ponad rok temu