MP ITF Lublin - kto będzie?
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Niezle nam poszło
Z Radomskiego Klubu Taekwondo startowały 3 osoby i każda doszła do finału, z czego jedna zdobyła złoty medal, a pozostałe srebne. Fajnie.
Żałuję, że nie byłem, ale będzie relacja telewizyjna w niedzielę na TVP3.
Może wypowiedzą Ci co byli, jak przebiegały walki moich kolegów i kolezanki?
Napisano Ponad rok temu
Zawody organizacyjnie bardzo dobre. Z walk finałowych najbardziej podobała mi się wygrana Joanny Paprockiej. Całkiem przyjemny był także pokaz grupy "Taeyang" - mają naprawdę duży potencjał, chociaż opinie, które o nich słyszałem wcześniej, stawiające ich prawie na równi z Taepoong czy Korean Tigers były jeszcze przedwczesne. Spodziewam się jednak, że będą jeszcze lepsi - skład jest młody i na pewno się wyrobi, może też więcej własnych numerów opracują.
Niestety, rozłożyła mnie walka finałowa Jurasa. Wiem, że interpretacje przepisów są, jakie są, że kontrola kontaktu itp. - ale i tak pozostał mi spory niesmak.
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Niestety, rozłożyła mnie walka finałowa Jurasa. Wiem, że interpretacje przepisów są, jakie są, że kontrola kontaktu itp. - ale i tak pozostał mi spory niesmak.
Jak wyglądała ta walka?
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj były drużynówki - w walkach mężczyzn zwyciężył Lewart, wśród kobiet LSKT, w obu przypadkach na drugim miejscu uplasowały się ekipy Lotosu Jabłonna.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo, kto sędziował na macie? I ten drugi minus punkt - Juras zrobił technikę w defensywie i ofensywie?
Drugi minus punkt dostal za akcje w kontrze.
Szale przechylilo jeszcze to ze dostal dollya w ryj
Napisano Ponad rok temu
W sumie jak było, tak było - pewnie takie są teraz interpretacje i wskazówki, ale mnie po prostu smętnie się robi, jak to widzę, a pamiętam taekwondo sprzed 10-15 lat, gdzie nieraz ktos na dechach lądował i nikt z tego wielkiego halo nie robił, jeśli akcja była czysta. Wszystko się zmienia...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
O ile mnie wzrok nie mylił wprowadzono jednak trochę inne przepisy: zawodnicy używali sierpów i haków - polskie Taekwondo jest chyba jednym z twardszych na świecie :wink:
Mnie osobiście najbardziej podobały się walki Miłosza Moskaluka - facet ma absolutnie niesamowitą motorykę, wręcz "zajeżdża" przeciwników.
[/img]
Napisano Ponad rok temu
O ile mnie wzrok nie mylił wprowadzono jednak trochę inne przepisy: zawodnicy używali sierpów i haków - polskie Taekwondo jest chyba jednym z twardszych na świecie :wink:
ekhm... twardsze to może będzie, jak nie będziemy mieli takich sytuacji jak w finale Jurasa. Z całym szacunkiem dla zawodników, ale walki nie w stronę twardości raczej idą. Jeszcze jedna sprawa - ekipa Lewartu Lubartów jest naprawdę dobra technicznie i fajnie się porusza, ale miejscami z tym poruszaniem to przegięcie. Nie rozumiem, jak można pozwalać zawodnikowi na to, aby przez całą szerokość planszy uciekał plecami do rywala. To już nie jest zejście...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
swiat sie zmienia
Na MP widac bylo (szczegolnie w niskich wagach), ze jednak nowe techniki reczne przyspieszyly walki. Natomiast w wysokich (szczegolnie widoczne w walce Jurasa) - pokazaly, jak trudno jest zatrzymac szybko lecaca lape. W PUT, sadze, Juras by sobie powalczyl bez takiego stresu, jaki go chwycil po drugim -pkt.
Moze haki/sierpy ednak by wprowadzic w PUT?
Pzdr.
PeterJoseph
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening rano/wieczor
- Ponad rok temu
-
Nowe przepisy zawodów sportowych ITF (NK)
- Ponad rok temu
-
Nowe doboki ITF (NK).
- Ponad rok temu
-
eliminacje olimpijskie Tkd
- Ponad rok temu
-
Czym kopać
- Ponad rok temu
-
Taekwondo w K-1