Garota
Napisano Ponad rok temu
A teraz o technice użycia pętelki. Przed zarzuceniem garoty krzyżujemy ramiona co po zarzuceniu daje nam błyskawiczne zaciśnięcie pętli przy powrocie rąk . Następnie pociągamy garotą lewo prawo i głowy nie ma. Prawdziwa garota to stalowe wolframowe kompozytowe gówno do odwalania głowy a nie kawałek sznurka od snopowiązałki z wiejskiej potańcówki. Spotkanie z prawdziwym garociarzem jest prawie nie możliwe chyba , że się ktoś postara i narazi komuś kogo stać na wynajęcie fachowca. Rozwiązanie przed garotą myślę o obronie widziałem w jednym podręczniku do JJ. Ale myślę , że i tak nikt niezdąży się obronić. Pozdrowienia.
Napisano Ponad rok temu
kapral men jak Cie lubie tak tu sie nie zgodze
jak wpadne zrobimy test - ja ze sznurkiem, Ty zabezpieczona szyja i kosa treningowa
nie dasz rady
zarzuca sie garote od tyłu i od razu ciągnie ofiare w tył tak żeby straciła równowage i sama zawisła na garocie dodatkowo
wtedy zawisasz całym ciężarem ciała - to plus duszenie atakującego
daje Ci jakieś 1,5 do 2 sek max zanim stracisz świadomość - do uduszenia jeszcze kolejne połtorej sek.
po zarzuceniu garoty napastnik cofa sie do tyłu z Tobą - pozostaje poza zasięgiem Twoich rąk.
Gdybyś zdążył wyjąć nóż i go rozłożyć to i tak nie siegnąłbyś - może do ręki.
Jedynie nadzieja jest wtedy kiedy jakiś cudem uda sie zareagować, podłożyć ręke/dłoń pod garote lub odruchowo skręcić głowe w boki brode w dół tak żeby garota oplotła kawałek szyi i brody szczęki - wtedy zoskujemy te sekundyzanim sie ześlizgnie garota.
Teraz kapral dodaj że garota to cienka struna fortepianowa i dobra garota szybciej Ci nawet gardło poderżnie niż udusi, to tak jakby ktoś z nienacka pociągnął Ci nożem po szyi. Dobra garota dobrze zaciśnięta z cofnieciem sie w tył zatrzyma się na kręgach.albo utnie Ci łeb.
Co do automatyki
kiedyś kumpel chciał mnie nastraszyć i wyskoczył zza krzaka w nocy jak szedłem po parku - ale sie kurwa zdziwił jak po skoku czołem przyjebał w lufe 9 mm - zaczął paicznie krzyczeć "to ja to ja to tylko żart" - a potem obiecał że nigdy już nikogo nie będzie straszył
miał pecha bo idąc akurat trzymałem rękę na klamce i sprawdzałem zatrzask kabury.
Ale odruchy to dobra sprawa, czasem zanim sie zorientuje co sie dzieje już trzymam łape na nożu.
okej manos, stoi
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Wyobrazmy sobie, ze sie spotykam z kims, kto chce mi udowodnic, ze potrafi sie obronic przed garota. Stajemy w pozycjach, on tylem do
mnie, po czym ja... Wbijam mu dwa gwozdzie w uda, albo jakis kolec w dupe.
"- co ty wyprawiasz ?
- no co ty, nie byles przygotowany ? A na garociarza na ulicy to rzecz jasna jestes ?..." 8)
Napisano Ponad rok temu
mi sie kiedyś zdarzyło użyć garoty ale struna gitarowa i to nie najcieńsza.
Nie tnie skóry - ale można przydusić - strach wtedy wielki a i od razu wzrasta ochota do pertraktacji.
Napisano Ponad rok temu
cały zcas orbitujemy w okół "wyobraźmy"
A kubuś ma racje. Spluwa daje o wiele wiecej możliwosci nie wykrycia itp.
Napisano Ponad rok temu
Jedno ale
Tego nie rozumiem. Łatwiej ukryć pistolet niż kawałek linki i dwa uchwyty?
Napisano Ponad rok temu
Nic nie pisalem o ukryciu, bo to bylby juz czysty absurd.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jedno ale
Ale chyba nie wykrycia tego fachowca w przypadku jak kogos odstrzeli zza rogu
Napisano Ponad rok temu
łobuzkiDla mnie i innych milosnikow nozy na tym forum to naprawde sekunda wyciagnac noz i go uzyc
Napisano Ponad rok temu
nie jest juz tym czym byl drzewiej 8)
Napisano Ponad rok temu
Nie??? Nie byłbym tego taki pewien :twisted: :twisted: :twisted:po grze hitman jestem przekonany ze niema przed nią ochrony, a bynajmniej jesli jest juz zazucona na szyje, na szczescie nikt z tym nie łazi w dzisiejszych czasach, no chyba ze jakis świr.
Najlepsza ze struny od fortepianu lub gitary ale ja tego nie napisałem oczywiście...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale nie najcieńsza tylko druga z kolei (nie znam sie - śmiesznie sie babce w muzycznym tłumaczy nie znając terminologii)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie interesuję się osobiście garotami ale i tak chyba zostaniesz moim guru poklonSalve Blacha! Osobiści wolę długie mocne przypony wędkarskie zrobione z wolframu są bardzo mocne tylko przy silnych przeciązeniach maja tędęcje do poźniejszego zwijania się w sprężynkę ale podgrzanie nad zapalniczką niweluje tą niedogodność. I są owiele tańsze chyba od strun.Pozdrowienie.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wazne pytanie
- Ponad rok temu
-
Silat Mubai
- Ponad rok temu
-
Sekcja Bielsko-Biala kravki