Endura vs. Monochrome, czyli krotki test kuchenny ;)
Napisano Ponad rok temu
Zabralem oba moje foldery przez duze "F" do kuchni - i wyniki byly co prawda do przewidzenia, ale jednak zawsze, co sie poczuje na wlasnej skorze, to sie odbiera troche inaczej, niz widziane/slyszane.
Miekkie warzywka - brokul, kartofel - zadnych roznic, ale juz marchew, albo kalarepa... Monochrome rulez
Na glupiej marchewce ukazala sie w pelni wyzszosc wysokiego plaskiego szlifu nad wkleslym. Do tego dochodza tez rozmiary, bo monochrom jest mniejszy i przez to jest krotsze ramie dzialania sily, ale krotko mowiac - jednak jestem lekko zaskoczony.
Nie kroilem miesa, bo nie jadam i trudno mi powiedziec, jakby to wygladalo, ale wlasnie monochrom zdobyl kolejny punkt przewagi
Wszystkich, ktorzy spodziewali sie jakichs mrozacych krew w zylach hardcorowych testow przepraszam i obiecuje sie poprawic, jak mi tylko jakis pomysl na taki test wpadnie do glowy
Napisano Ponad rok temu
hardcorowych testow przepraszam i obiecuje sie poprawic, jak mi tylko jakis pomysl na taki test wpadnie do glowy
Posmaruj kromke maslem albo margaryna! Zobaczymy ktory to przetrwa 8O
Napisano Ponad rok temu
Moja żona chwilowo wróciła z GB i po 10 minutach w kuchni krzyknęła : nie ma tu jakichś dobrych noży??
No i poszły moje na testy.
W tajemnicy zdradzę że chyba już nie odzyskam Mueli...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A spokojnie jestem sobie wyobrazic te polke
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś sobie kupię i sprawdzę
A tak patrząc na jego kształy i szlif ... to chyba mają rację szanowni użytkownicy.
Swamp Rat Bog Dog też musi być niczego sobie kitchen-taktical
Tak sobie mażę ... bo oba mi się podobają ...
Narazie przetestowałem Griptiliana 550
Oj oj .... doskonały kuchenny EDC mimo iż szlifu pełnego płaskiego mu oszczędzono w fabryce .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Praca szła szybko i przyjemnie nie bylo problemów zadnych z przygotowniem posiłków ,otwieraniem konserw czy puszek , czy drobnych prac przy obozie . Jedyna konserwacja-czyszczeniem noza było płukanie go w czystej wodzie i wyrzetarcie papierem toaltowym
Konkluzja ż minimalnie staracił na ostrosci a na ostrzu pojawiło sie parenascie 0,5 milimetrowej srednicy ognisk rdzy powierzniowej
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Wasze Endury...
- Ponad rok temu
-
Będzie zaostrzenie prawa?
- Ponad rok temu
-
Sztylety do Kung-Fu ?