Eh... ok... niech będzie. To teraz poproszę "O metodzie fenomenologicznej wg. Husserla". Tak... powiedzmy na 7-8 stron A4. :-)Ja cie chciałem tylko sprawdzić :wink: Metodologia jest to nauka o metodach badań naukowych, o skutecznych sposobach dociekania ich wartości poznawczej. Metodologia zajmuje się zagadnieniami teoriopoznawczymi związanymi z rozwojem danej nauki. Różnice pod względem metodologicznym pomiędzy naukami polegają na innych celach w systematyzacji wykrywanych zależności, nieprawdaż?
Czy SAMURAJA można nazwać RYCERZEM ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam wiele ciekawych rzeczy do zrobienia, lecz nie mam na nie czasu. A studiuję filozofię ( :? )...Nie masz ciekawszych rzeczy do robienia? Ty to stiudiujesz?
Napisano Ponad rok temu
P.S. czemu jeszcze nie zablokowali tego tematu? Jest jakaś granica postów nie związanych z tematem?
Napisano Ponad rok temu
chciałem zapytać o to samo Sid. Mi do określenia samuraja najlepiej pasuje słowo wojownik. Polecam książkę Aleksandra Śpiewakowskiego "SAMURAJE". Naprawde świetna.
tak, ale autor w kilku miejscach sam nazywa samurajów rycerzami
nie chce mi się teraz szukać konkretnych fragmentów ale patrz strona 75 trzeci akapit- jest jeszcze w paru miejscach, o ile mnie pamięć nie myli, ale nie mam teraz czasu aby sprawdzać
btw. skąd masz tą ksiażkę? ja musiałem dopuścić się haniebnego czynu- wypożyczenia z biblioteki na czas nieokreślony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
heh to dzis nawet w bibliotece trzeba miec znajomosciNo popatrz Żeczywiście. Moja ciocia pracuje w bibliotece i też wypożyczyłem na czas bliżej nieokreślony Na szczęscie jestem kryty
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Udziwnione lewaki i tzw. brudna szermierka.
- Ponad rok temu
-
Do sredniowiecznych wojownikow
- Ponad rok temu
-
Odrys Klingi Katana i Wakizashi
- Ponad rok temu
-
Przewodnik dlugosci ostrza miecza
- Ponad rok temu
-
Bractwo Rycerskie - co i jak??
- Ponad rok temu
-
Katana do iaito-prośba o opinie
- Ponad rok temu
-
Katana vs. długi miecz
- Ponad rok temu
-
IAITO by Graf
- Ponad rok temu
-
Budojo dojo - opinie, wrazenia, uwagi...
- Ponad rok temu
-
Mordercze ale jakze zmyslowe wojowniczki miecza
- Ponad rok temu