Koreańska drużyna pokazowa WTF "Gold Medal" w Pols
Napisano Ponad rok temu
Środę i czwartek koreańscy goście spędzą zwiedzając Warszawę. W piątek 30 lipca o 17.00 dadzą pokaz w Ośrodku Sportu i Rekreacji w Zamościu przy ul. Królowej Jadwigi ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]). Wstęp wolny. Drugi pokaz planowany jest w niedzielę 1 sierpnia w Limanowej, bliższe szczegóły podam jak najszybciej.
Zapraszam!
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
2D
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Z góry dzięki!
2D
Napisano Ponad rok temu
Czyżby nikt nie chciał ich tu oglądać?
Ciekawe.... :roll:
Napisano Ponad rok temu
joke of kozz, peace.
Dołanczam sie do pytania Dwadziennie. Bardzo prosze o info w sprawie Limanowej. Zdaje się że będzie kilku chętnych od nas z klubu.
Pozdrawiam, DZIK
Napisano Ponad rok temu
- bo kluby na prowincji były szybsze w zgłaszaniu ofert organizacji pokazu (rekordzistą był klub, który otrzymawszy propozycję o 21.00 potwierdził organizację następnego dnia o 11.00 ze wszystkimi szczegółami - rózne dziwne rzeczy już mam na koncie, jeśli chodzi o organizatorstwo, ale naprawdę byłem pełen podziwu 8O ),
- bo w Warszawie, Poznaniu itp. niejedna koreańska ekipa już występowała, a w Zamościu, Tymbarku, Pilaszkowicach i Krochmalewie Dolnym jeszcze nie
- bo w planie są jeszcze pokazy w Berlinie, Londynie i Kopenhadze i trzeba dać czasem gościom odpocząć od zgiełku wielkich miast i zabrać ich np. w góry
- bo impreza jest prywatna, realizowana bez udziału Polskiego Związku Taekwondo WTF i w związku z tym była większa swoboda wyboru miejsca pokazów - robimy je tam, gdzie wygodnie, a nie tam, gdzie wypadało zrobić.
Poza tym - w Warszawie jest taka fajna grupa Taeyang, więc nie ma co sobie robić wzajemnie konkurencji
Do wszystkich - nastąpiło przesunięcie miejsca pokazu z Limanowej do Tymbarku (parę kilometrów dalej), pokaz odbędzie się między 15 a 17 na rynku w ramach Dni Tymbarku. Trzeci pokaz będzie w Mieroszowie k. Wałbrzycha, organizuje go klub "Tai-Pan" Wałbrzych. Postaram się poprosić kogoś o wrzucenie dokładnego info, jeśli nie będę miał dostępu do netu. W sytuacji awaryjnej można do mnie dzwonić 0602 35 15 85 i postaram się dać znać co i jak.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Zresztą moje pytanko nie poszło na marne tyle się dowiedzieliśmy.
Dzięki za miłe słowa Gizmo. Dołożymy starań żeby nasze pokazy były na światowym poziomie i wtedy może będziecie oglądać nas w TV i mówić "To chłopaki od nas, nieźle wymiatają".
Pozdrawiam wszystkich. Może ktoś utrwali te pokazy i wrzuci na serwer?
Napisano Ponad rok temu
Przedsmak pokazu można zobaczyć tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Za chwilę jadę po Koreańczyków - właśnie do Warszawy. Następne moje wpisy zapewno dopiero po powrocie z trasy, czyli po 11 sierpnia.
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten filzmik zaiste robi wrażenie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczęśliwie, miałem okazje oglądać Koreańczyków podczas próby, jakieś dwie godziny przed rozpoczęciem pokazu. To było niesamowite. I nie chodzi tu tylko o samą technikę i poziom sportowy, ale raczej o sposób w jaki Ci ludzie podchodza do tego co robią. Mimo ze w członkami grupy były głównie dzieci i młodzież to na sali panowała idealna dyscyplina. Każdy z nich wiedział co robić, gdzie jest jego miejsce, bez niepotrzebnych rozmów, słowem pełny profesjonalizm. Komenda, kilka sekund później wszyscy idealnie ustawieni, komenda, następuje kolejny element pokazu, komenda, powrót na miejsca. Wszystko w idealnym porządku. Przy tym odniosłęm wrażenie ze to bardzo pozytywni i pogodni ludzie. Dzieci wychodząc z sali uśmiechały sie i machały do nas. No i to dziwne uczucie kiedy przechodzący obok ciebie VII dan staje, kłania się i z uśmiechem mówi "dzien dobry".
Co do samego pokazu, to napisze tylko, że trwał około 40 minut i był bardzo dobrze przygotowany. Wszystko przebiegało niezwykle dynamicznie i nie było miejsca na nude. Swietny był podkład muzyczny. Kiedy członkowie grupy wykonywali jakiś numer panowała cisza albo z głośników leciały jakas dynamiczne dżwięki. Kiedy następowały przerwy miedzy kolejnymi numerami, (sprzątanie rozwalonych desek i ustawienie do kolejnego numeru) leciała szybka, hardcorowa, dająca KOPA muza, która dodatkowo nakręcała publike. Ponieważ był to pierwszy pokaz tej klasy zawodników jaki widziałem, moje zdanie moze nie bedzie zbyt obiektywne. Ale wszystko cholernie mi sie podobało. Dzieciaki spisywały się świetnie, a starzy mistrzowie byli klasą samą dla siebie. Latali nad głowami partnerów, kręcili 540stki, rozwalali jabłka kopiąc z salta do tyłu, kopali w ostrza mieczy no i oczywiście demolowali tony desek w najróżniejsze sposoby.
Mam nadzieje, że wkrótce uda sie sprowadzić do polski inne koreańskie grupy pokazowe. Chciałbym zobaczyć u nas Taepoong albo Koran Tigers. Wczorajszy pokaz byłświetny. Dobrze, że dzisiaj trening, bo dostałem wczoraj mocnego kopa do ćwiczeń.
pozdrawiam, DZIK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to musisz zobaczyc Taeyang w akcjiMam nadzieje, że wkrótce uda sie sprowadzić do polski inne koreańskie grupy pokazowe. Chciałbym zobaczyć u nas Taepoong albo Koran Tigers. Wczorajszy pokaz byłświetny.
Napisano Ponad rok temu
Aha i pytanko jeszcze mam. Czy ktoś z Taeyang trenuje lub trenował capoeire ? A moze jestescie czystymi taekwondokami ?
Sory za Off Topic.
pozdro, Dzik
Napisano Ponad rok temu
Jednym z elementów naszego treningu jest akrobatyka.Heh, no od jakiegoś czasu podniecam się waszym samplerem. Możesz być pewien, że jak będziecie dawać pokaz w okolicy krakowa to będe pierwszym który sie pojawi. :peace:
Aha i pytanko jeszcze mam. Czy ktoś z Taeyang trenuje lub trenował capoeire ? A moze jestescie czystymi taekwondokami ?
Jeżeli chodzi o Capo to z naszego Teamu trenuje tylko Rustam
A co do pokazów w Krakowie to kiedyś robiliśmy pokaz na otwarcie jakiejś sieci hoteli Witek czy coś takiego. Ale była impreza
Napisano Ponad rok temu
Jednym z elementów naszego treningu jest akrobatyka.Heh, no od jakiegoś czasu podniecam się waszym samplerem. Możesz być pewien, że jak będziecie dawać pokaz w okolicy krakowa to będe pierwszym który sie pojawi. :peace:
Jeżeli chodzi o Capo to z naszego Teamu trenuje tylko Rustam
A co do pokazów w Krakowie to kiedyś robiliśmy pokaz na otwarcie jakiejś sieci hoteli Witek czy coś takiego. Ale była impreza
tak.... Rustam jest wrecz zafascynowany Capo jak chodzi po ulicy to sobie nuci... zum zum zum
a w hotelu witek rzeczywiscie bylismy... pozdrowienia dla milej pani kierowniczki... (dziwka)
Napisano Ponad rok temu
W plecaku przywiozłem sporą paczkę koreańskich upominków od członków ekipy i dwa najcenniejsze prezenty - reprezentacyjny dobok Gold Medal mistrza Pyo Rak Sun 7 dan i stary, wyciuchany czarny pas od Lee Myeong Seok 5 dan, jednego z młodszych trenerów.
A żeby było jasne - ja nadal będę freestylowcem Choć na co dzień robię zupełnie inne rzeczy niż ekipa Gold Medal, i choć moje widzenie taekwondo jest pod względem technicznym dość odmienne, to naprawdę doceniłem tę brygade po raz kolejny. A poza tym - taekwondo powinno łączyć. Gospodarzem pokazu taekwondo WTF w Mieroszowie był klub PUT, nie mający z WTF nic wspólnego - z zadania wywiązał się znakomicie (pozdrówka dla Rajmunda).
Aha - jak najbardziej, jestem w stanie ściągnąć grupę Taepoong do Polski. Jak ktoś znajdzie sponsora, dawajcie znać - oni za darmo, w przeciwieństwie do Gold Medali, nie występują. Były już przymiarki parę lat temu, ale organizator nie dał rady finansowo.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
symbol taekwondo [logo do komy]
- Ponad rok temu
-
kluby taekwondo
- Ponad rok temu
-