nóż do rzucania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uff
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-stal powinna być raczej miękka i plastyczna (nie może być krucha, lepiej żeby się wyginała niż łamała)
-środek ciężkości zdaje się że powinien wypadać w środku geometrycznym
co do kształtu ostrza najlepiej poprzeglądać zdjęcia noży do rzucania np. na tych stronach:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sam nóż ponadto powinien ważyć gdyż podczas rzucania lekkimi przedmiotami szybko męczy się ramię...
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Naprawde nie jestem złośliwy, ale czasami wydaje mi się, że niektóre osoby są albo analfabetami, albo ma w takim głębokim poważaniu dobro innych, albo poprostu nie skończyli jeszcze paru pierwszych klas szkoły podstawowej ... i nawet nie myślcie aby tłumaczyć je - "dysgrafia" - bo taki tekst jest dobry jak się właśnie chodzi do szkoły - tam robi wrażenie, potem już raczej niespecjalnie!
Tak w rzeczywistości walenie 9 błędów w dwóch zdaniach (bo to był rekord który odnotowałem w jednym z postów - nie piszę w jakim i kto był jego autorem - zainteresowani sami wiedzą - to może nie jest zbyt szkodliwie społeczny czyn, ale z drugiej strony zastanawia fakt, czy liczby jakie podają media, a mówiąc o stopniu analfabetyzmu w Naszym Kraju - nie są czasem aby prawdą...?
to taki off-topic i wszystkich niezainteresowanych przepraszam - a szczególnie autora tego postu! Wybacz... ale musiałem, bo prędzej czy później i tak bym to napisał...
Na koniec jedno zdanie-apel - Panowie/ Panie(?) dbajmy bardziej o to JAK się wypowiadamy, bo to też wiele o nas samych mówi... i często całkowicie nieświadomie uczymy innych ludzi - często dużo młodszych niż się wydaje, zamiast kultury - to jej braku...
pozdrawiam
PS. Na koniec - poprawna polszczyzna... > Polonistą k...a nie jestem - gdyby ktoś się głębiej zastanawiał co mnie walnęło... poprostu mnie takie coś w...a! :wink:
Napisano Ponad rok temu
tak naprawde to "rzucać" można każdym nożem i wszystko zależy tylko od tego w jakim celu!!!!
Jeżeli chcesz rzucać do tarczy - dla zabawy, sportu, satysfakcji? - super, wtedy dobierz kształt, tak jak poprzedni kolega radził, dobrze wyważ nóż - pełno artykułów w necie - jak to zrobić, ale i tutaj pewnie za jakiś czas dostaniesz pełny wypas informacji. I do ćwiczeń marsz! Jakiś tydzień i będzie Ci pewnie nieźle szło - w zależności od zaangażowania! Bo tak przygotowanymi nożami to naprawdę średnia sztuka... nie mówiąć już o takich wymalazkach jak CS Torpedos... tym wogóle nie ważne jak rzucisz...
Wszelkie inne powody rzucania nożem są dla mnie absurdalne, więc szkoda na nie czasu! Jeżeli jednak uprzesz się, to najpierw DOBRZE poznaj nóż, którego masz zamiar używać, naucz się nim DOBRZE obchodzić a na końcu dopiero... sam zobaczysz, że rzucanie jest możliwe każdym z nich - nawet małym scyzorykiem...
Życzę powodzenia i uzyskania własnej szybkiej odpowiedzi na te pytania..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie o literowki mi chodzi czy o szyk przestawny, ale jak ktos pisze co chwila "terz", czy "wogule", "wziolem", ... i inne kwiatki to naprawde krew mnie juz zalewa po przeczytaniu 20 takich postow...
kazdy moze sie pomylic, ale bez przesady! A co do bycia dyslektykiem - to wierz mi, ze jak pisalem - tylko w SZKOLE to uchodzi - w DOROSŁYM życiu wszyscy glęboko mają w dupie że nie znasz języka polskiego - bez względu na przyczynę - I DOBRZE! Tak byc powinno. Tak sie sklada ze akurat z TA choroba (bądz co bądź to choroba) - można sobie poradzić - jak tylko człowiekowi zależy!
niestety raczej mało komu zależy..
Napisano Ponad rok temu
ze wszystkim sobie można poradzić?
Napisano Ponad rok temu
tak naprawde to temat nie do dyskusji - wyraziłem jedynie swoją opinie i raczej nie oczekuje polemiki czy powinno się pisać poprawnie - czy też nie...
nie będzie polemiki - zgadzam się , czasami aż wali po oczach [i to jest dobry objaw]
tak naprawdę boję się, że po jakimś czasie tak mi się to opatrzy,że przestanę zwracać uwagę a potem zacznę sam tak pisać [niedoczekanie moje]
jestem "wzrokowcem" i czytanie książek pisanych poprawną polszczyzną pozwala mi pisać w miarę poprawnie ale jeśli czytanie w internecie zabiera mi coraz więcej czasu to ....
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem albo znudziłem albo skłoniłem do niepotrzebnego otwarcia tego postu
Napisano Ponad rok temu
A wracajac do tematu, jak napisal przedmowca, rzucac mozna wszystkim, na dowod tego polecam film cold steel'a "Cold prffo" )czy jakos tak, na ktorym za rzytke sluzy balisong arc angel 8O
Napisano Ponad rok temu
tak naprawdę boję się, że po jakimś czasie tak mi się to opatrzy,że przestanę zwracać uwagę a potem zacznę sam tak pisać [niedoczekanie moje]
Całkowicie popiera - własnie O TO CHODZI by od takiego CZEGOŚ ustrzec innych ludzi - najcześciej młodych (niestety) !!! dobrze to ująłeś
zresztą - tak naprawde nikogo nie pouczam - to był skromy apel o przywiązywanie większej uwagi do tego JAK piszemy - bo co piszemy to już każdy wie jak jest, lecz to cala siła netu i chwała mu za to!
...a jeżeli ktoś będzie uchodzić w realnym świecie za 'analfabetę' - to szczerze mówiąc mam to w d...e - jego sprawa... :wink: już dawno temu uświadomiłem sobie, że świata się nie zmieni, choć zawsze mozna próbować go choć trochę naprawiać.. tak w ramach czynu społecznego - nie żeby się jakoś tym specjalnie przemęczać...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
stal na customa (d2 np) we wrocławiu
- Ponad rok temu
-
stal węglowa
- Ponad rok temu
-
co daje hartowanie ?
- Ponad rok temu
-
Hideaways - sześć wariacji
- Ponad rok temu
-
tlim - custom - next :)
- Ponad rok temu
-
jak zaimpregnowac i nadac ladny wyglad drewnianej rekojesci?
- Ponad rok temu
-
tlim - moje customy - chwalę się ;)
- Ponad rok temu
-
ma ktoś jakieś pomysły? - dostałem piłe tartakową ;-)
- Ponad rok temu
-
Hartowanie D2
- Ponad rok temu
-
obróbka laserem
- Ponad rok temu