Colosseum III - rozpiska, wyniki, relacje, video, fotki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do turnieju to coraz bardziej przypomina to naprawde profesjonalne widowisko.Już nie umiem sie doczekać IV.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ta przemek byl dobry, kto wie czy nie najlepszy ale cózwidze,ze jest pare osob on-line ktore byly na zawodach-moze mi ktos odpowie jak poszlo przemkowi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chcemy relacji!!!
Napisano Ponad rok temu
1.
Drwal - Zakrzewski
Drwal przez K.O tech. w 1:36 pierwszej rundy
Tomek w sumie nie pozwolił na nic przeciwnikowi, bardzo szybko skończyło sie "bombardowaniem" z za pleców...
2.
Rudziński - Gołaszewski
Gołaszewski przez Decyzje
Średnio pamiętam tą wlake, ale Gołaszewski zrobił na mnie bardzo duże wrażenie, moim zdaniem naprawdę świetny zawodnik. Z tego co pamiętam Gołąszewski w 1 rundzie w miare szybko skrócił dystans i sprowadził przeciwnika lądując bodajże w jego półgardzie i tam jush sie jakoś to toczyło - potem ktoś na pewno lepiej to poopisuje.
3.
Kieliszkiewicz - Konys
Kieliszkiewicz przez Duszenie (Mata Leo) w 2:13 pierwszej rundy
Zbyt mało pamiętam żeby coś więcej na temat tej walki napisać...
4.
Buczko - Waszak
Buczko przez K.O w 0:20 pierwszej rundy.
To było... hmmm... niecodzienne...
Buczko najpierw z tego co pamietam spróbował jakiegoś wysokiego kopnięcia, a potem momentalnie zrobił wjazd w nogi, wyrwał przeciwnika... i takiego rzutu dawno nie widziałem, a nigdy na żywo... Waszak spadł mniej wiecej na głowe, lub na kark, dokładnie nie byłem w stanie dojrzeć, ale nie wiem czy jush wtedy nie złapał K.O, w każdym razie Buczko jeszcze tylko się przekrecił po rzucie i odpalił z 2-3 uderzenia, po czym byłą tylko szybka reakcja sędziego...
po pierwszym etapie turnieju była walka:
5.
Chlewicki - Assman (Aklaw)
Chlewicki przez Decyzje
Walka głównie działa sięw stójce, lub w gardzie Aklawa. Padło troche dobrych uderzeń, ale głównie ze strony Chlewickiego.
i znowu turniej - półfinały:
6.
Drwal - Gołaszewski
Drwalprzez decyzje
Gołaszewski w pierwszej rundzie prowadził, moim zdaniem, ale w drugiej rundzie Tomek pokazał swoje możliwości i prowadził w niej od początku do końca, strasznie "obijając" przeciwnika w parterze bodajże...
7. Kieliszkiewicz - Buczko
Buczko w 0:53 przez Dźwignie na noge (Taktarov)
Krótka walka, zakończona świetnym Taktarovkiem, nic wiecej nie da sie raczej napisać.
potem odbyła się walka K1:
8.
Makowski - Ditrich
Makowski przez Decyzje
Tutaj cieżko mi jest ockolwiek wiecej napisać, bo na K1 sie jush za mało znam, w każdym razie raczej ładna walka z dużą ilością akcji po obu stronach.
i jedna walka Vale Tudo
9.
Bartnik - Wolnik
Wolnik w 0:54 pierwszej rundy przez Duszenie (Mata Leo)
Cała walka była bardzo krótka i nie za dużo jest do pisania na jej temat...
i na koniec bardzo emocjonujący finał turnieju:
10.
Drwal - Buczko
Drwal przez decyzje po dogrywce.
Świetna walka, naprawdę fantastyczny finał. Buczko wielokrotnie sprowadzał Drwala na dół, lądując z gardzie, gdzie nie za bardzo był w stanie wiele zdziałać - Tomek świetnie się bronił i cały czas "pracował". Pamiętam jeszcze w miarej endo przetoczenie Tomka, zakończone niezłym uderzeniem 8O . Ogólnie bardzo dobra, wyrównana walka, choć moim zdaniem lekką przewage miał Drwal.
W sumie to tyle, świetna gala, najlepsza z całej trójki na razie. Z góry przepraszam jeżeli przekręciłem nazwisko (imion nie znałem wszystkich...) lub jeżeli pomyliłem jakieś fakty... zdarza sie - człowiek może być zmęczony po takim dniu :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bucz kontrolował walke przez pierwsz 2 rundy woogóle nie powinno być dogrywki(ale to tylko moje zdanie).Drwal nawet nie dostał ostrzeżenia za łapanie za liny (a suples był w drodze
o ile dobrze usłyszałem na tej gali wg przepisów suples z tyłu był i tak zabroniony.
Zwycięstwo Tomka w pełni zasłużone, niesamowicie wszechstronny zawodnik.
Gala - rewelacja dużo ciekawych walk, super atmosfera, w zasadzie bez potknięć w sędziowaniu (jeden wyjątek ale może sie zdarzyć każdemu). Wielki plus
Oby więcej i częściej, a Colosseum IV to będzie miazga :twisted:
P.S.
Grappling Kraków rulez :peace:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ogolnie bardzo wysoki poziom. naprawde milo sie ogladalo w zasadzie wszystkie walki.
jeszcze kilka uwag co do poszczegolnych walk:
Drwal - Zakrzewski
Zakrzewski wyszedl jako "niezrzeszony" fighter. myslalem ze jako weteran z AFC (Moskwa) pokaze co nieco. coz... temu panu proponuje, zeby sie w koncu zrzeszyl moze wtedy przestanie sluzyc przeciwnikom za worek do lania. serce do walki i checi ma, trzeba przyznac, ale wyszkolenie chyba nie to...
Golaszewski - Rudzinski
taaak... Krzysiu pokazal klase
Buczko - Waszak
8O
slam i 2-3 hammerfisty. masakrakrakra
Chlewicki - Assman
Aklaw byl niezle przygotowany. dawal rade w stojce i dobrze bronil sie w parterze. Chlewicki jednak przez cala walke wyraznie dominowal. byl znacznie silniejszy. no i wydawal sie byc nieco ciezszy od Assmana.
Drwal - Golaszewski
pierwsza runda dla Krzyska. w drugiej byl juz wyraznie zmeczony. trzeba pamietac, ze walczyl wczesniej dwie rundy + dogrywke, a Tomek tylko jedna runde. w pewnym momencie przygasl i wtedy Drwal zazczal go niezle bombardowac. w pewnym momencie, przy linach, Krzysiek pod nawalem ciosow przysiadl i gdyby sedzia nie interweniowal moglo sie to skonczyc ciezkim nokautem. i tutaj pojawia sie zagadka... dlaczego po przerwaniu akcji sedzia postawil Krzyska na nogi i kazal walczyc dalej? podejrzewam ze wszyscy sadzili ze to juz koniec a tu taki zonk. podejrzewam, ze sedziemu cos sie popieprzylo. no ale stalo sie jak sie stalo. Krzysiek juz nie dal sie tak bombardowac jak wczesniej i niestety Drwal wygral przez decyzje.
Buczko - Kieliszkiewicz
w zasadzie nim walka na dobre sie zaczela juz sie skonczyla
choc Kieliszkiewicz szukal wczesniej dzwigni na noge, ale jakos nie mogl chyba dobrze zlapac. no i sam zostal zlapany.
Makowski - Ditrich
K-1. dobra pokazowa walka. ot co.
Drwal - Buczko
wcale taki super ten final nie byl. owszem dobra walka, ale miejscami nudnawa. Buczko wjezdzal Drwalowi w nogi, sprowadzal i siedzial w jego gardzie przez wieksza czesc walki - po kilka razy. dominowal dopoki nie wylapal kolana po ktorym krewka poleciala mu z nosa.
prawde mowiac myslalem ze decyzja bedzie dla Buczki, ale chyba za duzo lezal na Drwalu i niewiele poza tym. w stojce wyraznie lepszy byl Drwal.
byly stoiska z suplementami i plytami diwidi. tylko do jasnej cholery dlaczego zwinieto stoiska jak zaczela sie gala? nie chcialoby mi sie stac przez te trzy godziny w jednej rece trzymajac plyte w drugiej odzywke a w trzeciej napoj chlodzacy... tutaj sie organizatorzy nie popisali.
i na koniec kilka slow dla Mkimury.
dzieki stary, ze mi przyniosles plyte dvd po ktora przyszedlem do ciebie z Saku. naprawde milo mi ze mnie olales. wiem, ze byles zajety ale minuta poswiecona na wyjecie tej pieprzonej plyty z torby nie zniewczylaby twojego wysilku organizacyjnego. a teraz chuj 10 zl zaoszczedzonych na przesylce piechota nie chodzi.
pozdrawiam
ogolnie gdyby nie te kilka szczegolow ocenilbym gale 10/10. a tak "tylko" 9/10
Napisano Ponad rok temu
jednym z sedziow byl Jakubek.
po sali krecil sie Manolo z jakims 3krotnym mistrzem swiata w bjj.
Bagi tez byl.
ogolnie ze smietanki polskiego mma na gali brakowalo mi tylko Krzysztofa Kulaka
no i gosci ktory prowadzil widowisko byl niezly. nie strzelal jakichs glupich tekstow. rzeczowo podchodzil do sprawy i przygotowal sie merytorycznie. brawa dla tego pana w gajerku
Napisano Ponad rok temu
1. odnośnie jakości organizacji, nie mnie oceniać, mieliśmy pół godziny poślizgu, głównie ze względu na to, że było duże grono spóźnialskich
2. losowanie par odbyło się w obecności wszystkich sędziów ( Skibniewski, Jabu, Szamota, Jakubek ) losował p. Szymanowski z gazety "Kulturystyka i Fitness" a podglądał wszędobylski Bagi, więc na pewno było sprawiedliwie
3. walki wg. mnie stały na bardzo wysokim poziomie, poza przerażającym slamem w wykonaniu Buczka na Waszaku, zakończonym ciężkim KO, nie było większych urazów ( koszmarny kalafior Aklawa i poobijani przez Drwala Gołaszewski i Buczko )
4. największe wrażenie zrobili na mnie:
- Drwal - niebywały postęp, styl walki a'la Silva
- Buczko - 84kg a siła jakby przy 100. Najszybciej zakończone walki ( Kielich i Waszak, poniżej 1 minuty )
- Krzysiek Gołaszewski - stójka i parter na bardzo wysokim poziomie, gdyby nie pierwsza walka ( 3x3 minuty ) mogło by być różnie
- Kielich - no cóż, przegrał z Buczerem, przez taktarowa, ale wydaje mi się, że to trochę skutek kontuzji odniesionej podczas walki z Jakubkiem ( skrętówka na tą samą nogę )
- Daniel Rudziński - jak dla mnie wysiadł psychicznie, ale z całą pewnością mocny i bardzo niebezpieczny zawodnik.
5. co do pozostałych:
- Zakrzewski mocno wychudzony, z kontuzją kręgosłupa, ale stawił się, więć szacunek
- Konys - jak na kogoś, kto zdecydował się startować na tydzień przed walką, całkiem całkiem
- Waszak - pechowe losowanie? Trafił na początek tytana Buczka i cóż powiedzieć, nie był to jego dzień - na szczęście nic poważnego się nie stało - szacunek
6. odnośnie pozostałych walk:
- Aklaw vs Chlewicki - zaskakująco dobra stójka Chlewickiego, Aklaw spodziewał się judoki parterowca, a dostał dobrze przygotowanego boksersko i bardzo silnego przeciwnika
- Bartnik vs Wolnik - zaskoczenie, Wojtek zakończył walkę w parterze, podczas gdy opinia o nim jest jako o mocnym "uderzaczu"
- Makowski vs Dietrich - niewielka, ale jednak przewaga Makowskiego, ładnie, dynamicznie, bez opieprzania się
7. Jeżeli chodzi o poziom walk, myślę, że ta gala była zdecydowanie najlepsza, nie umniejszając nikomu, ale chyba jeszcze w kraju nie zebrało się tylu zawodników tej samej wagi na tak wyrównanym poziomie. Tu słowa podziękowania, dla trenerów - Dudu, Bagiego, Karola Matuszczaka, Jakubka, za pomoc w organizacji. Bez was, to nie było by to samo.
8. Publiczność, która dopisała i świetnie rozgrzewała atmosferę.
9. Na koniec specjalne podziękowania, za bezinteresowną pomoc, dla sędziów, oraz dla całej sekcji Grappling Kraków. Bez waszej pomocy, po prostu by się nie dało. Dzięki!!
Napisano Ponad rok temu
jak ktos wie przy jakiej muzyce wchodzili Krzysiek Golaszewski i Przmek Bartnik to bardzo prosze o info.
Napisano Ponad rok temu
OK, sorki, wysyłka będzie na mój koszt. :wink: Wyśłij adres na priv.i na koniec kilka slow dla Mkimury.
dzieki stary, ze mi przyniosles plyte dvd po ktora przyszedlem do ciebie z Saku. naprawde milo mi ze mnie olales. wiem, ze byles zajety ale minuta poswiecona na wyjecie tej pieprzonej plyty z torby nie zniewczylaby twojego wysilku organizacyjnego. a teraz chuj 10 zl zaoszczedzonych na przesylce piechota nie chodzi.
ogolnie gdyby nie te kilka szczegolow ocenilbym gale 10/10. a tak "tylko" 9/10
Napisano Ponad rok temu
Tylko po Gali jak wyszedłem - okazała się że mi kołpaki w samochodzie zapierd.....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TURNIEJ MMA na Polsacie
- Ponad rok temu
-
Film z Gali "Impact" juz jest gotowy!
- Ponad rok temu
-
UFC 49 - Unfinished Business
- Ponad rok temu