Broń krótka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Złudne poczucie bezpieczeństwa, wyjmiesz ją na postrach?
A co do drugiego: można się ubiegać, ale łatwiej nie jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwyklemu smiertelnikowi, ktory broni nie uzywa do wykonywania pracy taka bron nie powinna byc potrzebna. Do samoobrony jest wiele innych zmyslnych narzedzi.
Juz samo noszenie broni w kaburze niesie za soba pewne ryzyko. Bron palna to byc moze pewne poczucie bezpieczenstwa("yeah buce, mam klamke, ktory teraz podejdzie?") ale to tez duza odpowiedzialnosc. Po pierwsze, strzelanie do czlowieka to nie strzelanie do tarczy. Trzeba zadac sobie pytanie, czy jestesmy na to zdecydowani. W momencie kiedy wyciagasz bron, powiedziawszy A tzreba powiedziec B, bo nigdy nie wiesz jak zareaguje ta druga osoba. Moze wyciagnac noz, lub tez bron... a jesli nie jestes zdecydowany jej uzyc, to bedzie tragedia. Noszenie broni bez amunicji czy tez repliki broni tez mija sie z celem, poniewaz wyciagajac bron, nie ejstes w stanie jej uzyc. Oczywiscie zakladasz ze ktos na widok broni ucieknie? a jak nie? NIgdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie i nigdy nie znasz jego reakcji.
Pondato tzreba sobie zdac sprawe z konsekwencji uzycia broni. Wystarczy poczytac gazety, wiekszosc takich akcji konczy sie wyrokiem dla strzelajacego.
Mam nadzieje, ze troche ci rozjasnilem sprawe. Bron jest dla tych, ktorzy powinni jej uzyc. Czyli dla sluzb mudnurowych. Ja osobiscie jestem pzreciwny temu pomyslowi jesli chodzi o cywili.
Zreszta, dobzre to ujal choc troche lakonicznie Lord :-)
pozdrawiam
kapral
Napisano Ponad rok temu
Jak wspomnieli przedpisarze broń powini używać tylko ci, którzy z nią pracują (służby mundurowe).
A co do amunicji, to za same jej posiadanie bez zezwolenia masz 3 latka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale w odpowiednim czasie po prostu dadza mi ja.
Ale w zyciu bym sie nie zdecydowal na noszenie broni przy sobie na ulicy w tej chwili czy tzrymanie jej w domu, chocby ze wzgledu na swoich bliskich.
Kiedys w liceum, przerazal mnie swoij nauczyciel chemii. Dal mi do przegladu i konserwacji starego WISTa, ja nie wiem jak on moze tzrymac to w domu majac male dziecko na karku. ja bym sie bal tego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesteś może w służbach mundurowych? Pytam tak z ciekawości bo napisałeś, że "w odpowiednim czasie po prostu dadzą Ci ją" Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Kapral wiesz ja jeszcze nie mam rodziny a broń trzymam w sejfie. Zabieram ją tylko na strzelnicę i czasami jak gdzieś wyjeżdżam. Pozatym nie miewam napadów AGRESJI i wiem jakie mogą być tego konsekwencje. Do broni trzeba po prostu podchodzic w odpowiednio mądry sposób i zawsze uważać.
O, i taki sposob myslenia mi sie podoba :-)
poza tym, nie nie jestem w zadnych sluzbach.
po prostu znam sie na tym. I mysle ze jednak w tym kierunku pojde.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowy i z czym to się je?
- Ponad rok temu
-
wachlarz-tessenjutsu
- Ponad rok temu
-
filmiki z naginaty
- Ponad rok temu
-
Ustawa o Bronii i Amunicji
- Ponad rok temu
-
oto filmiki z kobudo kata i nie tylko...
- Ponad rok temu
-
Peperball
- Ponad rok temu
-
Paralizatory
- Ponad rok temu
-
Samuraj atakuje
- Ponad rok temu
-
Bokken inny