jak w praktyce działa Tec-lock?
Napisano Ponad rok temu
Przyglądam się zdjęciom tego urządzenia i nie mogę dojść, jak to działa i do jakich futerałów ma zastosowanie. Czy zatem typową skórzaną pochwę z napą na rękojeść noża można umocować w tym urządzeniu? A jeśli nie, to jakie modele można?
Pozdrawiam,
Michał
Napisano Ponad rok temu
Sa produkowane dwie wielkosci TekLoka-o rozstawie otworow 1" i 1.5".
Pochwy firmowe maja czesto po obwodzie otwory do troczenia badz przykrecania do Tek Loka wlasnie w takim rozstawie. Nigdy nie spotkalem sie ze skorzana pochwa w zestawieniu z TekLokiem, ale byc moze takie tez istnieja. Bez watpienia TekLok to najlepszy patent jaki wymyslono do noszenia nozy fixed, zwlaszcza w miescie. Wybor pozycji noszenia noza jest praktycznie nieograniczony. A co do modeli to dlugo mozna by wymieniac. Lepiej napisz co za noz cie interesuje, to bedzie wiadomo czy jes kompatybilne z TekLokiem.
Fred
Napisano Ponad rok temu
a co do praktyczności, to i owszem, fajowe urządzonko, ale kiedy chodzi o skryte noszenie to nie zawsze jest to najlepsze rozwiązanie. troszkę zbyt wypukły zestaw tworzy sztywna pochwa na tekloku, w porównaniu z iwb, jest zasadnicza różnia, oczywiście na korzyść tego drugiego, który jest praktycznie niezauważalny. tek lock jest fajny kiedy chodzi sie z nozem na wierzchu, do paska, do plecaka czy jakiegoś paska na kamizelce, ale to oczywiście tylko w dziczy (ot chociażby tak jak piter swojego hideaway nosił)
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedź: W praktyce TekLok działa bardzo dobrze...
... sorry, ale jakoś tak mi to się napisało
Napisano Ponad rok temu
w porównaniu z iwb
a cóż to jest "iwb"???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inside the Waist Band, noszenie pochwy za paskiem przy ciele, na biodrze lub nerkach.
Dziękuję - teraz jasne :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jaki konkretnie model cs cie interesuje ?Mam pytanie czy ten wynalazek mozna zamocowac do pochwy cold steela?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prośba o radę
- Ponad rok temu
-
Buck "Mayo TNT"
- Ponad rok temu
-
Böker Speedlock
- Ponad rok temu