Kershaw leek czy Camillus cuda edc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm, przy okazji - przy zamówieniu można napotkać na śmieszą rzecz. Mianowicie pytanie o rodzaj wysyłki - tzw. Poczta Polska vs Kurier (obydwie w tej samej cenie - 10zł). Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zaznaczy pierwszej opcji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest kilkanascie tematow, zmus sie i przejrzyj pare- parenascie stron w tym dziale, znajdziesz przynajmniej kilka z nich.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, za ile w Polsce go mozna srednio dostac, ale powinno byc ponizej trzech stow - w Alercie sprawdzilem, 290 PLN.
Spokojnie jest wart tej kaski.
Napisano Ponad rok temu
Zaskakująco nieduży jak na 4" ostrza, płaski i lekki, tnie jak diabeł, leży wygodnie, konserwacja noża ogranicza się do mycia pod kranem i wycierania ścierką, oraz przeciągnięcia jakąś ostrzałką raz na jakiś czas.
Co prawda widzę, że pytanie jest o noże sporo mniejsze, to jeśli to miałby być podstawowy EDC to dość szybko można docenić zalety dodatkowego cala ostrza
No i cena w Sharq to aktualnie chyba ociupinkę poniżej 300PLN - więc w podanej przez Ciebie cenie można sobie jeszcze zmieścić się z pochewką do noszenia noża poziomo na pasku, i jest pełen wypas 8)
AdamD ostrzega:
Endura to nóż do CIĘCIA, i jako taki nie posiada Taktycznego Zapasu Mocy pozwalającego na wydostanie się z czołgu z zaspawanymi włazami.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
No i fakt - jest duza.
Napisano Ponad rok temu
OK biorę się za szukanie , nie jest tego malo no ale to sama przyjemność ach te noże...... a może jakiś inny nożyk do +\- 350zł by ktoś polecił, pozdrawiam!
Może CRKT M21 albo M16??
Napisano Ponad rok temu
Monochrom jest tez jednak bardziej "taktyczny" - rekojesc bardzo wyraznie wystaje z lapy i zamknietym moze nie da sie podwazyc zaspawanego czolgowego wlazu, ale juz taka na przyklad szybe w samochodzie mozna wybic o wiele wygodniej, niz Endura papieros
Napisano Ponad rok temu
Inna to rzecz, że przypomina to trochę otwieranie piwa popperem :roll:
Napisano Ponad rok temu
Endura nawet w uchwycie "malpim" na dlugosc nie daje takich mozliwosci, jak monochrom.
Jasne, ze to takie "popperowanie" piwa, ale jesli chcesz miec jeden EDC z "zapasem mocy" do "Ass save"-akcji np. w aucie, to ja chyba wole moja calkiem stalowa zabaweczkie
A zeby nie bylo calkiem OT - jak wroce do domu, to wrzuce fotki na ktorych monochrom i CUDA EDC sa razem dla porownania.
Tu ich nie mam, a nie chce mi sie teraz szukac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fotki. Z takiego jednego forum.
Orzelek...
...i reszka
Jak widac, CUDA jest malutka - i jeszcze kolek ma dosc daleko od rekojesci.
Napisano Ponad rok temu
Co moge poweidziec??
Cuda to bardzo fajny nozyk. Faktycznie 154CM to duza zaleta, ale nie wiem czy w tak malym nozu potrzba az takiej stali.
Ale z kolei Leek ma Speed Safe, ktore naprawde bardzo fajnie dziala. (masz wrazenie ze to automat)
Cuda bardziej mi sie podoba, choc leek na zdjeciach wygladal ladnie wiec go kupilem.
Wyboru i tak musisz dokonac sam bo jak znam zycie to doradzanie i tak na wiele Ci sie nie zda
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Ale i tak błąka mi się po głowie Monochrome...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Socom Red Inlays - promocja
- Ponad rok temu
-
za serwisem
- Ponad rok temu
-
Folder Strider & Jumbo Custom
- Ponad rok temu