Głód treningów
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio miałem 2 miesięczną przerwę w treningach(matura i inne obowiązki, które zaczęły kolidować z treningami), a na zajęcia chodziłem regularnie od 1,5 roku i odczuwałem cos w rodzaju głodu treningu. W domu nie wiedziałem, co mam z sobą zrobić. Gdy wreszcie pojawiłem się sie na treningu odbiłem sobie za cały ten okres. Wyszedłem na czworakach;-), cały poobijany i siniakach, ale zajebiście szczęśliwy;-)
Dziewczyna cały czas sugeruje, ze mam coś z masochisty;-)czy wy tez tak macie ze odczuwacie "głód" ćwiczeń?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie przerwa w treningach to nie tylko objawy natury emocjonalnej (drażliwość, przewlekła malkontencja, apatia) - szybko pojawiają się kłopoty ze snem (niższa wartość snu- każdy kto kiedykolwiek w życiu przespał 10 godzin i obudził się zmęczony wie o czym mówię), totalny brak apetytu, kłopoty ze stawami (skłonność do bolesności przy obciążaniu).
Czyżby objawy zespołu abstynencyjnego??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja po niespełna trzech tygodniach przymusowej przerwy (niestety kolano się zbuntowało) wariowałam...
po prostu nie moge już żyć bez mojego ukochanego JJ :-)
Napisano Ponad rok temu
ale teraz.......ach błogi stan dostawania po pysku,wylewania potu,otarcia,siniaki,marzenie,zeby przerwac robienie tych cholernych 200brzuszków po treningu...to jest to:p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciężko ciężko...
to jest jak narkotyk, zgadzam się z hellfire
Napisano Ponad rok temu
Ja teraz mam przerwe w treningach do czerwca i ciężko mi jest
Spoko czerwiec już bliziutko.... :-) dasz rade, trzymam kciuki :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponadto energia wewnętrzna nie miała ujścia, więc byłem nadpobudliwy i miałem ataki, że tak powiem, szału (streeter coś o tym wie)
Napisano Ponad rok temu
To jetsst jak narkotyk, nie da się tak łatwo rzucić.
mozna tak powiedziec, caly "glod treningow" jest rzecza prosta do wyjasnienia z fizjologicznego punktu widzenia. w skrocie: podczas zwiekszonego wysilku fizycznego organizm produkuje endorfiny. sa to zwiazki nalezace do tej samej grupy co np. morfina (potocznie zwane sa takze wewnetrznymi morfinami). endorfiny sa produkowane rowniez, gdy jestesmy zakochani i zapewne wiecie jakie samopoczucie powoduja wtedy. podobnie dzialaja, gdy powstana podczas podwyzszonej pracy organizmu. tworzy sie wiec swojego rodzaju samonapedzajocy sie cykl: im wiecej cwiczymy, tym wiecej organizm produkuje endorfin, a im wiecej produkuje endorfin, tym wiecej cwiczymy...
pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CO jest lepsze ?
- Ponad rok temu
-
Ankieta na matme 2 ?
- Ponad rok temu
-