Smoki w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jest to czesc systemu Weng Chun i tak jest. Na ten temat pisalem juz nie raz na forum. Kto nie wierzy - jego sprawa. Nikogo na sile nie przekonujeZawsze nurtowało mnie to zwłaszcza te techniki w parterze...
troche to skomplikowana historia ale postaram sie opowiedziec:... i te sparingi Hoffmana z Ricksonem po których dostał czarny pas w bjj. Jak to było, Hoffman to oszust a z Gracie to ściema czy te artykuły ktoś na Tobie wymusił a może to wszystko prawda?
Hoffmann i jego propaganda na temat stylu i parteru to przede wszystkim sprawa rynku niemieckiego. On ma tam silna konkurencje Kernsprechta.
Nawiazal wspolprace z Gracie z dwoch powodow:
1- Gracie weszli na rynek ze swoim parterem w sposob przebojowy. W stylu Weng Chun parter byl zawsze ale bardzo trudno bylo to udowodnic i zmienic sposob myslenia tradycjonalistow, dlatego Hoffmann chcial poprzez nich pokazac, ze styl ktory reprezentuje ma te same zasady i techniki walki wykorzystywane rowniez w parterze co BJJ. Chcial albo nawet musial sie skumplowac ze Gracie'mi bo byli najlepsi na fali i jak wiadomo lepiej trzymac z silnymi. Hoffmann, swego czasu, dostawal od Tingowcow listy z pogrozkami, ze go zabija i spala mu szkole jak nie przestanie nauczac.(Oni robia takie numery: wynajmuja skinow zakladaja im koszulki Tinga i jada do szkol i robia demolke nagrywaja to potem na video i posylaja do innych szkol chwalac sie, ze pokonali mistrzow ze tylko ich metoda jest najlepsza) Widzialem taka kasete dot. innego niemieckiego nauczyciela stylu Yong Chun. Hoffman ma rodzine i dom z sala w jednym miejscu wiec sie obawial, dlatego dla bezpieczenstwa nawiazal kontakt z Gracie i od tego czasu listy z pogrozkami przestaly przychodzic. Jest to rowniez czesc polityki i propagandy bo chodzi tez oczywiscie o kase.
2 - co do artykulu o walce ich obu napisalem tak jak opowiedzial mi sam Hoffmann. Nikt mnie do niczego nie zmuszal. Nic nie dodalem i nic nie ujalem. Calosc ukazala sie w magazynie "Karate K-fu" i wywolala wielka burze w srodowisku. Niestety niezrozumienie, przekrecenie faktow oraz donosy 'zyczliwych' spowodowaly, ze miedzy innymi z tego powodu poklocilem sie z Hoffmannem.
ocene osoby Hoffmanna i calej tej sytuacji pozostawiam czytelnikom
Napisano Ponad rok temu
Tak to jest jak kasa kręci wszystkim wokół nas, szkoda że dla pieniędzy ludzie tak się "oszałamiają".
Ostatnio gdzieś czytałem, że jeszcze jeden system posiada "ograniczone" techniki w parterze, ale nie moge sobie przypomniec gdzie.(pozdrawiam Andrzej :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Autentyczne gong fu poznaję po...........................wieloletniej praktyce przy prawdziwych nauczycielach i Mistrzu! (czego i tobie życzę ) oraz moich pobytach w chinach.
Jak będziesz kiedyś w kraju to zpraszam , będziesz mógł zobaczyć mnie i moje gong fu i pokrytykować jeśli uznasz że to lipa pa pa bo temat zamykam :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Hehehe, lubie rozmawiac z ludzmi na rozne tematy nawet wtedy gdy sa to nieporozumienia ale tylko wtedy gdy rozmowca przedstawia konkretne argumenty. Rozmowa o gdybaniu nie ma sensu tak jak to ma sie w Twoim przypadku.Tia widzę, że dyskusja z tobą nie ma sensu, ponieważ bawisz się w słowne gierki i omijasz szerokim łukiem fakty.
A co to jest i jak wyglada autentyczne gong fu wg ciebie, ha? Co oznacza termin prawdziwego nauczyciela kungfu? Mnie nic nie jest w stanie zadziwic juz na tyle by pasc na kolana stad moje odpowiedzi na temat tych rzekomych Smokow, ty jak widze tego nierozumiesz wiec sie przyjebales do mnie. Skoro tak, to wiedz o tym ze ja na kazdy atak odpowiadamAutentyczne gong fu poznaję po..................... wieloletniej praktyce przy prawdziwych nauczycielach i Mistrzu!
dzidek, to co mialem udowodnic komus - juz dawno udowodnilem, to co mialem udowodnic sobie rowniez udowodnilem wiec CWICZ DALEJ bo widze ze masz jeszcze wiele do udowodnienia(czego i tobie życzę)
phi, nastepny... nie czaruj bo to tymbardziej nie robi na mnie zadnego wrazenia. Ja mieszkam w ChinaTown i jakie ma to znaczenie?...oraz moich pobytach w chinach.
z przyjemnoscia skorzystam z zaproszenia, ale zanim co, dalej nalegam bys udostepnil jakies materialy w sieci.Jak będziesz kiedyś w kraju to zpraszam , będziesz mógł zobaczyć mnie i moje gong fu i pokrytykować jeśli uznasz że to lipa pa pa bo temat zamykam :twisted:
Napisano Ponad rok temu
powinieneś zamieścic cosik w siesi.inaczej wyjdziesz na kolejnego wirtualnego wojownika tudzież mnicha w tym wypadku
krytykuja zazwyczaj Ci którzy sami nie mają nic do zaprezentowania...
rei all
Napisano Ponad rok temu
Nie przy.......... się do ciebie tylko do twojego mniemania o sobie i o tym co robisz :wink:
Wyobraź sobie, że nie mam kompleksów, i nic do udowadniania sobie, ponieważ ten etap mam już dawno za sobą, autentyczne gong fu czytaj - dzikie do walki , można zobaczyć jeszcze tylko w chinach (u siebie tego nie zobaczysz )
Wracając do pokazu to w prosty sposób można odróżnić ściemniaczy od zawodowców czyż nie :wink:
Pisząc miałem na myśli JAKOŚĆ tego co się robi, ale widać nie kumasz, szkoda.
Nie jestem internetowym wojownikiem, więc nie wpadam w samozachwyt i nie nagrywam materiałów z moimi wyczynami wolę realną walkę. I nie kreuj się więcej na wielkiego eksperta, bo jesteś tylko zadufanym w sobie ignorantem! który niewiele widział!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. a ja oraz inni uzytkownicy w dalszym ciagu czekamy na twoje videoklipy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Co do moich klipów to już ci napisałem jaki mam stosunek do tego.
Każdy kto chce zobaczyć co robię może napisać na priv i umówić się na poćwiczenie.
Miłego dnia
Napisano Ponad rok temu
w dalszym ciagu 'nie wierny' VingDragon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
instr. A.Golisz - twardy chikung
wlocznia na krtani
plyta granitowa + wlocznia
rozbijanie mlotem
VingDragon na scenie
pod ciezarem
rozbijanie plyty granitowej na szkle
reszta materialu w archiwum video.
PS. czy ma ktos jakies watpliwosci co do autentycznosci pokazu?
Napisano Ponad rok temu
To nie jest złośliwe, tylko pytam z czystej ciekawości, kierowany niewiedzą.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shi Deyang
- Ponad rok temu
-
Ktoś był kiedyś zainteresowany VCD o Choy Lee Fut!
- Ponad rok temu
-
Sparringi w kung-fu
- Ponad rok temu
-
Filmiki z Taiji (zastosowania)
- Ponad rok temu
-
SZUKAM VIDEO Z BRUCE LEE
- Ponad rok temu
-
Broń! Gdzie??