Samo bombardowanie moze i nie, ale to, ze doszedl do pozycji, w ktorej mial okazje, to raczej nie wzielo mu sie z taekwondo.Ta i to że go zbombardowal w parterze to pewnie zasługa BJJ
Konfrontacja Sztuk Walki II
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale dalej twierdze ze to nie "konfrontacja" styli tylko gala MMA.
A widziales jakies zawody z konfrontacji styli ??? - chyba tak naprawde rzadnych takich nie bylo. Ale nazwy takie zawsze bardziej przyciagaja
Kazdy zawodnich starszy stazem swoje treningi uzupelnia o inne rzeczy nawet jesli jego podstawowym jest jeden styl.
Napisano Ponad rok temu
A jakiego parteru? Takiego z "oryginalnego", "dawnego" taekwondo? Czy moze wzietego skadinand?A moze i wzięło...TKD w wielu klubach juz uczy parteru ;-) Moze tego akurat nauczyl sie na tkd a nie na bjj :wink:
Wiesz, ja uczac sie np. na treningach boksu technik bjj tez moge powiedziec, ze nauczylem sie tego na boksie Ale nie drazmy tematu, bo to tylko nieistotne przerzucanie sie slowami
Napisano Ponad rok temu
A tak naprawde to nie ... ale zagranie marketingowe jest ok . Zobaczymy tylko co po tej gali napisza pismaki
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zobaczymy tylko co po tej gali napisza pismaki
Napisza dobrze - nie dosc ze sygnowane jest to przez medialne osoby to robione na ringu, w ekskluzywnym miejscu gdzie i tak dookola zawsze czarne beemki widac wiec sie nie bedzie rzucalo w oczy - zreszta ma byc w TV i tak promowany sport ma szanse sie rozwinac. W szczegolnosci jak wsrod widzow bedzie zaproszonych troche znanych osob
Napisano Ponad rok temu
Ta i to że go zbombardowal w parterze to pewnie zasługa BJJ
Widac odrazu ze ty wielkiego pojecia o chwytach nie masz, bo zeby zbombardowac kogos w parterze to trzeba dojsc do dobrej pozycji dominujacej w ktorej bedziesz takiego goscia kontrolowal szczegolnie jesli to jest ktos taki jak Szaszkow.
Bez bjj to Juras by klepal w drugiej walce tak jak ostatnio zawodnik taekwondo w belchatowie. Co nie zmienia faktu ze gosc ma serce do walki. Bardzo ciekawy jestem jak teraz sobie bedzie radzil. Szkoda tylko ze na pewno w pierwszej walce nie trafi mu sie Mila albo Chmielewski.
sebek
Napisano Ponad rok temu
Ta i to że go zbombardowal w parterze to pewnie zasługa BJJ
Widac odrazu ze ty wielkiego pojecia o chwytach nie masz, bo zeby zbombardowac kogos w parterze to trzeba dojsc do dobrej pozycji dominujacej w ktorej bedziesz takiego goscia kontrolowal szczegolnie jesli to jest ktos taki jak Szaszkow.
Bez bjj to Juras by klepal w drugiej walce tak jak ostatnio zawodnik taekwondo w belchatowie. Co nie zmienia faktu ze gosc ma serce do walki. Bardzo ciekawy jestem jak teraz sobie bedzie radzil. Szkoda tylko ze na pewno w pierwszej walce nie trafi mu sie Mila albo Chmielewski.
sebek
...ale w kolejnych, to wielce prawdopodobne
A to trzeba będzie zobaczyć. Obstawiam że Juras mimo wszystko będzie dążyć do parteru, i przeciągać na czas, bo kondycyjnie mało jest mu równych. Chociaż Mila i Chmielewski to zawodnicy nie od parady...
ANYW. Najważniejsze, że tego wieczoru będzie można zobaczyć parę solidnych walk. A to bardzo cieszy, kiedy dużo osób ma szansę zapoznać się ze sportem właśnie "tego" typu, i niekoniecznie na niego bluzgać, pomimo iż są "spoza branży"
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no może troszeczke mamWidac odrazu ze ty wielkiego pojecia o chwytach nie masz...
Napisano Ponad rok temu
(chyba chodziło o komentowanie-moj biedny pusty łeb....)
poz.
Napisano Ponad rok temu
Bez bjj to Juras by klepal w drugiej walce tak jak ostatnio zawodnik taekwondo w belchatowieTa i to że go zbombardowal w parterze to pewnie zasługa BJJ
Ciekawe czy uderzanie w parterze to też zasługa BJJ, jak byłem gnojkiem to nikt nie słyszał o JJ czy innej cholerze, a pierwsze co robiłem jak się napieprzałem to na ziemię i napierdalanka po ryju.
A teraz dorobili do tego "fizolofię" i mamy bjj, tfu zaraza :-) :-) :-)
Mam nadzieję że kogoś wkur.. i że jakiś kopulator się nawinie Jurasowi to go wyśle magicznym DOLLYO W RYJ do krainy wiecznych łowów
Napisano Ponad rok temu
-to tylko świadczy o tym że bjj bazuje w większym stopniu na naturalnych odruchach człowieka niż taekwondo i jego np. gorro chagipierwsze co robiłem jak się napieprzałem to na ziemię i napierdalanka po ryju.
-
A teraz dorobili do tego "fizolofię" i mamy bjj, tfu zaraza
no jasne teraz przed chwilą w brazylijskiej knajpie niedaleko capacabany
a co do tfu i zarazy to chba to co masz w łebie zamiast mózgu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trochę uśmiechu jak ten po zaraza, a nie od razu takie poważne gęby
Jeszcze wam zęby powypadają od zagryzania szczęk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala IMPACT (Bełchatów 25 czerwiec) Klub Manhattan
- Ponad rok temu
-
Ogladal ktos wczoraj reportaz na tvp1 o vale tudo?
- Ponad rok temu
-
Mirko Highlights
- Ponad rok temu
-
Pride Bushido 3 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
Video(mpg) z K1 Romanex (MMA)
- Ponad rok temu
-
Pride na Eurosporcie prawdopodobnie latem :)
- Ponad rok temu
-
K1 Romanex (MMA) - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
K-1 POLAND, GRAND PRIX 19.06.2004 ZGIERZ
- Ponad rok temu
-
Mirko i sparingpartnerzy ;)
- Ponad rok temu
-
Bjj vs Shidokan // BASTION - EMERS