Jak nosicie teleskop?
Napisano Ponad rok temu
Codzienne noszenie w kieszeni spodni czy kurtki praktycznie odpada - przynajmniej z mojego doświadczenia. Jedyny wyjątek jaki widzę to kieszeń bojówek, ale i tak nie jest to komfortowe.
Macie na to jakieś patenty?
Ciekawe rozwiązanie znalazłem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], ale zakup tego odpada (koszty transportu - 50$ przestraszony ). Muszę chyba pomyśleć nad samodzielnym zrobieniem czegoś takiego.
A jak jest z tym u Was?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A w podanym wyżej linku jest oferowany (pod nazwą Concealed Horizontal Mount Belt Holster) taki oto patent:
Do noszenia z tyłu na pasku.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie pionowego tylko poziomego :-)Ukrywalna Pionowego Mocowania Paskowa Kabura
Dobra, tyle było gadania o teleskopach na forum, a nikt tego na co dzień nie nosi?
Napisano Ponad rok temu
Może jakieś szelki taktyczne ?? Ale w lecie raczej to odpada. Pozioma kabura to chyba najlepszy sposób.
Napisano Ponad rok temu
ja swój nosze w pokrowcu. zapinany jest klipsem ALICE, wejdzie i na zwykły pasek i do kamizelki taktycznej. POkrowiec firmy Safariland, 13 baksów na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] o ile dobrze pamiętam. bo stamtad też i batona sciągałem. Jest to na tyle wygodne, ze chodze z tym nawet do fryzjera.
Napisano Ponad rok temu
A odnośnie pokrowca - zdaje się że można go montować tylko pionowo. Więc czy przy codziennym ubiorze nie wystaje spod koszulki, bluzy itp?
Napisano Ponad rok temu
Na cle nie było zbytnich problemów. Wpisane jako pałka;)
Airmailem przesyłka jakieś 25 baksów. Rozłożylo sie na pare osób i wieksze zamówienie wiec luz.
Napisano Ponad rok temu
5 cali różnicy to dużo mniejsza siła i mniejszy zasięg. Coś za coś.
Napisano Ponad rok temu
Codzienne noszenie w kieszeni spodni czy kurtki praktycznie odpada - przynajmniej z mojego doświadczenia. Jedyny wyjątek jaki widzę to kieszeń bojówek, ale i tak nie jest to komfortowe.
Macie na to jakieś patenty?
A to znasz. Palka skosnie wsunieta za spodnie, tak zeby prawie polowa wystawala, nastepnie wyciagamy czesc koszuli ze spodni i przykrywamy nia palke, dalej wkladamy ta czesc do spodni. Palki nie widac, a mozna szyko uzyc. :-)
Napisano Ponad rok temu
Moj patent na noszenie (jak nosze, bo ostatnio... moja ulubiona bronia jest Impact Kerambit, ktory jest zdecydowanie gorszy od kastetu to niezaprzeczalny fakt, ale po podpieciu malego karabinczyka i zalozeniu na niego (karabinczyka) peku kluczy, jest bronia tak do uderzania jak i smagania. No, i ma jeszcze jedna wlasciwosc - nie kojarzy sie prawie nikomu z bronia! Nawet jak trzymam na biurku, albo w reku. Wszyscy biora go za dziwny brelok)...
Wracam do tematu moj patent: dwie grube i mocne gumki do wlosow, zakladam na pasek i miedzy nie, a pasem w poziomie - montuje batona.
Ale coraz czesciej mysle o patencie zblizonym do "horizontal". Tylko nie mam czasu, zeby samemu robic... Wiec jak ktos bedzie sobie robil, prosze i o sztuke dla mnie.
Choc palki to nadal nie "moja" bron. jak i nadal moim "nozem", jest push dagger.
K_P
PS. Wg mnie 21 calowy to oferta dla sluzb mundurowych. A 16 - jest do skrytego noszenia. A jesli ktos sie nie obroni 16-stka - to znaczy, ze sie niczym nie obroni. Poza tym wole zawsze mlodsze :wink: , mimo, ze starsze (doceniam to) dostraczaj z reguly wiecej wrazen.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MI jednah horizontal zupełnie nie pasuje.
Spójrzcie sobie na rozwiązania kabur pistoletowych firmy FObos. Gdyby tą technikie zastosowali w pokrowcach na baton, to z pionowymi nie byłoby poblemu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A co z bronia chinska??
- Ponad rok temu
-
Gdzie trenowac w Wawie ???
- Ponad rok temu
-
Kata z Kataną????
- Ponad rok temu
-
Hanwei, Bugei a może coś innego?
- Ponad rok temu
-
ale sklepik namierzylem ;)
- Ponad rok temu
-
whipboxing ...po polsku
- Ponad rok temu
-
Air Soft Gun - bawi sie w to ktos z Was ?!?
- Ponad rok temu
-
Skąd ściagnąć filmki z Kamą? Pomózcie !
- Ponad rok temu
-
pokazy iaido i nie tylko...
- Ponad rok temu
-
Pokrowiec do iaito
- Ponad rok temu