Urazy,kontuzje-mój koszmar
Napisano Ponad rok temu
POZDRAWIAM :wink:
Napisano Ponad rok temu
rozgzrewka to podstawa mjinimum musisz miec pot na czole, jesli juz tak bardzo leniwy i niechce Ci się rozgzrewać ; )
Napisano Ponad rok temu
gdzies w knajpie byl tłumaczony artykół na temat rozgrzewk, z którego wybnikało, że rozgrzewki są zbędne, gdyż .... nie pamiętam a nie chce skłamać. proponuje poszuka w dzile sport,trenig,zdrowi...
Napisano Ponad rok temu
Zawsze mnie uczono (i sam szybko to zauwazylem), ze rozgrzewki sa NIEZBEDNE jezeli chce sie naprawde cwiczyc i unikac kontuzji itp. Ale niech wypowie sie na ten temat ktos bardziej kompetentny, ja tu tylko sprzatam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ktos ci kaze kopac na wstepie?to po co uprawiać sztuki walki??!!!skoro zaczepiony na ulicy przez jakiegoś barczastego drania nie będziesz mógł wykorzystac nóg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no może na wstepie kopac nie bede- to fakt!!a czy WAM udało się już dojść do takiego poziomu, że po kopnięciu na zimno nie doznacie kontuzji?? 8)
swego czasu trenowałem teakwon-do i bez rozgrzewki bez problemu kopałem ponad głowę. Ba, nawet "falę" się robiło Mój trener kładł dość duży nacisk na rozciąganie, ale jak widać osiągnięcie opisanego przez Ciebie stanu jest możliwe. Ale do tego potrzeba poświęcić na treningu dużo czasu na intensywne rozciąganie, oczywiście KONIECZNIE po solidnej rozgrzewce. Kazda kontuzja cofa Cię w rozwoju. pzdrv.
Napisano Ponad rok temu
ja nigdy nie chodziłem na żadne sporty walki (ani na żadne sporty ) i wogole sie nie rozciągałem , a z tego co pamiętam , to zawsze spokojnie kopałem ponad głowę (przynajmniej prawą nogą
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, nie wiem, czy kopałeś... Co innego jest machnąć nogą, a co innego kopnąć - szybko, mocno i celnie (i prawidłowo technicznie, od czego w ogromne mierze zależy szybkość, siła i celność).
napewno nie jest to szczyt techniki, bo kopnięcia widziałem tylko w podręcznikach i na filmikach, ale mówimy o rozciągnięciu a nie o technice
TAXX z tego co napisales nigdy nic nietrenowales, a to forum dla osob trenujacych SW wiec jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to czasem przemysl 2 razy co piszesz i po co
forum nie jest tylko dla tych co trenują, ale też dla tych co się interesują w/w tematyką. A w swoim poscie nie znalazłem żadnych głupot nad którymi miałbym się zastanawiać 2 krotnie, poprostu mówie jak jest u mnie - chyba mogę wyrazić własną opinie na temat, czyż nie?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening w domu
- Ponad rok temu
-
Taekwondo na Śląsku...
- Ponad rok temu
-
STRONY TKD Z VIDEO!!!
- Ponad rok temu
-
DOBOK TKD, jaki wybrac???
- Ponad rok temu
-
POOMSE _FORMY tkd WTF ,ZANIEDBANE? WKROTCE MISTrz. SWIATA!!!
- Ponad rok temu
-
pranie doboku
- Ponad rok temu
-
ME ITF w Tampere
- Ponad rok temu
-
festiwal sztuk walki wyniki
- Ponad rok temu
-
Czy trenujecie nietypowe żeczy? Jakie?