jak zablokować śrubkę w osi ostrza ??
Napisano Ponad rok temu
myślałem o kropelce jakiegoś kleju epoksydowego ale boję się że już więcej jej nie odkręce ..
może macie jakieś doświadczenia
m.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeden ze sposobów: włóż pod śrubkę (cienką) uszczelkę. Powinno zadziałać. Jeśli nie, poszukaj starego tematu, bo już taki był.
Poza uszczelką, można zastosować też "chemiczne" rozwiązanie... są chyba jakieś środki, które uniemożliwiają odkręcenie się śrubce...
Napisano Ponad rok temu
Drugi sposob to owiniecie srubki tasma teflonowa do uszczelniania rur
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
myślałem o kropelce jakiegoś kleju epoksydowego ale boję się że już więcej jej nie odkręce ..
Ja do piwotu zastosowałem kiedyś kropelke "Kropelki" :-) ale i tak puściło po kilku tygodniach, a teraz wszystkie śrubki(piwot i rekojść) mam owinięte taśmą teflonową do rur i jak się mocno dokręci trzyma się całkiem nieżle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wykręcić śrubkę, wpuścić kropelkę termoutwardzalnego kleju z klejarki i zakręcić. Zaletą tego rozwiązania jest to, że zawsze możesz śrubkę wykręcić lub, tu UWAGA, podregulować. Ten klej tworzy uszczelkę taką jaką trzeba, jest elastyczny. U mnie działa trzy miesiące (około). Bez zarzutu.
pozdrawiam
B.
Napisano Ponad rok temu
ja bym tam nic cyjanopanem ani innym cyano akrylem nie papral - bo ani gwinty ani osie pbrotu tego gowna nie lubia - ze "kropelke" ja rozumiem ze jedna - ale to minimalne napiecie powierzchniowe i wendruje wszeddzie gdzie moze .....
ale ja jestem inowierca bo mad dogow nie lubie wiec pewnie tu ttez nie mam racji
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam taśmę teflonową.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Są to produkty firm Henkel (Loctite), Versachem, K2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tooloholizm - nowa forma uzaleznienia
- Ponad rok temu
-
Gunting - jaka stal?
- Ponad rok temu
-
tajemnica X ów
- Ponad rok temu
-
Panowie, moze jeszcze nie jest za pozno dla nas na leczenie?
- Ponad rok temu
-
Sklepy z nożami w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Co proponujecie - fixed,5-7",płaski szlif,mocna stal ?
- Ponad rok temu
-
Noże Toma Anderson'a
- Ponad rok temu
-
Benchmade Griptilian 550 - pierwsze wrażenia
- Ponad rok temu
-
Talonit ??
- Ponad rok temu
-
A sprężyna w Socom Mini Auto Microtecha ?
- Ponad rok temu