BM Pinnacle
Napisano Ponad rok temu
... i jeszcze opierdziel zbierzesz od domownikow za niszczenie biurka :wink:
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę wygląda o 100 razy lepiej, niż nóż co po 5 latach nie ma żadnej ryski.
poklon
Napisano Ponad rok temu
Tu sie zgodze... ale chociaz sam nie oszczedzam specjalnie nozy to ciezko wyobrazic mi sobie co trzeba robic zeby doprowadzisc ostrze do takiego stanu. No chyba, ze ta powloka wyjatkowo malo trwala jest?Naprawdę wygląda o 100 razy lepiej, niż nóż co po 5 latach nie ma żadnej ryski.
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
piaskowane i z rysami ladniejsze .....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wykonanie powłoki ala Stonewash jest możliwe. Ja w ramach eksperymentu wykonałem taką na ostrzu z balka za 15zł, któremu złamała się rękojeść. Po prostu przetłumaczyłem dosłownie nazwę Sonewash. Zajęło to kilka godzin i mało mi ręka nie odpadła, ale jest to możliwe. Mam gdzieś zdjęcia, to postaram się wrzucić.
A nie pokusiłeś się o kosmetykę tego Nimravusa, o którym gadaliśmy jakiś czas temu: http://budo.net.pl/v...der=asc&start=0 ?
Czy to żwirowanie&ochrona krawędzi podczas żwirowania zrobiłeś wg. mojego pomysłu 8) czy wymyśliłeś coś praktyczniejszego? Koniecznie wrzuć fotki!
Pozdrawiam
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
A Nimravus i tak jest na top liście... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie w pracy tak mi sie starla
Budowlanka w je...ym Londynie!!!
Napisano Ponad rok temu
Aaaa... to wszystko wyjasnia :wink: Tak, plac budowy to ciezki test dla noza, ale widac ze sie sprawdzil! Szacunek dla niego :wink:Wlasnie w pracy tak mi sie starla
Budowlanka w je...ym Londynie!!!
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fotki zamieszcze jak sie porysuje...
Napisano Ponad rok temu
Ale mam nadzieję, że to nie w ten sposób jak "pewni" :roll: panowie na "pewnej" :roll: stronie, którzy rąbali cegły nożami, a jeden taki fajny, to nawt złamali... 8O
Tak ladnie sie zaczelo,cos juz nie lamia wiecej...
Fire
Napisano Ponad rok temu
Cholera kazdy tu sie boi o rysy na ostrzu a tu widac ze mocno porysowany noz jeszcze bardziej sie podoba.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wykonanie powłoki ala Stonewash jest możliwe. Ja w ramach eksperymentu wykonałem taką na ostrzu z balka za 15zł, któremu złamała się rękojeść. Po prostu przetłumaczyłem dosłownie nazwę Sonewash. Zajęło to kilka godzin i mało mi ręka nie odpadła, ale jest to możliwe. Mam gdzieś zdjęcia, to postaram się wrzucić.
Czy mugl bym Cie prosic WarDog" o rozwiniecie tematu stonewash!!!
Dzieki
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłem to w najprostszy mozliwy sposób, a wpadł mi on do głowy, kiedy przejeżdżałem obok żwirowni. Jako, że była to niedziela, spytałem pana, który tam pilnuje, czy mogę sobie wziąść trochę żwiru, kilka garści. On na to, że nie ma problemu i spytał, czy do akwarium..? :? Odpowiedziałem, że tak... :roll:
W domu wziąłem pudełko plastikowe, zakręcane, po kakao rozpuszczalnym m-ki "Puchatek" :twisted:
Do pudełka wsypałem tak 3/4 żwiru, wlałem odrobinę wody i wrzuciłem ostrze. Zakręciłem i wywijałem, wywijałem, wywijałem,wywi...
Co jakiś czas sprawdzałem, jak tam efekty. W końcu osiągnąlem zamierzony cel.
Metoda czasochłonna, ale nie wymaga nakładów, narzędzi, umiejętności. Jedynie trochę cierpliwości.
Ps. Postaram się w najbliższym czasie w koncu umieścić te fotki.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
OX Forge czy U.M.S.?
- Ponad rok temu
-
Benchmade AFO, 520 Presidio Pardue
- Ponad rok temu
-
łatwa net karta do zakupów w stanach
- Ponad rok temu
-
moze i foldery nie sa takie złe....
- Ponad rok temu
-
PryBaby... koniec ze złamanymi czubkami w nożach?
- Ponad rok temu
-
Damast - co to naprawdę jest warte?
- Ponad rok temu
-
Tu leszcz
- Ponad rok temu
-
Noz dla kobiety - pomozcie w wyborze...
- Ponad rok temu
-
jak zablokować śrubkę w osi ostrza ??