Więc od początku.
Żałuje że nie miałem aparatu foto, była okazja do zrobienia wielu ciekawych zdjęć..
Przyjechaliśmy z Przemasem dzień wcześniej i na miejscu dowiedzieliśmy się że będziemy nocować w Szczyrku. W hotelu oprócz nas, konfenansjera i jego brata (pozdro) za ścianą zameldowana była ekipa mighty bulls. Na drugi dzień po południu pojechaliśmy do Bielska. Rozlokowaliśmy się na obiekcie i poszliśmy na spacer na którym spotkaliśmy Roberto Atale.
Później w szatni zasady, sprawy techniczne, dowiedziałem się kolejności walk i że walka Przemka będzie przedostatnia. Postanowiliśmy ze obejrzymy 3 pierwsze walki eliminacyjne a później zaczniemy się szykować.
Walki GPDrwal vs Zakrzewski
Zakrzewski trafił na początku chyba najgorzej jak mógł. Drwal zaatakował serią ciosów i Sławek znalazł się w parterze. Gdy Drwal zaszedł mu za plecy myślałem ze sędzia przerwie bo kontynuacja walki nie miała już sensu wg. mnie.
Gołaszewski vs Rudziński
O Gołaszewskim słyszałem ze jest dobry w stójce i to się potwierdziło. Rudzińskiego nie znałem wcale i sądziłem że skoro reprezentuje Berserkers Team będzie raczej próbował sprowadzić walkę do parteru. Tymczasem on dobrze uderzał, miał spodenki w jakich walczą thaibokserzy.
Nie będę dokładnie opisywał walk bo ci co ich nie widzieli to pewnie czytali relacje innych i pewnie prędzej czy później obejrzą te walki.
Kieliszkiewicz vs JJ Rafał Konys
Kieliszkiewicz wygrał przez mata leo
Buczko vs Waszak
Zdziwiłem się gdyż Buczko zaczął walkę od wysokiego kopnięcia. Później natarł na Waszaka i złapał go w narożniku poczym wyniósł go do góry i rzucił na głowe kończąc walkę serią ciosów. I tutaj nie wiem czy Waszak stracił przytomność od razu po rzucie czy po ciosach. Ci co byli bliżej ringu twierdzili ze po rzucie karateka jeszcze był przytomny i zasłaniał się. Ja myślałem ze nie leży bezwładnie bo go tak jakby „sparaliżowało” i wyglądał jak by się przeciągał na łóżku (przepraszam za śmieszne skojarzenie w takiej sytuacji, ale tak to wyglądało) Bardzo nieprzyjemnie wyglada to na żywo. Kiedy go cucono na ringu ja wróciłem do szatni. Później zobaczyłem go w szatni, było z nim wszystko w porzadku.
Nastąpiła jakaś przerwa na tańce prawdopodobnie. Nie pamiętam
Półfinały GPDrwal vs Gołaszewski
Spodziewałem się bardzo dobrej walki i tak rzeczywiście było. Decyzją wygrał Drwal choć powinien wygrać wcześniej przez TKO. Gołaszewski pokazał ogromną wole walki i ambicje. Zaraz po walce siedział załamany w szatni choć teraz na spokojnie na pewno uważa swój występ za udany bo pokazał się naprawde z dobrej strony.
Kieliszkiewicz vs Buczko
Wygrał Buczko poddając Kieliszkiewicza skrętówką(choć nie jestem pewien do końca czy to była skrętówka)
Te walki oglądałem fragmentami, część na telebimie.
Przyszedł czas na
walki wieczoru.Aklaw vs Chlewicki
Widziałem pierwszą runde. Ku mojemu zaskoczeniu Chlewicki z powodzeniem atakował w stójce. Wygrał niejednogłośną decyzją.
Walka na zasadach K1Ditrich vs Makowski
Niestety nie widziałem tej walki
Druga walka wieczoru
Bartnik vs Wolnik
Musze przyznać ze optymistycznie podchodziłem do tej walki. Byłem pewny ze gdy walka przeniesie się do parteru będzie już ok. Wyszliśmy ja, Przemas i nasz funfel Paweł. Przemek poszedł do niebieskiego narożnika. Zaczeła się walka. Przemcio pomimo mniejszego zasięgu trafił frontkickiem. Następnie sklinczowali, bałem się teraz groźnych kolan Wojtka. Troche przepychanki, przewrócili się i Przemas wciagnął Wojtka do gardy. Wymiana ciosów. Przemas pracuje nad balachą i już myślałem ze jest dobrze zapięta jednak nie dociagnął piętami i Wojtek wyrwał rękę. Później To już szok, Przemas próbował obalać jednak zbyt chaotycznie i przeciwnik zaszedł mu za plecy poczym zadusił. Tego się nie spodziewałem Dół straszny. Do tej pory mam klepiącego Przemka przed oczami. Przed walka walczył z przeziebieniem jednak to go nie usprawiedliwia przed popełnieniem takiego błędu. Będzie miał nauczke. Gratuluje Wojciechowi zwycięstwa.
Finał GP
Drwal vs Buczko
Bardzo wyrównana walka. Buczko bardzo dobrze i skutecznie obalał. Drwal górował w stójce. Myśle ze w tej walce kluczowym elementem było lepsze przygotowanie kondycyjne Drwala. Pod konbiec Jacek opadł z sił i poprzez to dawał się trafiać. Gratulacje dla obu zawodników.
Organizacja na wysokim poziomie. Ring Girls pierwsza klasa mmmmmmmm... kto ma fotki niech wrzuca czymprędzej
Troche mało miejsca było przy ringu i zawodnicy i sekundanci wychodząc do walki musieli się przepychać (ja się potknąłem
) We wspólnej szatni tłok, troche dziwnie się rozgrzewać obok swojego przeciwnika
Chyba nie tylko ja odnosze takie wrażenie. To taki mały mankament z perpsektywy sekundanta czy zawodnika.
Mogłem się gdzieś pomylić w czasie relacji. Wszystkie walki widziałem tylko raz, nie miałem jeszcze czasu i możliwości na spokojną analize.
Czekamy na fotki i materiały video.Gratulacje organizacji imprezy mkimura. Keep up good work!