Kung fu w Warszawie (proszę nie krzyczeć ;))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe moze najpierw chinskie a potem do marylin pub???
Dobra tak więc bierzmy sprawy w swoje ręce: mam akurat wolny weekend, więc postarajmy się dogadać do czwartku. KrzysT sprawdź rozkład zajęć, Andrzejowi pobiadolę za uszami, Adama by sie sciągneło, Shaft i AdamD widze sa chetni, jakby ktos jeszcze to dac znać.
Także inicjatywa jest, więc jakos internetowo ustalmy co i jak. Dostęp do internetu będe miał w czwartek wieczorem, poźniej nie bardzo. Spróbowac można.
Napisano Ponad rok temu
Się będę deklarował co do mojej "zajętości" w weekend już mam nadzieje wkrótce.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Jeśli szukasz miłego towarzystwa, fajnych ubranek, mistrza, który będzie Ci opowiadał jak to robisz postępy (choć sam specjalnie ich nie zobaczysz) - RT jest miejscem dla Ciebie.
Jeśli szukasz umiejętności - nawet nie próbuj. To strata czasu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli szukasz miłego towarzystwa, fajnych ubranek, mistrza, który będzie Ci opowiadał jak to robisz postępy (choć sam specjalnie ich nie zobaczysz) - RT jest miejscem dla Ciebie.
to mam pewne zastrzeżenie. Bo z jednej strony to rzeczywiście prawda, ale z drugiej trzeba wiedzieć, że w ten sposób ryzykuje się własnym zdrowiem. Niestety miszcz Pałys ma istotne niedobory wiedzy, a kadra instruktorska RT to regularna żenada. Można sobie ćwicząc tam zafundować paskudne kontuzje.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Teraz, jak na to patrzę, ten człowiek robi na mnie wrażenie wiecznego marzyciela. Taki facet, który wierzy, że jak sobie wyobrazi, że jest Prezydentem, to tak się właśnie stanie w następnej sekundzie.
Innym zagadnieniem jest dobór członków klubu. LP nie zdaje sobie pewnie sprawy, że jeśli otworzy drzwi sekcji dla wszystkich, którzy tego chcą, prędzej czy później pojawią się tacy, którzy mogą być upośledzeni moralnie. Pamiętasz Adam takiego jednego typa, który przez cały czas treningu leżał na macie? Ja pamiętam i szczerze mówiąc to naprawdę jest dziwna i bałaganiarska atmosfera treningu, jak każdy robi to, co chce, a LP liczy składki.
Przyszli RT'rowcy - Szkoły Milczarka, Nama, Nam-Bei i Hungar już na was czekają
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie syf.
Yahoo78, kiedyśty tam trenował?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Typa pamiętam. Powiem więcej - mnie się kojarzą dwaj tacy
Ogólnie syf.
Yahoo78, kiedyśty tam trenował?
Napisano Ponad rok temu
...
Mam 29 lat i rekreacyjnie trenowalem rozne sztuki walki od kilku lat - glownie kungfu (w tym najwiecej choy li fut, ale tez shaolin, bialy zoraw, dluga piesc), poza tym iaido, krav maga itp.
A ze przeprowadzilem sie niedawno z Krakowa do Warszawy, szukam w stolicy rozsadnych szkol i stylow o podobnym profilu - preferowane zewnetrzne poludniowe kung fu... najlepiej choy li fut.
Co mozecie polecic??
Michał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moge polecic osobe, ktora podobnie jak Ty przeprowadzila sie do Warszawy z Krakowa (tylko sporo wczesniej) po paru latach tamtejszego CLF. Osoba ta cierpi na brak wspol-stylowcow i na pewno chetnie by pocwiczyla. :-)
Aż tak źle w Wawie z CLF? Ze jest jedna osoba?
Michal
Napisano Ponad rok temu
Ej marudzicie, wszyscy maja pretensje ze kung fu sie nie rozwija a tu prosze jest w polsce kolo u ktorego sie rozwija non stop to wszyscy zaraz hurra na niego:)Miszcz wymyśla Ci "tradycyjną formę", i po jakimś czasie jesteś jedyną osobą na świecie, która ją zna.
Napisano Ponad rok temu
Aż tak źle w Wawie z CLF? Ze jest jedna osoba?
Michal
Czas to zmienic
Napisano Ponad rok temu
Ej marudzicie, wszyscy maja pretensje ze kung fu sie nie rozwija a tu prosze jest w polsce kolo u ktorego sie rozwija non stop to wszyscy zaraz hurra na niego:)Miszcz wymyśla Ci "tradycyjną formę", i po jakimś czasie jesteś jedyną osobą na świecie, która ją zna.
Napisano Ponad rok temu
Czas to zmienic
Ale moze zanim zabiore sie za zmienianie to jednak poradzi mi ktos - co jak nie CLF? Jakie sa dobre szkoly - nawet jesli ma to byc cos zupelnie innego, jak chocby Taiji
Michal
Napisano Ponad rok temu
chodź patrz i oceniaj a potem zapisz się na najlepszy system wg. Ciebie
czyli idź na wing tsun kuen:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (strona robocza)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ja zgodnie z moim wewnętrznym przeczuciem powiem:
chodź patrz i oceniaj a potem zapisz się na najlepszy system wg. Ciebie
czyli idź na wing tsun kuen:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (strona robocza)
Bylem na kilku treningach w Krakowie i nie narzekam ) Style mniej wiecej kojarze (z seminariow, pokazow, itp.) raczej chodzi mi o to, ktora szkola w Warszawie jest solidna i na dobrym poziomie, bo nie chce naciac sie na (jak tu opisuja) oszolomow...
Michal
Napisano Ponad rok temu
Bylem na kilku treningach w Krakowie i nie narzekam ) Style mniej wiecej kojarze (z seminariow, pokazow, itp.) raczej chodzi mi o to, ktora szkola w Warszawie jest solidna i na dobrym poziomie, bo nie chce naciac sie na (jak tu opisuja) oszolomow...
Jeżeli chodzi o Wing Tsun, to najlepszy sihing moim (i nie tylko moim) zdaniem to Marek Mikulski, uczy na Polnej (na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] znajdziesz adresy i szczegóły).
U niego widać, że Kung Fu to baaardzo skuteczna sprawa, a nie jakieś akrobacje przy muzyce...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zwiazek
- Ponad rok temu
-
Jak utrzymać w ryzach uczniów?
- Ponad rok temu
-
Przyczyny upadku sztuki walki
- Ponad rok temu