Kershaw leek czy Camillus cuda edc
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Hmm, przy okazji - przy zamówieniu można napotkać na śmieszą rzecz. Mianowicie pytanie o rodzaj wysyłki - tzw. Poczta Polska vs Kurier (obydwie w tej samej cenie - 10zł). Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zaznaczy pierwszej opcji

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest kilkanascie tematow, zmus sie

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Nie wiem, za ile w Polsce go mozna srednio dostac, ale powinno byc ponizej trzech stow - w Alercie sprawdzilem, 290 PLN.
Spokojnie jest wart tej kaski.
Napisano Ponad rok temu

Zaskakująco nieduży jak na 4" ostrza, płaski i lekki, tnie jak diabeł, leży wygodnie, konserwacja noża ogranicza się do mycia pod kranem i wycierania ścierką, oraz przeciągnięcia jakąś ostrzałką raz na jakiś czas.
Co prawda widzę, że pytanie jest o noże sporo mniejsze, to jeśli to miałby być podstawowy EDC to dość szybko można docenić zalety dodatkowego cala ostrza

No i cena w Sharq to aktualnie chyba ociupinkę poniżej 300PLN - więc w podanej przez Ciebie cenie można sobie jeszcze zmieścić się z pochewką do noszenia noża poziomo na pasku, i jest pełen wypas 8)
AdamD ostrzega:
Endura to nóż do CIĘCIA, i jako taki nie posiada Taktycznego Zapasu Mocy pozwalającego na wydostanie się z czołgu z zaspawanymi włazami.

Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu

No i fakt - jest duza.
Napisano Ponad rok temu
OK biorę się za szukanie , nie jest tego malo no ale to sama przyjemność
ach te noże...... a może jakiś inny nożyk do +\- 350zł by ktoś polecił, pozdrawiam!
Może CRKT M21 albo M16??
Napisano Ponad rok temu
Monochrom jest tez jednak bardziej "taktyczny" - rekojesc bardzo wyraznie wystaje z lapy i zamknietym moze nie da sie podwazyc zaspawanego czolgowego wlazu, ale juz taka na przyklad szybe w samochodzie mozna wybic o wiele wygodniej, niz Endura papieros
Napisano Ponad rok temu

Inna to rzecz, że przypomina to trochę otwieranie piwa popperem :roll:
Napisano Ponad rok temu
Endura nawet w uchwycie "malpim" na dlugosc nie daje takich mozliwosci, jak monochrom.
Jasne, ze to takie "popperowanie" piwa, ale jesli chcesz miec jeden EDC z "zapasem mocy"

A zeby nie bylo calkiem OT - jak wroce do domu, to wrzuce fotki na ktorych monochrom i CUDA EDC sa razem dla porownania.
Tu ich nie mam, a nie chce mi sie teraz szukac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fotki. Z takiego jednego forum.
Orzelek...

...i reszka

Jak widac, CUDA jest malutka - i jeszcze kolek ma dosc daleko od rekojesci.
Napisano Ponad rok temu
Co moge poweidziec??
Cuda to bardzo fajny nozyk. Faktycznie 154CM to duza zaleta, ale nie wiem czy w tak malym nozu potrzba az takiej stali.
Ale z kolei Leek ma Speed Safe, ktore naprawde bardzo fajnie dziala. (masz wrazenie ze to automat)
Cuda bardziej mi sie podoba, choc leek na zdjeciach wygladal ladnie wiec go kupilem.
Wyboru i tak musisz dokonac sam bo jak znam zycie to doradzanie i tak na wiele Ci sie nie zda
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Ale i tak błąka mi się po głowie Monochrome...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Socom Red Inlays - promocja
- Ponad rok temu
-
za serwisem
- Ponad rok temu
-
Folder Strider & Jumbo Custom