balisong :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie masz z tego kupowania z ameryki niezly biznes ale az tak zalosnie go bronic?
Tylko pogratulowac blyskotliwej wyobrazni, nic Astaroth, zyj sobie dalej w swiecie magii czarow i wielkich pieniedzy kosztem sprowadzania sprzetu z USA
dla mnie eot.
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Vinca rozumiem tak o co chodzi panom w maskach to w Imie Pana - nie kumam 8O
Eee to wezcie mi jakos powiedzcie, z usa za 5$ przesylki chce BM 43. Nie nabijam sie, powaznie, jak mozecie to ja sie dokladam... Ofkoz, jesli to na 100% bez cła, vata i prałata bedzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I moja prosba nadal aktualna, kto sciagnie noze za5$ wysylka bez cla, chetnie zloze zamowienie. Gacman kombinatorze moze Ty ?
Nie da sie a przynajmniej kurewsko ciezko. Sciagalem z roznych dziwnych miejsc spzret(nie noze, w tym nichuja nie mam dosiwadczenia wiec bijcie nie, ponizajcie i mowcie dizffko jak cos poknoce)
Zwykle airmailem takie paczki to 25$. Ale to zalezy od firmy sedycyjnej i rzedewszystkiem wagi. noz mala zrecza jest wiec moooozeee.
cla i vatu mozna uniknac przez zanizanie wartosci faktury i dopisywanie paczki jaki gift- mozna sie ze sklepem w tej sparwie ugadac. Czasem na kontroli celnej upierdolą cło a podatek zostawia. zdaża sie.
Napisano Ponad rok temu
No i ja nie bardzo... Jak dla mnie lekka zenada :roll:Jezu kurwa o co chodzi 8O 8O 8O
Tak jak Vinca rozumiem tak o co chodzi panom w maskach to w Imie Pana - nie kumam 8O
No i tez bym cos chetnie zamowil za 5$ przesylki...
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wysyłka za 8 usd jest możliwa, szczególnie z takich nieubezpieczonych przesyłek cieszą sie poczciarze, "przesyłka zaginęła", "uszkodzona poza granicami kraju". Oszczędzacie 100 zł, często tracicie kilkaset na nożu.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Jedno pytanie madralo, zamawiales kiedys cos z usa czy tylko sobie po raz kolejny madrkujesz ? Bo jesli tak i jesli zabuliles 5$ za przesylke bez cla
Vince, spokojnie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tu masz cennik wysyłki z NewGraham, JA OSOBIŚCIE ściągałem od nich jakieś drobniejsze rzeczy korzystając właśnie z USPS i koszt przesyłki z USA to ok. $6 czy $7.
Ubezpieczenie? Pewnie bym się zastanowił ściągając nóż za $150, ale jak jedzie do mnie coś, co kosztuje $50 i mam za przesyłkę dopłacić dodatkowo $25 to ... no nie mogę :?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Przesyłkę za 5$ można sobie między bajki włożyć...chyba że to coś lekkiego i uda się namówić wysyłającego na USPS, a nie UPS czy DHL, a na poczcie nie doj....ą cła:
Ja najczęściej korzystałem z Polameru- paczki rzadko stawały na cle, za przesyłkę płaciłem przy odbiorze, dawałem zawsze coś "na górkę" Miłemu Panu i zawsze grało. Ostanio dostałem amortyzatory, waga ok 30 funtów, koszt 83 pln, czas oczekiwania 1,5 miecha (morska przesyłka). Tyle.
Pozdrawiam,
s.
Napisano Ponad rok temu
Vince, spokojnie.
Tu masz cennik wysyłki z NewGraham, JA OSOBIŚCIE ściągałem od nich jakieś drobniejsze rzeczy korzystając właśnie z USPS i koszt przesyłki z USA to ok. $6 czy $7.
Ubezpieczenie? Pewnie bym się zastanowił ściągając nóż za $150, ale jak jedzie do mnie coś, co kosztuje $50 i mam za przesyłkę dopłacić dodatkowo $25 to ... no nie mogę
Zgadza sie, New Graham jest sklepem, ktory ma chyba najtansze koszty wysylki w USA. Jednak kupujac noz za np 100$ mozesz zapomniec o jakimkolwiek obnizeniu ceny do 20 i wpisaniu jako gift. Tak wiec wysylka tania, ale clo bardzo prawdopodobne - jak napisalem.
No i oczywiscie ze liczy sie tez to, co sie kupuje (tj za ile i jak wielkie) choc nadal sadze ze 5$ za wysylke bez cla to bajka (no chyba ze kupujesz pike, prety do triangle, paracord, jestera, ladybug itp.).
Ale mialo byc EOTdla mnie
Napisano Ponad rok temu
To jest w ogóle coś takiego jak "wysyłka bez cła"? Jest wysyłka, która może kosztować $6, i jest cło, na które paczka trafi albo nie.
Jeśli to czy trafi czy nie jest w jakikolwiek sposób zależne od kosztu przesyłki, to ja poproszę o informacje*
Pozdrawiam,
AdamD
* wiem, wiem. Jeśli łączny koszt towar + przesyłka przekroczy pewną magiczną granicę (kiedyś to było 42EUR) to zasadniczo ląduje na cle. Stąd wpływ ceny przesyłki na cło. Tyle, że odwrotny od sugerowanego przez Vince'a
Napisano Ponad rok temu
To jest w ogóle coś takiego jak "wysyłka bez cła"? Jest wysyłka, która może kosztować $6, i jest cło, na które paczka trafi albo nie.
Nie ma, i o to sie wlasnie cala sprawa rozchodzi Adamie. Zasadniczo kazdy towar zakupiony za granica (przekraczajacy ta wspomniana "magiczna granice") podlega podatkowi i clu. Inna sprawa, ze nie zawsze to clo sie dostaje - kwestia "szczescia" i opieszalosci celnikow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No pewnie, a Vincowi sie nigdy bez cla nie udalo...
Pokaz mi miejsce gdzie cos takiego napisalem.
Napisano Ponad rok temu
Wracając do tematu. Co sądzicie o balisongu, jako o leśnym EDC? Poza tym, machałem tym swoim wczoraj i stwierdziłem, że jeśli byłby to MT (a nie noname) to moje palce byłyby juz wspomnieniem.
Napisano Ponad rok temu
Najlepsze walory uzytkowe ma chyba mictorech, w porownaniu do BM ma wyzszy szlif i lepsza stal. BM potrafil sie klinowac podczas glebokiego ciecia. MT nie mialem, ale wg Pitera sprawdza sie ok.
No i jesli bardziej niz na machaniu zalezy Ci na trzymaniu stali - Microtech powinien byc w sam raz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wrocław
- Ponad rok temu
-
Mysz Mc Gaywera...
- Ponad rok temu
-
Peace Keeper III - testy
- Ponad rok temu