Kyokushin vs K1 - wyniki i fotki
Napisano Ponad rok temu
Przewdstawiciele Karate Kyokushin wygrali wszystkie swoje walki
Fight 1 - Kyokushin vs. K-1 (Kyokushin Rules)
Kentarou Tanaka wins by first round infringement (foul) over Hanse Nijman
Fight 2 - Kyokushin vs. K-1 (Kyokushin Rules)
Lechi Kurbanov wins by knockout at 1:00 of the first round over Big Fam
Fight 3 - Kyokushin vs. K-1 (Kyokushin Rules)
Ewerton Teixeira wins a three round decision over Petar Majstorovic
Fight 4 - Kyokushin vs. K-1 (K-1 Rules)
Makoto Akaishi wins by second round TKO (towel) over Mavrick
Fight 5 - Kyokushin vs. K-1 (K-1 Rules)
Alexander Pichkunov wins by second round knockout over Seth Petruzelli
Fight 6 - Kyokushin vs. K-1 (K-1 Rules)
Glaube Feitosa wins by first round knockout over Alistair Overeem
Fight 7 - Kyokushin vs. K-1 (K-1 Rules)
Fransico Filho wins a three round unanimous decision (30-28, 30-28, 30-27) over Remy Bonjasky
i fotki:
Filho vs Remy
kolejne wkrótce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nie spodziewałem się że Filho wygra z Bonjaskym jak dla mnie niezła niespodzianka...
Dla mnie tez i to calkiem mila
Napisano Ponad rok temu
No nie spodziewałem się że Filho wygra z Bonjaskym jak dla mnie niezła niespodzianka...
Uff- w koncu ktos to zrobil. Ja tam nie mialem zludzen.
Dzieki Franiu- dobra robota :-)
Napisano Ponad rok temu
Chetnie zobaczylbym co pokazal w tej walce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i co? Czy ktoś chce znegować informację, że karatecy są zajebistymi wojownikami? Ja sam trenuję kyokushin i wiem jaką moc ono daje. Dobrze, dobrze! Oby tak dalej!
heheh, szkoda tylko że wygrywają według własnych zasad W rękawicach już nie jest tak pięknie. wystarczy zobaczyć jak walczył na początku Philio i Hug. Obaj dostawali. Dopiero jak poćwiczyli ręce to się poprawili. Ale to juz nie kiokushin
Napisano Ponad rok temu
heheh, szkoda tylko że wygrywają według własnych zasad W rękawicach już nie jest tak pięknie. wystarczy zobaczyć jak walczył na początku Philio i Hug. Obaj dostawali. Dopiero jak poćwiczyli ręce to się poprawili. Ale to juz nie kiokushin
Idę o zakład, że tych trzech, którzy w 1964r. dokopali thai boxerom też trenowało kładąc większy nacisk na techniki ręczne i ćwiczyli inaczejniz cała reszta.
Równie dobrze można by powiedzieć, że thai boxerzy wcale nie są tacy znowu fantastyczni, bo ci co wygrywają w K-1 nie uderzają łokciami, więc to już nie jest Muay thai, a kick boxing jest do kitu, bo żeby wystartować w K-1 kickboxerzy musieli więcej ćwiczyc kolanka i low kicki. :?
Napisano Ponad rok temu
Ano skupił sie on na treningum z byłym zawodowym mistzrem swiata w boksie w kategorii średniej. I jak myslisz co z nim trenował i z czym wyszedł do ringu ? Z gardą i ciosami prostymi z karate kyokuschi ?
Zdecydowanie nie , pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sory Laseer !!!!!!!!!!!!!!!!!! oczywiście to miało być pod adresem Bicepsa:) !
spoko
Napisano Ponad rok temu
Soeno (ten z kyokushin ktory dokopal Tajom) cwiczyl rownierz Muay Thai inaczej nigdy nieudalo by mu sie pokonac wielkich slaw w tajlandii
Ja akurat nie Soeno miałem na myśli. Według moich informacji Soeno pojechał do Tajlandii w 1974 r. Dziesięć lat wcześnbiej pojechało tam trzech innych karateka szkoły Kyokushin - przewodził im Kenji kurosaki. Kurosaki przegrał swoją walkę przez KO, potem porzucił karate - trenował Muay Thai i stał się ojcem japońskiego kickboxingu, założył Meijiro Gym.
Wątpię by Kurosaki & Co. ćwiczyli elementy Muay Thai czy boksu szykując się do starcia z Tajami - sądzę, że Oyama zgotował im specjalny program treningowy, który miał ich przygotować do radzenia sobie z technikami walki Muay Thai. Na pewno ćwiczyli więcej technik ręcznych na głowę & stuff like that, ale nie sądzę żeby Mas Oyama ufający idei najsilniejszego karate powiedział swoim zawodnikom "OK - samo karate tutaj nie wystarczy- teraz poćwiczcie trochę boksu i Muay Thai" :wink:
Inna sprawa, że w latach `60 Kyokushin nie było jeszcze sportem tylko SZTUKĄ WALKI - uczniowie Oyamy mieli spore doświadczene w wybijani pięściami zębów sparring partnerom. Dziś tylko nieliczni karateka ćwiczą w choćby zbliżony sposób, ale ci którzy starają się uzupełniać braki odnosa niekiedy spektakularne sukcesy - patrz: Filho, Hug, Pettas, Gordeau. Jak każda sztuka walki - karate odpowiednio ćwiczone może byc bardzo skuteczne.
Napisano Ponad rok temu
ja w to święcie wierzę..ozzsss
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiedz mi proszę jak wg. ciebie wyglądają garda i ciosy w KK?I jak myslisz co z nim trenował i z czym wyszedł do ringu ? Z gardą i ciosami prostymi z karate kyokuschi ?
Zdecydowanie nie , pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pankration Vs. Estokada
- Ponad rok temu
-
:-))) (video)
- Ponad rok temu
-
Wstyd panie Kubacki
- Ponad rok temu
-
Vale Tudo W-wa--kiedy kolejne eliminacje???
- Ponad rok temu
-
Co w jakie dni w emersie-katowice
- Ponad rok temu
-
ARUZE K-1 WORLD GP 2004 (6 czerwiec)
- Ponad rok temu
-
rodrigo gracie w k1
- Ponad rok temu
-
Konfrontacja Sztuk Walki II
- Ponad rok temu
-
Gala IMPACT (Bełchatów 25 czerwiec) Klub Manhattan
- Ponad rok temu
-
Ogladal ktos wczoraj reportaz na tvp1 o vale tudo?
- Ponad rok temu