Jak wiesz wicej wic do choloery jasnej podaj wre[cie nrumer rejestru tej pseudo organizacji? i na tym temat zakoDczymy a ja ciebie przeprosz oficjalnie na forum , a je|eli tego nie ucznisz to poprostu ja mam pracj i ty przeprosisz mnie ok :wink:
Powiedziałem ci do kogo masz sie zgłosic.I nie gadaj mi tu o zadnej korespondencji bo ona zupełnie czegos innego dotyczyła.Jezeli dla ciebie istnienie zarzadu Federacji nie jest wystarczajacym argumentem do uznania jej legalnosci to juz nie moj problem.Jakos bardzo dociekliwy jestes i widze ze bardzo interesuja ciebie sprawy Federacji...wez teraz pod uwage to , ze jezeli byłaby to nielegalna działalnosc to juz dawno ktos by sie tym zainteresował!!! gdyby to nie było zgodne z prawem a pan Kucfir nie miałby uprawnien to nie odbyły by sie zadne zawody!!! i zastanow sie , jak mozna posadzac człowieka z 30 letnim stazem w nauczaniu o brak uprawnien ?? Przeciez to paranoja!!!Moze jeszce zaprzeczysz jego miedzynarodowym uprawnienom sedziowskim,potwierdzonym jescze przez Organizacje Matsuiego w Australii??
Tez mam kilka watpliwosc co do Kyokushin Kan w Polsce - na wielu stornach masz podany zarzad, lub statut lub i to i to ...natomiast na Waszej stronie nie ma nic odnosnie władz,zarzadu, krsu,itd wiec jak sie do tego mozna ustosunkowac???Wszystko co jest napisane np w Strategii Rozwoju twojej organizacji jest w czasie przyszłym,ze wszystko bedzie, to jak jest teraz??? czyli mozna sadzic ze jak do tej pory nie ma formalnych struktur tej organizacji w Polsce? bo w Europie to wiadomo,ze jej nie ma ...no chyba ze w Tucholi zapadna odpowiednie nominacje i decyzje, mam racje?????
3. Organizacja Kyokushin-kan w miarę swoich możliwości będzie otaczać zrzeszone kluby pomocą merytoryczną i szkoleniową w celu zapewnienia prawidłowego rozwoju. Wszelkie fundusze jakie będzie generować organizacja będą przeznaczane na rozwój klubów w niej zrzeszonych. Fundusze te przeznaczane będą na doszkalanie kadry instruktorskiej oraz dofinansowywanie imprez sportowych o zasięgu ogólnopolskim.
4. Organizacja Kyokushin-kan będzie działać na terenie kraju poprzez swoich przedstawicieli w regionach, w województwach i w poszczególnych klubach. Opiekę nad klubami w danym województwie lub regionie będzie sprawował wyznaczony przez organizację Dyrektor Regionalny, będzie to osoba z dużym doświadczeniem, ciesząca się zaufaniem i autorytetem w dziedzinie karate.
5. Polska Organizacja Kyokushin-kan Karate-do będzie należeć do Fundacji Kyokushin Shogakukai, Międzynarodowej Federacji Kyokushin-kan Karate-do z siedzibą w Tokio, w Japonii oraz / jeżeli taka powstanie / do Europejskiej Federacji Kyokushin-kan Karate-do.
Jak mam to rozumiec? To jak jest ? Isniejecie formalnie jako organizacja w Polsce czy nie?
Zgodze sie ze poszczegolne klubymoga byc zarejestrowane, ale to nie jest jednoznaczne z rejestracja Organizacji.
Ja nikogo nie bede przepraszał ,bo nikogo nie obraziłem i sam nie czuje sie obrazony...radze jednak troche mniej emocjonalnie podchodzic do sprawy...