zakochałem się !!!!
Napisano Ponad rok temu
Kidy otwoorzono nowy dział "Masters of steel", postanowiłem zobaczyć , może pokażą jak zrobić cosik do samoobrony...i zobaczyłem pierwsze customy......zaciekawiło mnie to, postanowiłem wejść na "Magię stali", więc otworzyłem dział "Noże ....itd" po raz pierwszy od zarejestrowania.....poczytałem nieco postów i doszedłem do wniosku, że tu całkiem fajnie ludzie są i piszą zgrabnie......A POTEM OTWORZYŁEM "GALERIĘ"................
LUDZIE, ZAKOCHAŁEM SIĘ!!!
właśnie się zastanawiam, czy za cały swój stan konta nie kupić jakiegoś folderka (to ten składany, tak - bo jeszcze nie jestem do końca obcykany), albo Fixed ( to na stałe?? )z ostrzem tanto, albo może "motyla" Samn jeszcze nie wiem, bo wszystko mi się podoba.
PS. przejrzałem parę stronek, ale natrafiłem na opisy stali, typu ostrza, nigdzie niestety nie trafiłem na opis samych noży (tzn. folder, custom, fixed itp. - co oznaczają te zwroty itd.)Jeśli macie, lub byli byście łaskawi napisać taki słowniczek, to chętnie poczytam.
PZDR całą ekipę!
Napisano Ponad rok temu
Custom-nóż robiony ręcznie
Fixed-nóż nie składany :wink:
Balisong-motylek
Manulal-folder otwierany ręcznie
Auto-wiadomo
D/A-dual action nóz otwierany zarówno ręcznie jak i automatycznie
OTF-nóz automatyczny z wysuwaną do przodu klingą
hmmmm i z tych najważniejszych to chyba wszystko
BTW ja też mam 18 lat(ale nóz już kupiłęm :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A skoro w temacie - jestem kolejna ofiara microholizmu, moj wirus nazywa sie Microtech SOCOM [manual, bead blasted, od Fiodora odkupilem]
I lojalne ostrzegam, od wczoraj nie rozstaje sie z SOCOMem ale i tak trzymam kciuki, zeby mnie nikt nie przelicytowal na aukcji L.v. Banana - Rekat Sifu
Ciekawe, kiedy nerke [nerki? ;) ] sprzedam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nie do końca - Magia stali - 20 tyś, aikido - 30 tyś. Ale powoli "ich" gonimyBTW, mamy zaraz po knajpie NAJWIĘCEJ POSTÓW NA BUDO. Nieźle, co?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i ja witam nowego uzależnionego - tylko pamietaj leki sa drogie (mowa o nożu co jakis czas nowym) no najgorsze ze nie sa refundowane przez żadną kase chorych ......
znajomi sie od Ciebie odwróca, kobieta zostawi, wszystko sprzedasz żeby kupic nowy nóz ....... ale bedziesz sie czuł zajebiscie
Napisano Ponad rok temu
dzięki, że mnie pocieszyłeś. No rzeczywiście leki drogie, ale raz się żyje. W końcu pieniądze szczęścia nie dają, tylko zakupyno i ekipa najbardziej zajebista - nie to zebym nas zachwalał czy właził w dupe - to czyste stwierdzenie faktu poparte statystyką 8O
no i ja witam nowego uzależnionego - tylko pamietaj leki sa drogie (mowa o nożu co jakis czas nowym) no najgorsze ze nie sa refundowane przez żadną kase chorych ......
znajomi sie od Ciebie odwróca, kobieta zostawi, wszystko sprzedasz żeby kupic nowy nóz ....... ale bedziesz sie czuł zajebiscie
Napisano Ponad rok temu
Małym to ja bym go nie nazwałWitamy witamy... i zapraszamy do naszego małego szaleństwa
Ale ale Piter,masz jakies przecieki o MTX2 ?
Ja sie zakochałem juz w rysunkach konstrukcyjnych...
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Ale ale Piter,masz jakies przecieki o MTX2 ?
Przecieki? Ja miewam MTX2 a nie przecieki a to najładniejsza moim zdaniem wersja:
http://www.forum-kul...showtopic=66311
Napisano Ponad rok temu
MTX2...Dalej go kocham choc do konsumpcji tego związku nieprędko dojdzie..
z powodu ceny
Ech Petrarka sie ze mnie robi...
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Witaj smoku w gronie szaleńców :twisted: ! A więc na razie odkryłeś, że kobitki fajne są, teraz musisz znaleźć swój typ, później będzie ci się wydawało, iż już wiesz, że to właśnie ta jedna jedyna, a potem....a potem to się dopiero zaczną przygody... i katastrofy dla portfela :wink: !Samn jeszcze nie wiem, bo wszystko mi się podoba.
Pozdrawiam
Heimdall
ps: Ale zanim stracisz dziewictwo :wink: zerknij na stronkę Piter'a, tam się nieco samouświadomisz 8) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
albo takie:
tyle, że jak już pewnie nie raz powiedzaino - drogie
myślałem więc może o czymś nieco tańszym i trafiłem na coś takiego ( CRKT M16-03)
recenzent stwierdza, że jest to nóż nieco tańszy, ale też nie ma ceny (właśnie, Piter, nie pomyślałeś, żeby wstawić ceny przy produktach?? A może to i dobrze, jeszcze bym się wystraszył ) Macie może jakieś typy od czego zacząć swoją zabawę z nożami Na razie myślałem o czymś tak 200 zł., bo mi się ten nóż raczej jakoś nie przyda, poza codziennym użytkowaniem, wycieczkami do lasu (raczej okazjonalnie) i obozami letnimi. Tak więc mam wybór (te micro raczej nie wchodzą na razie w grę, poczekam, aż będę dostawał pensję a nie kieszonkowe ) powmiędzy tańszym folderem, a jakimś fixed i tak się zastanawiam, czy nie kupię za tą samą cene fixeda, w końcu nie płacę za mechanizm, tylko za samą stal i rączkę. A jeśli fixed, to może coś w tym stylu (CS Recon Tanto)
Napisano Ponad rok temu
Hej smoku!Na razie myślałem o czymś tak 200 zł., bo mi się ten nóż raczej jakoś nie przyda, poza codziennym użytkowaniem, wycieczkami do lasu (raczej okazjonalnie) i obozami letnimi. Tak więc mam wybór (te micro raczej nie wchodzą na razie w grę, poczekam, aż będę dostawał pensję a nie kieszonkowe ) powmiędzy tańszym folderem, a jakimś fixed i tak się zastanawiam, czy nie kupię za tą samą cene fixeda, w końcu nie płacę za mechanizm, tylko za samą stal i rączkę. A jeśli fixed, to może coś w tym stylu (CS Recon Tanto)
Był już taki topic, właśnie niedawno ktoś szukał markowego i nie-tandetnego folderka z dobrej stali tak do 200zł. Za prawdę powiadam ci 8) : Benchmade PIKA! zerknij tu, sporo linków i polemik :wink: , także moich:
http://www.forum-kul...showtopic=66069
A co do fixed za 200zł...nieeee, lepiej dozbieraj, nawet ten ReconTanto z ColdSteel'a czy jego mniejszy acz bardzej uniwersalny braciszek SRK to wydatek w granicach od 400 do 500zł, w zależności od sklepu, albo inaczej: 89USD+cło+VAT etc.
Pozdrawiam
Heimdall
ps: Ten CRKT M-16 to tak koło 300-400zł, ale ja bym wybrał BM PIKA!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - sprawdz tutaj.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście dzięki za radę, ale jak byś jeszcze miał jakąś propozycję......
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade PIKA - opinia
- Ponad rok temu
-
Gerber Harsey Air Ranger 3.2 Inch Plain Edge
- Ponad rok temu
-
Pomylka czy celowosc dzialania
- Ponad rok temu
-
rysunki, schematy noży (strider, swamp rat itp)
- Ponad rok temu
-
pushdagger-gdzie w Warszawie??? HELP!!!
- Ponad rok temu
-
Korzyści z noszenia multitoola
- Ponad rok temu
-
A mnie sie podoba...
- Ponad rok temu
-
nowe szaty cesarza...
- Ponad rok temu
-
Ostrzalka kieszonkowa?
- Ponad rok temu
-
Spyderco w Sharq (Warszawa, Galeria Mokotów)
- Ponad rok temu