combat
Napisano Ponad rok temu
i co ciężko było wzbogacić swój arsenał?
chyba nie prawda?!
wiesz ja trenuję ju-jitsu i wzbogaciłem je sobie technikami uderzeń i kopnięć karate kyokushin..jest tam więcej technik atemi....i są inaczej wykonywane nieco..
i nie było mi ciężko styl chwytany a jednak kopię całkiem niezłe mawachy i mp. ushiro geri.
jak się chce popracować nad czymś to da się rade..
Napisano Ponad rok temu
tak jak to napisalem-GENERALNIE ująlem kwestię nauczenia sie uderzen i kopniec przez chwytaczy ktorzy przez DLUGI czas cwiczyli np zapasy czy judo .jest TRUDNIEJ przyswoic wieloletnim stazem- chwytaczom uderzenia i kopniecia niz wieloletnim stazem uderzaczom -chwyty.bierze sie to z uksztaltowanej motoryki ruchow i pracy ciala i umiesnienia przyzwyczajonego do innego wysilku.pozdrawiam!myslę ,że z tą trudnością przesadzadsz i generalizujesz Waść..
otóż chwytacze czy uderzacze nie mają jakiś klapek na oczach które utrudniają im wzbogacenie swojego arsenału...po latach doświadczenia nabytego w sparrongach i pracy w dojo samemu można uznać co ci się przyda a co nie..
takie jest moje zdanie kolego Carlao..
pozdrawiam mimo różnicy zdań..
Napisano Ponad rok temu
pisalem o DLUGOLETNICH chwytaczach ktorzy bardzo uksztaltowali prace ciala pod katem zmagania z oponentem niz uderzania i kopania go.pozdrawiamcarlao
wodnik_szuwarek ma trochę racji, np. w moim przypadku od początku trenuję styl typowo uderzeniowy (kickoxing później karate), jednakże do moich ulubionych technik należą wszelkiego rodzaju duszenia
Napisano Ponad rok temu
ALE...wiesz jeśli tkoś w przeszłości ćwiczył przekrojowo nie będzie problemów mimo i ż jest rasowym chwytaczem nauczy się kopać.zresztą nie musi umieś obrotówek na joda..wystarczą lowy i maegerasy...a yderzenia..hmhm kwestiatreningu./..i pozbycia sie pewnych nawyków sportowych..
pozdrawiam..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Alez SZUWARKU! To był tylko symboliczny wyraz sympatii dla Waszmości!OK tylko bez czułości :?Duża bużka i pozdrowionka!
Napisano Ponad rok temu
upppss w takim razie pokornie prosz ę aszeci o wybaczenie...Alez SZUWARKU! To był tylko symboliczny wyraz sympatii dla Waszmości!OK tylko bez czułości :?Duża bużka i pozdrowionka!
pozdrawiam all
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SDS
- Ponad rok temu
-
Minusy Kravki wg Taekwondo
- Ponad rok temu
-