Witam,
Mam przyjemność zaprezentować prawdopodobnie pierwszą polską ofertę bębnów 'atabaque'.
Moje doświadczenie to 16 lat budowania i serwisowania najróżniejszych 'hand drums'
- conga, bongos, djembe, ashiko... - oraz wielu innych bębnów naciąganych skórami zwierzęcymi.
Ostatnio, zainspirowany przez kolegę trenującego 'capoeirę', zbudowałem pierwszy 'atabaque'
Pierwsza prezentacja tego instrumentu, miała miejsce podczas ostatniego Festiwalu
Afro-Brazylijskiego w Warszawie. Obecny tam Mestre Jorge Luiz (grupa Beribazu Polska),
wirtuoz i budowniczy bębnów 'atabaque', wyraził swoje uznanie wobec bębna mojego autorstwa
wobec czego zdecydowałem się rozesłać niniejszą ofertę.
Bębny, które oferuję, budowane są na bazie korpusów robionych metodą bednarską z dębowych klepek.
Na membrany używam, w zależności od rozmiaru bębna, skór końskich, krowich lub cielęcych.
Naciąg bębna to 10-12 mm lina sizalowa, analogicznie jak w tradycyjnych 'atabaque' brazylijskich.
Tymczasem mam do sprzedania (cena 700 PLN) bęben ze zdjęcia
(wys. ok. 80 cm wraz z podstawą - do grania "na siedząco") oraz pierwsze kilka egzemplarzy
bębnów odpowiadających w rodzinie 'atabaque' rozmiarowi 'Le'(bęben wys. 80 cm/ mambrana 9"
+ podstawa umożliwiająca granie w pozycji stojącej). W razie zainteresowania oferuję
na zamówienia również bębny w rozmiarach 'Rum' i 'Rum-Pi' według orienatacyjnego cennika:
'Le' - 80cm / 9" - 900 PLN
'Rum-Pi'- 100cm / 10" - 1200 PLN
'Rum'- 120cm / 11" - 1500 PLN
Oczywiście, możliwe są negocjacje cen w zależności od ilości zamawianych bębnów.
Chętnie odpowiem na jakiekolwiek zapytania. Będę też wdzięczny za pomoc w dotarciu do
grup 'capoeiry', nie mających swoich stron interenetowych i adresów e-mail.
Wojtek Ziółkowski
Atabaque - oferta
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Napisano Ponad rok temu
Atabaque - oferta
Dostalem taka oferte. Zainteresowanych prosze o kontakt na prv.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mały helpik by sie przydał
- Ponad rok temu
-
Festyn w Capoeira? Może czas to rzucić.
- Ponad rok temu
-
Synowie marnotrawni, hehehe
- Ponad rok temu
-
muzyka do capo..?!
- Ponad rok temu
-
Co ze stroną Grupo Magia www.capoeira.zajc.pl ?
- Ponad rok temu
-
I po festiwalu
- Ponad rok temu
-
Kraków
- Ponad rok temu
-
Berimbau
- Ponad rok temu
-
geneza stopni...