pushdagger-gdzie w Warszawie??? HELP!!!
Napisano Ponad rok temu
Podjąłem już ostateczną decyzję dotyczącą noża. Kupię sobie pushdaggera. Próby z trzymaniem korkociągu wykazały, że chwyt jest naprawdę pewny i wygodny :-)
Ale jest jeden problem - gdzie w Warszawie moge przynajmniej potrzymać [i ewentualnie kupić] pushdagger'a??? W Świecie Noży nie ma. Ktoś wspominał o jakimś sklepie przy Dworcu Centralnym - gdzie to dokładnie jest?
Panowie, pomóżcie jeszcze ten ostatni raz :wink: Jak już kupię nóż, nie będę Was męczył pytaniami [chyba, że o następny nóż :D ]
Liczę, że któryś z Was wskaże mi dokładną lokalizację sklepu z pushdaggerami [niby urodziłem się w Warszawie, ale mam jakieś problemy z orientacją w terenie :-) ]
Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki i pozdrawiam
M. M. W.
P.S.
Wyszukiwarka forum jest b. nieskuteczna, stąd niewiele za jej pomoca mogę zdziałać
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zaś chcesz nabyć cos w miarę dobrego w sensownej cenie, niestety z pomacaniem może być problem, to polecam[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/url]
Napisano Ponad rok temu
Panowie, pomóżcie jeszcze ten ostatni raz :wink: Jak już kupię nóż, nie będę Was męczył pytaniami [chyba, że o następny nóż ]
Nie stresuj sie pan. Forum to z definicji miejsce gdzie jeden meczy pytaniami innych, inni sie chwala co to oni nie wiedza. i tak w kolko.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Faktycznie, ceny pushdaggerów Kompromedu są b. atrakcyne, np. ten:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pytanie jednak, czy ostrze i całość noża nie są zbyt długie? Czy zbyt długie ostrze nie spowoduje, przy oporze, przesunięcia się noża w pięści w prawo bądź w lewo [ostrze jest długie, więc wytwarza się długa dźwignia]. Gdybym mógł go potrzymać, miałbym możliwość oceny
Z drugiej strony cena, w stosunku do np. Cold Steela Defender'a III jest niesłychanie niska...... I co tu robić
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
m.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że skończy się na Kompromedzie - wiadomo - niska cena. Tylko wciąż nie daje mi spokoju rozmiar noża - jak na push dagger to kolos :-) Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tym modelem?
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Po przeszlifowaniu fałszywego ostrza ( firmowo naostrzony jest jednostronnie) i przerobieniu pochwy na poziomą sprawował się całkiem nieźle. Słynne "nieścieralne logo" poddało się nad wyraz łatwo
Jednak po pewnym czasie zrezygnowałem z pushdaggerów na rzecz normalnego ostrza.A Kopromed został zastąpiony przez Cold Steel'owskiego Peace Keepera II.
MMW- jeśli chcesz obmacać to pojaw się kiedyś na treningu u braingame
Napisano Ponad rok temu
Miałem...
Po przeszlifowaniu fałszywego ostrza ( firmowo naostrzony jest jednostronnie) i przerobieniu pochwy na poziomą sprawował się całkiem nieźle. Słynne "nieścieralne logo" poddało się nad wyraz łatwo
Jednak po pewnym czasie zrezygnowałem z pushdaggerów na rzecz normalnego ostrza.A Kopromed został zastąpiony przez Cold Steel'owskiego Peace Keepera II.
MMW- jeśli chcesz obmacać to pojaw się kiedyś na treningu u braingame
To mnie przekonuje do zakupu.
Jeśli chodzi o treningi - zrobiłem wstępny wywiad, ale Saleta Club jest dla mnie: za daleko, za późno i trochę za drogo. Dlatego póki co postawiłem na trening ogólnorozwojowy [siłownia na wszystkie grupy mięśniowe + ćwiczenia aerobowe]. Już jestem po pierwszym treningu - zakwasy po 3 latach przerwy są straszliwe :wink: Żeby bliżej Gocławia istniała jakaś szkoła walki na noże... [poza tą, którą mam pod blokiem :wink: ]
Pozdrawiam, czekam na wszelkie sugestie w sprawie push daggera i do jutra.
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Jaki sposób mocowania jest w futerale modelu Kompromed, który miałeś
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
jakie znacie pushdaggery oprocz kopromedu, cold steela, jaguara i mercworxa (wiadomo jaka cena)? jest cos posrodku? juz raz sie pytalem, ale nie bylo odpowiedzi (nawet takich, ze nie ma nic innego)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Niestety jakość skóry i ogólne wykonanie mogłoby być staranniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Ja swoj podarowalem komus jako prezent i... Pieknie sie prezentuje u niego na polce.
Czekam na lepszy push dagger i nie bedzie to raczej cold steel, tylko cos o klase wyzej, albo dwie.
Zreszta jesli chodzi o push daggery to jest okrutna bryndza na swiecie. (Pomijajac fakt, ze w wiekszosci krajow jest zabroniony).
Tak wiec ciezko jest cos wybrac. Ja proponowalbym Ci jak juz z Kopromeda, to krotszy, asymetryczny model z gumowana rekojecia.
A wyrobow Kopromeda nie ma co sie czepiac - sa naprawde bardzo tanie i nie najgorsze jakosciowo jak za te pieniadze. Poza tym nie zal zniszczyc, przerobic, zgubic etc. noza za kilkadziesiat, czy 100 pare zlotych.
K_P
PS. Mnie tez kiedys sie wydawalo, ze noz za 100$ to juz drogi i "dobry" noz. Ale to... przechodzi z czasem.
Napisano Ponad rok temu
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z czego to jest wykonane, że tylko tyle kosztuje????????????????
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
o skladakach zapomnij. uzywam teraz do wydlubywania kleju spomiedzy plytek. kupa zlomu. tragiczny projekt i wykonanie.
pozdrawiam
Już zapomniałem
M. M. W
Napisano Ponad rok temu
Kiedys mieli w ofercie push daggera z gumowana rekojecia. Wyslij e-mail z pytaniem...
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Korzyści z noszenia multitoola
- Ponad rok temu
-
A mnie sie podoba...
- Ponad rok temu
-
nowe szaty cesarza...
- Ponad rok temu
-
Ostrzalka kieszonkowa?
- Ponad rok temu
-
Spyderco w Sharq (Warszawa, Galeria Mokotów)
- Ponad rok temu
-
Rozkręcanie
- Ponad rok temu
-
Sebenza po raz n-ty...
- Ponad rok temu
-
POMOCY - Kto naostrzy i wypoleruje!
- Ponad rok temu
-
co to jest????