Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zasady Kyokushin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

budo_maniak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 814 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Zasady Kyokushin

Jak wiesz wicej wic do choloery jasnej podaj wre[cie nrumer rejestru tej pseudo organizacji? :evil: i na tym temat zakoDczymy a ja ciebie przeprosz oficjalnie na forum , a je|eli tego nie ucznisz to poprostu ja mam pracj i ty przeprosisz mnie ok :wink:

Powiedziałem ci do kogo masz sie zgłosic.I nie gadaj mi tu o zadnej korespondencji bo ona zupełnie czegos innego dotyczyła.Jezeli dla ciebie istnienie zarzadu Federacji nie jest wystarczajacym argumentem do uznania jej legalnosci to juz nie moj problem.Jakos bardzo dociekliwy jestes i widze ze bardzo interesuja ciebie sprawy Federacji...wez teraz pod uwage to , ze jezeli byłaby to nielegalna działalnosc to juz dawno ktos by sie tym zainteresował!!! gdyby to nie było zgodne z prawem a pan Kucfir nie miałby uprawnien to nie odbyły by sie zadne zawody!!! i zastanow sie , jak mozna posadzac człowieka z 30 letnim stazem w nauczaniu o brak uprawnien ?? Przeciez to paranoja!!!Moze jeszce zaprzeczysz jego miedzynarodowym uprawnienom sedziowskim,potwierdzonym jescze przez Organizacje Matsuiego w Australii??
Tez mam kilka watpliwosc co do Kyokushin Kan w Polsce - na wielu stornach masz podany zarzad, lub statut lub i to i to ...natomiast na Waszej stronie nie ma nic odnosnie władz,zarzadu, krsu,itd wiec jak sie do tego mozna ustosunkowac???Wszystko co jest napisane np w Strategii Rozwoju twojej organizacji jest w czasie przyszłym,ze wszystko bedzie, to jak jest teraz??? czyli mozna sadzic ze jak do tej pory nie ma formalnych struktur tej organizacji w Polsce? bo w Europie to wiadomo,ze jej nie ma ...no chyba ze w Tucholi zapadna odpowiednie nominacje i decyzje, mam racje?????

3. Organizacja Kyokushin-kan w miarę swoich możliwości będzie otaczać zrzeszone kluby pomocą merytoryczną i szkoleniową w celu zapewnienia prawidłowego rozwoju. Wszelkie fundusze jakie będzie generować organizacja będą przeznaczane na rozwój klubów w niej zrzeszonych. Fundusze te przeznaczane będą na doszkalanie kadry instruktorskiej oraz dofinansowywanie imprez sportowych o zasięgu ogólnopolskim.
4. Organizacja Kyokushin-kan będzie działać na terenie kraju poprzez swoich przedstawicieli w regionach, w województwach i w poszczególnych klubach. Opiekę nad klubami w danym województwie lub regionie będzie sprawował wyznaczony przez organizację Dyrektor Regionalny, będzie to osoba z dużym doświadczeniem, ciesząca się zaufaniem i autorytetem w dziedzinie karate.
5. Polska Organizacja Kyokushin-kan Karate-do będzie należeć do Fundacji Kyokushin Shogakukai, Międzynarodowej Federacji Kyokushin-kan Karate-do z siedzibą w Tokio, w Japonii oraz / jeżeli taka powstanie / do Europejskiej Federacji Kyokushin-kan Karate-do.

Jak mam to rozumiec? To jak jest ? Isniejecie formalnie jako organizacja w Polsce czy nie?
Zgodze sie ze poszczegolne klubymoga byc zarejestrowane, ale to nie jest jednoznaczne z rejestracja Organizacji.

Ja nikogo nie bede przepraszał ,bo nikogo nie obraziłem i sam nie czuje sie obrazony...radze jednak troche mniej emocjonalnie podchodzic do sprawy...
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiesz co poczytaj sobie Ustawe o Kulturze Fizycznej z dnia 18 stycznia 1996 roku Dz. U. nr 81 z 2001 r ze zm. oraz ustawe o Stowarzyszeniach z dnia 7 kwietnia 1989 r Dz. U z 2001 roku z zm. nr 79 poz. 855 i ustawe o ochronie danch osobowych to bdzieesz wiedziaB czemu nie ma podanych nazwisk .

Cos piszesz ale nie wiesz o czym wiec, najpierw zapoznaj sie z aktami prawnymi a potem klikaj aby nie wysc na posmiewisko.

Stowarzyszenia ogolnopolskie rejstruja minimum trzy kluby ,które posiadaja KRS ,zadne prywatne jak w twoim wypadku nie moga tego ucznic.

A jeszcze polecam Rozporzadzenie Ministra Edukacji i Sportu z 2001 roku ,które mowi kto moze zakladac zwiazki sportowe.

milej lektóry i poszerzenia wiedzy pa pa pa

Ciekawe czy wyczytasz sklad zazradu POKK Kyokushin pana D?, tez przestrzega ustawo o ochronie danych osobowych hehehehehe

I prosze pisz na temat
  • 0

budo_kamikaze
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wszystko co jest napisane np w Strategii Rozwoju twojej organizacji jest w czasie przyszłym,ze wszystko bedzie, to jak jest teraz???

tylko w kwestii formalnej: strategia z definicji odnosci sie do przeszlosci
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

twarz (godan to sie chyba nazywa :)

godan - od pasa w dol
chudan - korpus
jodan - szyja twarz

;)

--
Washi
  • 0

budo_cooler
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

godan - od pasa w dol
Washi

A nie gedan przypadkiem
  • 0

budo_washi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 773 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

godan - od pasa w dol
Washi

A nie gedan przypadkiem

Literowka :twisted: wybaczcie
a godan to posiadacz piątego dana :)

--
Washi
  • 0

budo_maniak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 814 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiesz co poczytaj sobie Ustawe o Kulturze Fizycznej z dnia 18 stycznia 1996 roku Dz. U. nr 81 z 2001 r ze zm. oraz ustawe o Stowarzyszeniach z dnia 7 kwietnia 1989 r Dz. U z 2001 roku z zm. nr 79 poz. 855 i ustawe o ochronie danch osobowych to bdzieesz wiedziaB czemu nie ma podanych nazwisk .

Tak? To moze mnie oswicisz dlaczego na wiekszosci stron stowazyszen jednak jest podany zarzad? sa nazwiska itd? lub jest krs.W Waszym przypadku nie ma nic, dosłownie nie ma słowa o tym ,ze powstała w Polsce organizacja K-Kan, nie ma informacji kto ja tworzy , kto jest perzesem, jaka jest jej struktura ...

Stowarzyszenia ogolnopolskie rejstruja minimum trzy kluby ,które posiadaja KRS ,zadne prywatne jak w twoim wypadku nie moga tego ucznic.

Ok, zakładajac ze K-Kan jest stowazyszeniem ogolnopolskim , podaj mi te kluby , ich krsy i statut Kyokushin kan.Przeciez krs jest jawny wiec nie widze poblemu ,zebys go nie mogł podac, lub jakis inny dokument uwiarygadniajacy K-Kan w naszym kraju. Chyba,ze nie posiadasz takich informacji ,bo nawet na stronie nie jest napisane w oparciu o jaki akt prawny to wszytsko funkcjonuje.
A co do mojej osoby to masz racje niemoge nic rejestrowac z tej prostej przyczyny , ze nie prowadze zadnego klubu...ja tylko trenuje Kyokushin

Ciekawe czy wyczytasz sklad zazradu POKK Kyokushin pana D?, tez przestrzega ustawo o ochronie danych osobowych hehehehehe

Nie, nie wyczytam i dobrze o tym wiesz...sam sie jescze niedawno o tym rozpisywałes, o tej organizacji pana Drewniaka ,ze nie istnieje,ze to fikcja; tylko w tym przypadku jest podana osoba, ktora odpowiada za to , a u was nic nie ma i zasłaniasz sie ustawa o ochronie danych... to pytam sie jescze raz czy kyokushn kan jest formalnie i legalnie reprezentowana w Polsce czy tylko zdecydowaliscie ,ze odchodzicie od IKO matsui i przyłaczacie sie do Royamy bez formalnej instytucjonalizacji waszej działalnosci.

A tak na marginesie powołujesz sie na ta ustawe o ochronie danych to wytłumacz mi jescze jedna kwestie , w ustawie jest napisane:

Art. 3.
1. Ustawę stosuje się do organów państwowych oraz samorządu terytorialnego, a także do innych państwowych i komunalnych jednostek organizacyjnych oraz podmiotów niepaństwowych realizujących zadania publiczne.

2. Ustawę stosuje się również do osób fizycznych i prawnych oraz jednostek organizacyjnych nie mających osobowości prawnej, które przetwarzają dane w związku z działalnością zarobkową, zawodową lub dla realizacji celów statutowych.

3. Ustawę stosuje się do podmiotów określonych w ust. 1 i 2, które mają siedzibę albo miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, nie mają siedziby albo miejsca zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, a przetwarzają dane przy wykorzystaniu środków technicznych znajdujących się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

4. Ustawy nie stosuje się do osób fizycznych, które przetwarzają dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych.

Powiedz mi, ktory z tych punktow spełniacie jako "organizacja " a nie jako pojedyncze kluby, jezlei chcesz sie na nia powoływac, skoro nie ma dokumentu w oparcu o ktory działa Kyokushin Kan w Polsce??Jezeli cos nie jest powołane i nie spełnia kryteriow ustawy to akt prawny tego nie dotyczy...mam racje?
Przeczytałem uwaznie dokumenty z Waszej strony i prosze o odpowiedz: Czy Kyokushin Kan jest w Polsce organizacja zinstytucjonalizowana , posiadajaca swoje władze i dokumenty w oparciu o ktore działa?Czy Kyokushin kan w Polsce formalnie nalezy do organizacji Shihan Royamy?Kto jest Branch Chief'em i Country Rep. w naszym kraju?

Kamikaze napewno chodzi Ci o przeszłosc a nie o przyszłosc? Bo raczej strategia odnosi sie do czegos co sie ma wydarzyc , a nie do tego co juz sie wydazyło.Odwołanie sie do przeszłosci nie miało by wg mnie sensu.
A jezeli wg Ciebei odnosi sie do przeszłosci to przedstaw to ze swojego punktu widzenia.
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie wiem w czym masz problem najpier Ty nie odpisujesz na pytania ,a nastepnie smiesz zadac odpowiedz na swoje bzdety.

Tylko tepy leb nie wie kto jest szefem KK-Kan
nr KRS prosze 0000021354-

Moze wrescie odpowiesz na pytanie pod twoim adresem i przestaniesz robic ludzia wody z mózgu bo ja jako trenujacy nie mam takich problemów jak TY :P

Jezli chodzi o KRS innzych klubów to chyba dotarlo do cibie ,ze gdyby ich nie bylo to zgodnie z Ustawa nie mogly by rejestrowac stowarzyszenia ogolnokrajowego.- a kto ma jaki tego nie wiem bo i skad ja tylko czytam glupoty napisany przez ludzi ze znaku BAKa :wink:

jak masz cos jeszcze to ci z przyjemnoiscia odpisze pod warunkiem ze wrescie odp[iszesz na moje pytanie i przestaniesz plywac w niewiedzy hehehheheheheheheh
  • 0

budo_slaszysz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3313 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Karateka1, przycisz się wreszcie, bo robisz antyreklamę dla Kyokushinkan. Czy jej kierownictwo wie, co ty tu wypisujesz i jak odnosisz się do czytelników?
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Myślę, że nie wie. Ale zapewne się dowie.
  • 0

budo_kamikaze
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kamikaze napewno chodzi Ci o przeszłosc a nie o przyszłosc?

cholera jasne ze chodzilo o przYszłość, glupie przepalcowanie z mojej strony :oops: - chyba czas isc na urlop skoro czlowiek takie "gluty" wali :oops: :oops: :oops:
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pisz to uwazam i mam prawo do prywatnych wypowiedzi wiec nie sadze aby mieszac w UFO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kamikadze masz racj urlop przyda sie nie jednemu !!!!!!!!!!!

Ps. Przestancie sie czepiac i moze zaintersujecie sie innymi którzy sieja tutaj dezinformacje -Pozdrawiam i zycze milych wakacji :wink:
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Myślę, że nie wie. Ale zapewne się dowie.

czeesc myslalem ,ze juz ciebie nie ma jak tam zdrówko i co tam slychac ?
  • 0

budo_nightwolf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Judo

Napisano Ponad rok temu

nie czytalem wszystkich postow w tym temacie ale pozwole sobie na moje zdanie co do pierwszych postow
8O 8O 8O jak przeczytalem kogos zdanie ze mae geri jodan ushiro geri jodan i hiza geri jodan to malo z krzesla nie spadlem TO JEST NIE DOZWOLONE!!!!!!!!! a mae keage i yoko keage nie jest zadna technika stosowana w walce jarek ma calkowita racje ze jest to cwiczenie rozciagajace a nie zadne kopniecie :? nie piszcie cholera takich glupot ze takie potezne kopniecia jak ushiro geri sa dozwolone na jodan toz gosc gdyby zaliczyl takie kopniecie to twarz skasowana na JODAN podczas wiekszosci KRAJOWYCH zawodow ( oczywiscie duzo zalezy od kategorii wagowych i wiekowych i przeznaczenia zawodow) dozwolone jest napewno mawashi geri i oroshi kakato i raczej tyle jezeli ktos ma jakies beznadziejne "ale" lub watpliwosci pojde do kumpla po broszure z Mistrzostw Polski Juniorow do lat 16 (Siedlce w tym roku)) w ktorych bral udzial i wtedy bedzie wszystko jasne sa tam dokladnie opisane dozwolone i niedozwolone ciosy
pozdro
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widać faktycznie niewiele wiesz na temat kyokushin na świecie. Popytaj kogoś kto widział zawody na poziomie światowym to się zorientujesz jak daleko jesteś od prawdy. Notabene w latach osiemdziesiatych Drewniak zakazywał na niekórych zawodach i low kicka, ale to chyba jest już przeszłość. Polecam 1 MŚ kyokshin z 1975 roku kiedy wygrywa Sato, zobaczysz i mae geri na twarz i hiza na buźkę. Prawdziwy kyok.
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To przede wszystkim pamitne MS dla polaków jak Royama ni|szy o dwie glowy od Dyducha i l|ejszy chyba o 20 kg zlal go ,ze ten byl noszony przez nasza reprezentracje do kibal,posilki.
Ale nie smieje sie z tego gdyz to wielki zaszczyt dostac od takiego mistrza jak Kancho Royama :!:
  • 0

budo_liczmistrz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2877 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie czytalem wszystkich postow w tym temacie ale pozwole sobie na moje zdanie co do pierwszych postow
8O 8O 8O jak przeczytalem kogos zdanie ze mae geri jodan ushiro geri jodan i hiza geri jodan to malo z krzesla nie spadlem TO JEST NIE DOZWOLONE!!!!!!!!! a mae keage i yoko keage nie jest zadna technika stosowana w walce jarek ma calkowita racje ze jest to cwiczenie rozciagajace a nie zadne kopniecie :? nie piszcie cholera takich glupot ze takie potezne kopniecia jak ushiro geri sa dozwolone na jodan toz gosc gdyby zaliczyl takie kopniecie to twarz skasowana na JODAN podczas wiekszosci KRAJOWYCH zawodow ( oczywiscie duzo zalezy od kategorii wagowych i wiekowych i przeznaczenia zawodow) dozwolone jest napewno mawashi geri i oroshi kakato i raczej tyle jezeli ktos ma jakies beznadziejne "ale" lub watpliwosci pojde do kumpla po broszure z Mistrzostw Polski Juniorow do lat 16 (Siedlce w tym roku)) w ktorych bral udzial i wtedy bedzie wszystko jasne sa tam dokladnie opisane dozwolone i niedozwolone ciosy
pozdro

Widac ze nie czytales.
Co do zawodow krajowych w polsce masz racje.
Co do zawodow o wiekszej randze nie. Na MŚ te techniki sa dozwolone. Znajdz gdzies zasady Knockdown - tam bedziesz mial czarno na bialym.
Pozdrawiam
P.S. Sciagnij sobie jakikolwiek filmik z MŚ KK a na pewno zobaczysz jak ktos obrywa yoko jodan tudziez inna niedozwolona wg. Ciebie technike
  • 0

budo_cooler
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

pozdro

Mam na kompie filmik z najlepszymi KO z MŚ z 1994
Jedną z najlepszych akcji było yoko geri jodan po którym Japończyk już nie miał nic do powiedzenia.
Więc nie jest to technika zakazana
  • 0

budo_nightwolf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Judo

Napisano Ponad rok temu

ludzie ja napisalem NA KRAJOWYCH ZAWODACH nic nie pisalem o swiatowej rangi turniejach bo nic o nich nie wiem poniewaz na zadnym nie bylem, napierw dokladnie przeczytajcie co napisalem potem wydajcie swoje opinie (Liczmistrz zrozumial o co mi chodzilo).....powiedzialem tylko co wiem o zawodach odbywajacych sie w Polsce a jak jest na swiatowych tego to nie wiem JAREK: dobra piszesz ze zakazywanie lowa na zawodach to przeszlosc, a za chwile znow piszesz ze w 1975 roku ktos tam obrywal po twarzy z mae i ushiro 8O a to nie jest przeszlosc? zasady sie zmieniaja podaj mi jakies przyklad z ostatnich lat 2000-2004 a nie z 1975 :D i na koniec jeszcze raz powtarzam moje wypowiedzi nie dotycza innych zawodow niz krajowe rozgrywane w polsce :evil:
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ech, co mnie kraj... kyokushin to kyokushin a że niektórzy wymyślają swoje zasady to mnie grzeje, zresztą dlatego mamy taki kyokushin jaki mamy. A jeszcze do tego WKF i cklicker, kurwa tfu szkoda gadać...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024