Co radzicie (po za zakładami usługowymi - w 2 mi powiedzieli że nie wiercą w hartowanej, do max 45 HRC

Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam dokładnie to samo...Brakuje mi wlasnie tylko dwoch otworow, aby osadzic piny i zamocowac okladziny rekojesci i mialbym gotowy nozyk.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to chyba spierd... wiercenie. Ja dałem obroty na 2 w Celmie, czyli pewnie 1500/min. No i nie chłodziłem bo wydawało mi się że się nie grzeje - dało się je chwycić ręką po 30 sekundach, żadnych dymów, itp.Najpierw zrób otwór 2 mm. Powinno kobaltem pójść. Wolne obroty i ktoś leje wodę na wiertło, żeby nie przegrzać. Potem jedziesz większym wiertłem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak to jest z obrotami wiertarki i chłodzeniem (woda?), wiecie coś na ten temat?
Napisano Ponad rok temu
A jak to jest z obrotami wiertarki i chłodzeniem (woda?), wiecie coś na ten temat? Tnx :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
o kochany, ja problemy mam z wierceniem w niezahartowanej ncv1
wiertlami kobaltowymi oczywiscie. wywiercilo jedna dziurke w blaszce 2 mm ale nastepnych dziurek wiercic juz nie chce.
trzeba by poszukac jakis wiertel spiekowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o kochany, ja problemy mam z wierceniem w niezahartowanej ncv1
wiertlami kobaltowymi oczywiscie. wywiercilo jedna dziurke w blaszce 2 mm ale nastepnych dziurek wiercic juz nie chce.
trzeba by poszukac jakis wiertel spiekowych.
Boże... niesamowita musi być ta Twoja NCV1...robiąc Combatclaw z D2 (niezahartowanej) wywierciłem JEDNYM wiertłem powlekanym kobaltem około 45 dziur po obrysie noża i nie miałem ŻADENGO problemu, choć to raczej upierdliwe zajęcie, niestety...
Są tylko dwa warunki - chłodzenie i wolne obroty. Proste jak.... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu