KRAVMAGA JEST BEZ WATPIENIA SYSTEMEM COMBAT DO KTOREGO DOSTOSOWUJE SIE TECHNIKI ZACZERPNIETE Z INNYCH SYSTEMOW,ALE JEDNAK NAJCZESCIEJ -JAK SIE ZDAJE-TECHNIKI SA PRZETRANSFORMOWANE LUB STWORZONE BARDZIEJ LUB MNIEJ UDOLNIE PRZEZ DECYDENTOW TEGO CO JEST KRAVMAGA A CO NIE JEST,CZYLI NP.YANILOVA I JEGO ASYSTENTOW Z MIEDZYNARODOWEJ FEDERACJI KM.INSTRUKTORZY UCZACY KRAVMAGA ROWNIEZ WPROWADZAJA TECHNIKI KTORE UWAZAJA ZA DOBRE Z SYSTEMOW KTORE WCZESNIEJ CWICZYLI.Z TEGO TEZ WZGLEDU W ROZNYCH SEKCJACH TRENINGI WYGLADAJA INACZEJ."STOWARZYSZENIE KRAVMAGA" WSPOLPRACUJE Z INSTRUKTORAMI BJJ CO OWOCUJE TYM ZE TECHNIKI WALKI W PARTERZE SA TAM BARDZO DOBRE ,A INSTRUKTORZY I LUDZIE TRENUJACY W TAMTEJSZYCH SEKCJACH SA O WIELE LEPSI W WALCE W ZWARCIU I W PARTERZE NIZ CWICZACY W "INSTYTUCIE KRAVMAGA"Obronca
tylko zalezy kto uwaza co za poloneza i co za mercedesa...
Krav Maga nauczanego u nas w Polsce ciężko podpiąć pod combat
combat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Twoja opinie naprawde wzialem sobie do serducha.
Napisano Ponad rok temu
KM jest combatem, .... ale tylkow armii izraelskiej no może i będzie w polskiej.
Napisano Ponad rok temu
a ty wilero w końcu coś wybrałeś dla kolegi?!
Napisano Ponad rok temu
moze moja opinia rozjasni nieco serca zatwardzialych i wpusci doń promyczek nadzieiAles sie wykrzyczal 8)
Twoja opinie naprawde wzialem sobie do serducha.
Napisano Ponad rok temu
combat jest walka i ten system podlega tej klasyfikacji jakby na niego nie patrzec.A do polskiej armii nie wejdzie .......beda wprowadzone tylko jego najskuteczniejsze elementy :paker: bo jak kazdy system eklektyczny jest nacechowany "nalecialosciami" wynikajacymi z preferencji sukcesorow i ich....ograniczen nie tylko somatycznych pozdr!carlao benetto
KM jest combatem, .... ale tylkow armii izraelskiej no może i będzie w polskiej.
Napisano Ponad rok temu
hej! zauwazyles jakas moja ekscytacje?! kompatybilnosci w branzy MA trudno nie zauwazyckm jest kompatybilna z każdym innym systemem czy sztuką walki..to jest zaleta kazdego combatu..więć panie kolego krzykaczu nie ma czym się za bardzo ekscytować...jesli chodzi o tę kwestie...
a ty wilero w końcu coś wybrałeś dla kolegi?!
Napisano Ponad rok temu
czym jest combat najlepiej w swoich artykułach wyjaśnił Ryszard Jóżwiak. Combat już uzyskał w Polsce słowa które bezpośrednio dotyczy walki wręcz służb mundurowych, walka pozostaje walką. Bezpośrednie tłumaczenie słowa combat z angielskiego wprowadza niepotrzebny zamęt. Znaczna część na tym forum jednoznacznie utożsamia słowo combat.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe jest to ,ze w Polsce w odroznieniu od innych krajow, sa osoby uzurpujace sobie prawo do odpowiedniej dla siebie i swych przekonan-interpretacji nazw aby potem narzucac je innym..........zapewne nie bezinteresownie dla siebie.caelao benetto
czym jest combat najlepiej w swoich artykułach wyjaśnił Ryszard Jóżwiak. Combat już uzyskał w Polsce słowa które bezpośrednio dotyczy walki wręcz służb mundurowych, walka pozostaje walką. Bezpośrednie tłumaczenie słowa combat z angielskiego wprowadza niepotrzebny zamęt. Znaczna część na tym forum jednoznacznie utożsamia słowo combat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po za tym wyczułem owa ekscytację w twoim poście jesali sie pomyliłem big sorry...
Napisano Ponad rok temu
kolego SZUWARKU ! Czy ktos tu napisal ze kazda MA jest kompatybilna?! Kopanie i uderzanie wystepuje w stylach gdzie sie glownie/przede wszystkim uderza i kopie ....i to jest wspolna ich cecha,a chwyty wystepuja w stylach gdzie sie glownie/przede wszystkim chwyta i to jest wspolna ich cecha .Chwytacze dobrze beda sie czuc w stylach "chwytanych" i po dluzszym stażu treningu chwytow dość trudno bedzie im sie nauczyc kopniec i uderzen.Natomiast ludzie dobrze uderzajacy i kopiacy moga w czasie o wiele krotszym nauczyc sie chwytow(np.zapasy,grappling).Excytacje mozna latwo pomylic z zaangazowaniem .......szczegolnie jesli chodzi o slowo pisane :wink:kolego carlao benneto..otóz nie każda MA jest compatybilna....
po za tym wyczułem owa ekscytację w twoim poście jesali sie pomyliłem big sorry...
Napisano Ponad rok temu
jednak w Twoich postach wyczuwa się zdecydowane objawy ekscytacji a nie zaangażowania...
Napisano Ponad rok temu
Objawy? sadzisz ze juz jestem zaexcytowany?! ....... jesli ta diagnoza okaze sie trafna- pozostanie mi tylko nadzieja ,to zainfekowanie excytacją nie bedzie grozilo zbyt powaznymi konsekwencjami zdrowotnymi :roll:carlao benetto
jednak w Twoich postach wyczuwa się zdecydowane objawy ekscytacji a nie zaangażowania...
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego dziwne?
A po co wymieniać bmw na poloneza ( lub trabanta jak wolą niektórzy)?
polonez a tym bardziej trabant ma duszę 8) 8) 8)
pzdr
Może ma ale jak się nim jeździ
Napisano Ponad rok temu
kompatybilność wcale nie oznacza należenie danych systemów czy stylów do tej samej grupy..w tym wypadku według podziału na:chwytane i uderzane...np.?!vale tudo to połączenie thai'a i bjj głownie...i co oba style są uderzane?! podpowiem ci :NIE :wink:
chwytacze nie nauczą sie kopać?!otóż Waszmość panie kolego nie bedę przytaczał ci nazwisk rasowych zawodników mma,a powiem tyle spotkałem tylu judoków,którzy ładnie kopią i potrafia wkomponowac te swoje umiejętnosci w judo..tak w judo,które jest chwytanym stylem..
pozdrawiam..all
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
vale tudo to plynne polaczenie czesci technik bjj(pomijajac te ktore mozna tylko zastosowac majac na sobie gi),zapasów,thaia i boksu oraz technik wyroslych na bazie rywalizacji ,sparringow i walk ulicznych.chwytacze naucza sie kopac ale przychodzi im to generalnie zdecydowanie wolniej niz uderzaczom -nauczenie sie chwytow.kolego carlao benetto.. otóż mylisz się raczej Waszmość..
kompatybilność wcale nie oznacza należenie danych systemów czy stylów do tej samej grupy..w tym wypadku według podziału na:chwytane i uderzane...np.?!vale tudo to połączenie thai'a i bjj głownie...i co oba style są uderzane?! podpowiem ci :NIE :wink:
chwytacze nie nauczą sie kopać?!otóż Waszmość panie kolego nie bedę przytaczał ci nazwisk rasowych zawodników mma,a powiem tyle spotkałem tylu judoków,którzy ładnie kopią i potrafia wkomponowac te swoje umiejętnosci w judo..tak w judo,które jest chwytanym stylem..
pozdrawiam..all
Napisano Ponad rok temu
otóż chwytacze czy uderzacze nie mają jakiś klapek na oczach które utrudniają im wzbogacenie swojego arsenału...po latach doświadczenia nabytego w sparrongach i pracy w dojo samemu można uznać co ci się przyda a co nie..
takie jest moje zdanie kolego Carlao..
pozdrawiam mimo różnicy zdań..
Napisano Ponad rok temu
wodnik_szuwarek ma trochę racji, np. w moim przypadku od początku trenuję styl typowo uderzeniowy (kickoxing później karate), jednakże do moich ulubionych technik należą wszelkiego rodzaju duszenia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SDS
- Ponad rok temu
-
Minusy Kravki wg Taekwondo
- Ponad rok temu
-
Czesc:-)
- Ponad rok temu