Co radzicie (po za zakładami usługowymi - w 2 mi powiedzieli że nie wiercą w hartowanej, do max 45 HRC
![:evil:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/evil.gif)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam dokładnie to samo...Brakuje mi wlasnie tylko dwoch otworow, aby osadzic piny i zamocowac okladziny rekojesci i mialbym gotowy nozyk.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to chyba spierd... wiercenie. Ja dałem obroty na 2 w Celmie, czyli pewnie 1500/min. No i nie chłodziłem bo wydawało mi się że się nie grzeje - dało się je chwycić ręką po 30 sekundach, żadnych dymów, itp.Najpierw zrób otwór 2 mm. Powinno kobaltem pójść. Wolne obroty i ktoś leje wodę na wiertło, żeby nie przegrzać. Potem jedziesz większym wiertłem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak to jest z obrotami wiertarki i chłodzeniem (woda?), wiecie coś na ten temat?
Napisano Ponad rok temu
A jak to jest z obrotami wiertarki i chłodzeniem (woda?), wiecie coś na ten temat? Tnx :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
o kochany, ja problemy mam z wierceniem w niezahartowanej ncv1
wiertlami kobaltowymi oczywiscie. wywiercilo jedna dziurke w blaszce 2 mm ale nastepnych dziurek wiercic juz nie chce.
trzeba by poszukac jakis wiertel spiekowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o kochany, ja problemy mam z wierceniem w niezahartowanej ncv1
wiertlami kobaltowymi oczywiscie. wywiercilo jedna dziurke w blaszce 2 mm ale nastepnych dziurek wiercic juz nie chce.
trzeba by poszukac jakis wiertel spiekowych.
Boże... niesamowita musi być ta Twoja NCV1...robiąc Combatclaw z D2 (niezahartowanej) wywierciłem JEDNYM wiertłem powlekanym kobaltem około 45 dziur po obrysie noża i nie miałem ŻADENGO problemu, choć to raczej upierdliwe zajęcie, niestety...
Są tylko dwa warunki - chłodzenie i wolne obroty. Proste jak.... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu