ebay - zakupy
Napisano Ponad rok temu
ma ktos z tym jakies doswiadczenia?
bo ceny wygladaja ciekawie, widzialem dzisiaj np. Spyderco Military, plain edge za niecale 70 euro (choc do zakonczenia aukcji co prawda jeszcze dwa dni), w fabrycznym opakowaniu, nieuzywany, sprzedawca ma same pozytywne oceny, dobrze ponad 160.
inny SM (niezle brzmi, nie? ) mial aktualna cene ok. 50 euro.
w najtanszym z moich okolicznych netowych sklepikow taki noz kosztuje 135 euro, ciekawi mnie wiec ocena kogos, kto byc moze juz sie na takiej aukcji zaopatrywal - byc moze wyjasnienie, czemu tak tanio?
jesli cos takiego juz bylo, to ewentualnie poprosze link, bo cos nie moge znalezc.
z gory dzieki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja kupowalem na amerykanskim i sciagalem do Polski - nie mialem zadnych problemow poza czasem oczekiwania na przesylke - ale z niemieckiego to nie masz daleko:)
a ceny - cóz, są niższe od sklepowych bo z jednej strony jest dziki tłum sprzedających - także dilerzy którzy wywalają to co im zalega w magazynie lub przejęli za bezcen i po prostu chcą odzyskać hajs.
Poza tym takie są ceny realne a nie napisane na stronie producenta SRP,które są tylko po to aby jakiś diler mogł sie chwalić jakie to On ma małe ceny w stosunku do sugerowanych cen producenta
oczywiście uważaj na oszustów.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
jak sciagales, to dostawales rzeczywiscie to, co "kupiles"?
najbardziej mnie te ceny wlasnie ciekawia, a oszusci... sa wszedzie.
#######
pare tygodni temu dostalem od kobity smsa, kiedy "ureguluje zalegla platnosc"? zrobilem oczy, odeslalem - eee...? platnosc? a pani nazwisko to mi w ogole nawet nic nie mowi
no i polecialo dalej +- tak:
- no, za telefon. przeciez pan ode mnie kupil komorke na ebayu? mam imie nazwisko, adres...
- to prosze podac.
- ... podala.
tu mi sie jej zal zrobilo i do niej zadzwonilem, bo pisania by bylo za duzo, wyjasnilem, ze ani nazwisko nie moje, ani adres - jakies 200 km ode mnie - ani nawet zarejestrowany nie jestem na ebayu...
podziekowala pieknie i stwierdzila, ze bedzie "nachforschen", znaczy sie wyjasniac.
juz sie nie odezwala, wiec chyba wyjasnila przynajmniej, ze ktos jej zly numer podal
#######
w kazdym razie dzieki.
Napisano Ponad rok temu
jak sciagales, to dostawales rzeczywiscie to, co "kupiles"?
.
Nie było żadnych problemów. (Ściągałem 5 razy- ostatni z pół roku temu)
Zazwyczaj prosiłem o jakieś dodatkowe informacje,zdjęcia - dawało to potwierdzenie adresu mailowego,a i nie płaciłem z karty tylko western union money transfer - duzo drozej i ludzie nie bardzo chcieli - ale musieli mi dac pelne dane a w banku sprawdzali ich do danych z dokumentu ze zdjeciem,a tam akurat nawet oszuści mają duży respekt przed władzami - zwłaszcza federalnymi :wink:
No i dwie zasady - raczej nie kupiłbym od kogoś z kambodzy czy rosji
osoba od której kupuje ma powyzej 100 komentarzy - i w negatywach nie ma totalnych przewał.
a i jeszcze jedno - ja zawsze prosilem aby ubezpieczali przesylke na wysokosc wartosci (i kwit mi wysylali),ale na paczce pisali : prezent o wartosci do 50 usd - Urząd celny wtedy nie zaglądał,ale w UE to chyba już nawet nie trzeba 8)
Napisano Ponad rok temu
No i dwie zasady - raczej nie kupiłbym od kogoś z kambodzy czy rosji
podoba mi sie Twoja zasada.
OK.osoba od której kupuje ma powyzej 100 komentarzy - i w negatywach nie ma totalnych przewał.
jesli w ogole sie zdecyduje, to to bedzie raczej z RFN, wiec tutaj problemu nie ma w ogole.a i jeszcze jedno - ja zawsze prosilem aby ubezpieczali przesylke na wysokosc wartosci (i kwit mi wysylali),ale na paczce pisali : prezent o wartosci do 50 usd - Urząd celny wtedy nie zaglądał,ale w UE to chyba już nawet nie trzeba 8)
dzieki jeszcze raz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz jej numer?
Musze ja poznac, przypomina mi kogos z dziecinstwa, chyba moja nianie
Napisano Ponad rok temu
Rybak, co to jest?
Masz jej numer?
Musze ja poznac, przypomina mi kogos z dziecinstwa, chyba moja nianie
To byl smilie z jeeptalka, tylko, ze go juz najwyrazneij tam nie ma - a ten przesympatyczny obrazeczek daja jako sygnal "WrongURL"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To byl smilie z jeeptalka, tylko, ze go juz najwyrazneij tam nie ma - a ten przesympatyczny obrazeczek daja jako sygnal "WrongURL"
hehe rozwalili mnie
a co do tematu. na niemieckim ebayu udzielalem sie w ciagu ostatnich 3-4 lat ok. 50 razy (raczej jako kupujacy, ale i pare razy sprzedalem pare klamotow), nigdy raczej nie mialem zadnych klopotow, przynajmniej zadnych wiekszych jezeli sprzedawca ma duzo pozytywnych opinii i malo albo zero negatynych, to ryzyko nie jest duze...
co do cen, to 10-20% mniej niz w sklepie, to raczej chyba nic dziwnego (dochodza jeszcze koszty wysylki). Jest zawsze pewna "szansa", ze kupisz jakas podrobe, ale jak sie znasz na nozach, to pewnie nie dasz sie nabrac.
Napisano Ponad rok temu
A o ebayu wiem juz w miedzyczasie wszystko, co potrzeba, dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
liquid metal ??
- Ponad rok temu
-
Jestem nienormalny szukam topora.
- Ponad rok temu
-
Custom Hunting Knives from "BASKO"
- Ponad rok temu
-
Logo Magii Stali?
- Ponad rok temu
-
Z apteki doktora Jumbo
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań NOŻOMANIAKA
- Ponad rok temu
-
Tak skończymy...
- Ponad rok temu
-
Dziadku, nie odchodź...
- Ponad rok temu
-
Co to za noz ktory w"predator"uzywa Arni ?
- Ponad rok temu
-
kershaw VAPOR II - opinie
- Ponad rok temu