antyperspirant
Napisano Ponad rok temu
ja uzywam nivea w kulce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Interesuja mnie zarowno dla mnie jak i dla mojej lepszej polowki wiec meskie i damskie.
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
ja z kolei słyszałam ze znajdujące sie w antyprespirantach aluminium aplikowane w pobliże węzłów chłonnych jest mocno rakotwórcze, jakoś mnie to zeschizowało i używam tylko dezodorantów z gliceryną, ile w tym prawdy nie wiem, ale brzmi toksycznie "aluminium" (fuj)
Napisano Ponad rok temu
ja uzywam z vichy i jest super nie brudzi i dobrze chroni kosztuje ok 28 złTo moze jeszcze powiecie jakie antyperspiranty nie brudza ubran, bo jakos testuje i nie moge znalesc.
Interesuja mnie zarowno dla mnie jak i dla mojej lepszej polowki wiec meskie i damskie.
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
Nie dyzodorantu można uzywać tylko w dni parzyste.... .
:?
Napisano Ponad rok temu
8O
Nie dyzodorantu można uzywać tylko w dni parzyste.... .
Chyba pomyliles pojecia, deo to nie antyperspirant, a antyperspirant oprocz tego ze pachnie ma za zadanie blokowac wydzielanie potu przez pory zamykajac je, stad chyba autor watku chcial uzyskac opinie na ten temat.
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
...antyperspirant oprocz tego ze pachnie ma za zadanie blokowac wydzielanie potu
A dokładnie powstrzymują wydzielanie potu. Zwężają one ujścia kanalików potowych.
Zwykłe dezodoranty nie mają takich właściwości.
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
To moze jeszcze powiecie jakie antyperspiranty nie brudza ubran, bo jakos testuje i nie moge znalesc.[...]
Ja uzywam rexona 4 men i mi nie brudzi ubran wczesniej gillete i ten to syfil taka jakby maka strasznie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowki!
Napisano Ponad rok temu
aluminium w spray'u stosuje sie np. do dezynfekcji i zabezpieczania ran, wiec toksyczne nie jest...Witajcie,
ja z kolei słyszałam ze znajdujące sie w antyprespirantach aluminium aplikowane w pobliże węzłów chłonnych jest mocno rakotwórcze, jakoś mnie to zeschizowało i używam tylko dezodorantów z gliceryną, ile w tym prawdy nie wiem, ale brzmi toksycznie "aluminium" (fuj)
pozdrawiam
blackgirl
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Człowieku, wyobrażasz sobie 30 facetów nie używających antyperspirantów na treningu? Bo ja bym chyba sekcję zmienił. :-)Przyznam się szczerze ze jestem nastawiony sceptycznie do antyperspirantów, zwlaszcza jak ktoś reklamuje ze nie pocisz się podczas wysiłku. Przecież skóra powinna oddychac normalnie a nie byc "zakorkowana". Owszem przed baletami warto sie zablokować ale podczas treningu, chyba nie.
Byłeś kiedyś na wojskowej sali sportowej? Fajny tam zapach, no nie?
Napisano Ponad rok temu
Przyznam się szczerze ze jestem nastawiony sceptycznie do antyperspirantów, zwlaszcza jak ktoś reklamuje ze nie pocisz się podczas wysiłku. Przecież skóra powinna oddychac normalnie a nie byc "zakorkowana". Owszem przed baletami warto sie zablokować ale podczas treningu, chyba nie.
Pozdrawiam
ale to chyba chodzi o to, ze antyperspirant, dzieki chemikaliom jakie zawiera, utrudnia ROZWOJ BAKTERII, rozkladających pot, a nie wydzielanie potu w ogóle. Wydzielasz pot, który nie jest potem rozkładany. Sam pot nie ma zapachu.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Ale co do pytania shafta, to kolego mam za soba staz treningowy calkiem spory, więc wiem jak wali z szafek sportowców.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Kotka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
problemy MKOI
- Ponad rok temu
-
zastepstwo
- Ponad rok temu