Do czego prowadza kopniecia....
Napisano Ponad rok temu
Co do złamania to sądze , że facet dalej dobrze walczy.......w Tekken Tournament 8)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
gdyby gość dostał kopa i noga mu się złamała, to ok, ale od własnego kopnięcia?
widzę to tak, że kolesie są naładowani koksami, zbyt silne mięśnie w relacji do kości, nie czują urazów, które w normalnej sytuacji kazałyby im zmniejszyć obciążenia treningowe, itd.
poza tym przyjmowanie niektórych leków, być może niektórych sterydów także, odwapnia kości, czy też osłabia je w inny sposób...
pozdr
art
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli się nie mylę to zawodnik, który złamał nogę to Nikolas Pettas (kiedyś jeden z lepszych fajterów Kyokushin, pozniej K-1). Niestety taka kontuzja przekresliła jego karierę
Złamanie nogi przy lowku (ale nie takie "efektowne") miało też miejsce na zeszłorocznych (? chyba) zawodach sanda w Warszawie. Zdaje się, że w dziale wu-shu był wątek.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli się nie mylę to zawodnik, który złamał nogę to Nikolas Pettas (kiedyś jeden z lepszych fajterów Kyokushin, pozniej K-1). Niestety taka kontuzja przekresliła jego karierę
Złamanie nogi przy lowku (ale nie takie "efektowne") miało też miejsce na zeszłorocznych (? chyba) zawodach sanda w Warszawie. Zdaje się, że w dziale wu-shu był wątek.
Jakiś czas temu w Lublinie na zawodach KK też. W moim dziale kiedyś umieszczałem filmik z zawodów vale tudo i tam również :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...Bo tak na zdrowy rozum: czemu jemu pękło a przeciwnikowi nie? Przecież przyłożenie siły i jej wartość były pewnie zbliżone na jednym i drugim piszczelu...I nie zapominajcie o
Pozdrawiam
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Wypadek mial miejsce na Mistrzostwach Poludniowej Polski w Karate w 2002 roku chyba. Walka polfinalowa bodajze w wadze jakiejs kolo 65 kg ? Nie pamietam juz szczegolow. Ale w pewnym momencie koles kopnal drugiego i gdy noga wrocila do podloza, przeniosl ciezar ciala wlasnie na ta noge... Kosci pekly na wysokosci polowy golenia i noga zlozyla sie jak scyzoryk
Bardzo wspolczuje temu zawodnikowi Srubki i blaszki pewnie poszly w ruch
Napisano Ponad rok temu
przyznam sie, ze sama chodzilam rok ze srubami w piszczelu ale nie bylo to conajmniej z powodu lowkasow...
w kazdym razie - czy ten czlowiek mial po prostu pecha czy jest to rzeczywsicie tylko i wylacznie fizyka?
Napisano Ponad rok temu
A mi się wydaje, że to indywidualna sprawa - każdy nieco inne ma kości, może ten "łamaga" :wink: miał jakieś zwapnienie czy inną patologię kośćca, ewentualnie brał jakąś chemię co mu kości zasyfiła.
...Bo tak na zdrowy rozum: czemu jemu pękło a przeciwnikowi nie? Przecież przyłożenie siły i jej wartość były pewnie zbliżone na jednym i drugim piszczelu...I nie zapominajcie o, nieraz już łamano piszczelem grube, twarde drewno, a nie każdy pokaz to podpierdolka.
Czy nikt z Was nie zauwazyl, ze kolano jest znacznie twardsze od piszczela ? A na tym filmiku ladnie widac,ze blok nie byl piszczelem (piszczel-piszczel), tylko kolanem (kolano-piszczel). Wg. mnie to duuuzo tlumaczy.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale i tak to jest masakra....
ja po ostatnim moim low kickowaniu tj. w sobotę mam takie siniaki i jakby to rzec takie wgnieceni w piszczeli..i mam stracha już przed tą techniką..
powaga...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SW
- Ponad rok temu
-
samodzielna nauka
- Ponad rok temu