BM Pika vs. Kershaw Chive
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
]Dziś byłem w Pentagnie i pomacałem sobie Gerbera E-Z Out. Wrażenia jak najbardziej pozytywne! Baaardzo dobrze leży w dłoni.
A więc co wybralibyście z tych nozy:
a) BM Pika
Gerber E-Z Out
c) Kershaw Scallion
Witam
Ja też chcę wybrać jeden z nich.
Scalion odpada bo za mały, BM Pika sprawdzona firma, dobra stal,
Gerger EZ-out sprawdzona firma kiepska stal,
Myślę że BM Pika
Pozdrawiam
Wiesz, ja chyba jednak wezme Scalliona bo strzasznie mi sie podoba to maleństwo
Napisano Ponad rok temu
No,to mamy customaWykluczone. Tytanowe linersy i okładki z G10. Tylko by trzeba było blokadę na linerlocka zmienić. Albo zostawić framelocka i dać G10 jak w Striderze SNG. Aha no i jeszcze ostrze z S30V.Najlepsze byłoby połączenie: pika z osią na śrubkę, speedsafe i framelockiem.
Ale na zytel sie łaskawie zgodzisz ? :wink:
fraktal0
i jak tanio
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponuje Chive zdecydowanie. Mam nawet jednego na sprzedaz.
Tak, Pinio jest juz znany z dyskretnego podsuwania swoich ofert.. :wink:
http://budo.net.pl/v...0348&highlight=
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ktos wie, czy jest moze w stajni Benchmade'a taka "Pika" w podobnym przedziale cenowym, z lepsza blokada?
Napisano Ponad rok temu
Gdyby nie BackLock to sam bym kupil Pike.
Ktos wie, czy jest moze w stajni Benchmade'a taka "Pika" w podobnym przedziale cenowym, z lepsza blokada?
BackLock to przeciez bardzo dobra blokada. Tyle ze nie kazdy ja lubi. Np ja tez za specjalnie za nia nie przepadam :-) No chyba ze bede mial juz Fulcrum Folder ze stajni extrema ratio to wtedy przeboleje backlocka.
Ale jesli nie Pika to moze Monochrome albo Mini Ambush Cie zadowola bo maja blokady inne niz backLock
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
No niestety nie mam karty kredytowej a Leek'a nigdzie nie widziałem w polskich sklepachSulej a zastanawiałeś się nad Kershaw Leek? W zasadzie to ten sam nóż co chive ale o wiele większy. Mam go i bardzo sobie go chwalę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(jakby kto pytal, to "zachwalam swoje" )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak nóż jak i lekturę polecam .
Napisano Ponad rok temu
studiuje "noze" i znalazlem co najmniej dwa dlugie na trzy strony topiki (oprocz mojego ofkors) - a w wyszukiwarce ni chu-chu...
Sulej - dla mnie rewelacja.
ale pamietaj, ze nie mam porownania, to moj pierwszy tej klasy sprzet.
tnie jak zloto, trzyma sie tez dobrze - zlobki ma tam, gdzie trzeba, pod kciukiem i wskazujacym, a na tych wycieciach na uchwycie po "calej" stronie opieraja mi sie calkiem wygodnie srodkowy i serdeczny.
przed chwila wlasnie wstalem, zeby go oblac, nie, nie ludwikiem bo nie mam, tylko jakims miejscowym zielonym cholerstwem p.o. ludwika - jesli ktos koniecznie chce nazwe, to moge spytac zony - i faktycznie juz sie go tak pewnie nie trzymalo, jak suchego.
ale to raczej nie jego "normalne" srodowisko robocze, przynajmniej w moim przypadku.
po tygodniu z kawalkiem uzywania jestem na razie bardzo zadowolony.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
REWELACYJNY SUPER NÓZ SPRĘŻYNOWY
- Ponad rok temu
-
Maczety(?)
- Ponad rok temu
-
Jak poprawnie ostrzyc?
- Ponad rok temu