TO JEST K...... A SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
w miniony weekend odbyly się mmp w stylu wolnym juniorów w solcu kujawskim.
impreza bardzo słabo obsadzona bo startowało niewielu zawodników, ale nie o tym chce mowic.
odbyly sie na niej egzaminy sędziowskie, i mlodzi sędziowie mogli sobie prowadzic walki. pomijając to ze sędziow bylo tyle samo co zawodnikow, to poziom sędziowania znacznie odbiegal od choćby zwyklego standardu. prawie każda walka konczyla się aferą, mimo nagrywania na wideo.
no tak po prostu nie moze byc zeby jakieś gówniarstwo sędziowalo walki zupelnie nie mając o tym pojecia na imprezie takiej rangi. jak tak ma wyglądać sędziowanie w polskim stylu to ja dziekuje za takie zapasy.
nie moze tez byc tak ze panowie sędziowie pijacko sie zataczając wchodzą sędziować walki, dodam ze ok. godziny 15 nie widziałem już rzadnego trzezwego arbitra, a to juz jest KURWA skandal. 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Poza tym napisales pierwszego posta w tym dziale od chyba trzech tygodni i chwała ci za to 8)
Napisano Ponad rok temu
Primo: KTO się tam niby zataczał ??? Byłem tylko do soboty, więc nie odpowiadam za niedziele, ALE NIE PRZYPOMINAM SOBIE ŻEBYM WIDZIAŁ JAKIEGOŚ ZATACZAJĄCEGO SIĘ SĘDZIEGO !!!
Waliszewski jest na tym punkcie bardzo surowy i kiedyś nawet wyje... wyrzucił jednego gościa co sobie piwko przed walkami spijał.
To nie jest tak, że Ci co sędziowali (w tym ja) to ludzie z ulicy. Przed tym trzeba było mieć sporą praktykę na zawodach regionalnych. Nadmienie jeszcze, iż nie wszyscy zdali egzamin.
I według Ciebie na jakich zawodach powinni odbywać praktykę ???
Ten turniej był o pietruszkę i bardzo słabo obsadzony (89 zawodników) myślę, że idealne warunki.
Każdy z sędziów-stażystów, był obserwowany przez kierownika maty i sędziego głównego zawodów. Pełna kontrola, ktoś sie nie sprawdzał to schodził.
Zresztą walkę sędziują 3 osoby!!! Na mojej macie nie było żadnej afery, a zresztą kamery są po to by z nich korzystać.
dodam ze ok. godziny 15 nie widziałem już rzadnego trzezwego arbitra, a to juz jest KURWA skandal.
TAK ja już nawet o 15 chodzić nie mogłem, kuźwa no prosze Cie zastanów się trochę co piszesz!
NARA
Napisano Ponad rok temu
Bo nie sądzę, żeby to były takie ogólne przemyślenie i wnioski.
Napisano Ponad rok temu
sędziowanie było poniżej wszelkiej krytyki, i na nic się zdał system video.
a co do egzaminów to nie mow mi ze to jest jakieś kryterium, ktore czyni z ciebie super sedziego, bo tak sie składa ze wiem jak wyglądały te egzaminy, to była farsa a nie egzamin, takie jest moje zdanie
a tak wielu zawodnikow bylo krzywdzaco traktowanych ze wypisywanie jednostek nie mialoby sensu.
polecam pobieranie korepetycji sędziowskich, przynajmniej co niektórym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli w tym stażyści, tak? widze, że słabo sie orientujesz w strukturach. Waliszewski by się, z nimi krótko obszedł. Z resztą im zależy, żeby nie było zbyt duzo "nowych".
Połowa ludzi nie zdała, w tym wielu starszych, którzy znali się z komisją od lat.
Test był już na wstępie (co dla mnie było sporym zaskoczeniem, ale nie miałem błedu).
A jak już pisałem jak ktos sie nie sprawdził to nie zaliczał. Na mojej macie, nr 1, kamera była używana tylko z dwa, może trzy razy. I wszyscy byli dość kompetentni.
Co prawda widziałem kilka przypadków na innych matach kiedy arbiter zamiast pokazywać punkty patrzył sie na kierownika maty, ale to były pojedyńcze przypadki. Pomylić się ludzka rzecz, to gdzie się maja uczyć jak nie na zawodach?
Było kilku buraków-trenerów,kibiców, którzy widząc młodych na macie chcieli wywrzeć presje, ale raczej nikt nie dawał się podpuścić.
Może na innych matach były jakieś pomyłki, ale to już nie moja sprawa. Takie uogólnianie jest krzywdzące.
A z tym alkoholem to BZDURA TOTALNA. Jeśli był taki przypadek, to może jeden, ale JA CZEGOŚ TAKIEGO NIE WIDZIAŁEM.
NA PRAWDĘ, CZASEM LEPIEJ PIERW POMYSLEĆ I DOPIERO COŚ WYPISYWAĆ.
Napisano Ponad rok temu
przeczysz faktom jeśli temu zaprzeczasz.
a co do stażystow, to wśrod nich był rzeczywiscie najmniejszy odsetek pijanych, ale i tak sporo z nich bylo najebanych,
wiem bo widzialem, jeśli bym nie był przekonany o tym co pisze to wogole nie zabieralbym glosu. a ty nie masz co tu okazywac fałszywej solidarnosci z sędziami bo jest to lekko smieszne, wszak jestes sędzia od tygodnia.
naprawde smieszne
Napisano Ponad rok temu
Mam w dupie czy ktoś sobie wypił czy nie. Ja czegoś takiego nie widziałem. Wiem jednak, że w środowisku, nie brakuje takich co zalewają pałe. ale...
Pisząc takie rzeczy, obrażasz MNIE.
Nie wiem zapisuj sobie może kto żle sędzuje i pisz jakieś petycje. Ale takie uogólnianie (zapasnicy to kryminaliści, sędziowie pijacy) uważam za maksymalną ignorancję.
Sędzią jestem od 2 lat i to nie jest żadna solidarność, bo bardziej czuje się zapaśnikiem i też mnie wkurwia podejść neiktórych sędziów, ale jeszcze bardziej wrzucanie wszystkich w jeden worek.
Napisano Ponad rok temu
a teksty w stylu "pisz sobie petycje, czy zapisuj ich sobie" to mozesz przewijac komus innemu a nie mi baranie.
a jak wiesz ze jest wuchta takich co chleją to po co ich bronisz,
sedziowie od siedmiu bolesci
temat uwazam za zamknięty, bo sie tylko wkurwiam jak czytam twoje posty.
Napisano Ponad rok temu
Jestem pewien ze i na tamtych zawodach bylo paru najebanych ale chyba nie 90% Hose?
Nie stoje po n iczyjej stronie jak cos
Napisano Ponad rok temu
Z jednym się zgodze, temat uważam za zakończony.
Guest_budo_Coleman_*
Napisano Ponad rok temu
Panowie dajcie już sobie spokoj bo takie kłutnie sensu nie mają rzadnego. Fakt faktem że sendziowe czasmi sa smieszni, ale z drugiej strony kto się nie myli ? A ze złym sedziowaniem to jest tak że jak przegrasz to zawsze sedzia jest winny - nie wiem jak było na tych zawodach pisze z wlasnego doświadczenia.
A pozatym na formum jest nprawde mało nas zapśnikówżeby się jeszcze w taki sposób obrżać. Wiec wrzućcie na luz z oby stron.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam w ten słoneczny dzień brać zapasnicza:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przeciez co najmniej 90% sedziów bylo najebanych
nie ale powaznie, nie wolno pic w "pracy" to karygodne!
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ateny
- Ponad rok temu
-
Trochę szkoda !!!!!!!!!
- Ponad rok temu