gracie& sepultura
Napisano Ponad rok temu
Cheetah jezlei masz dc to poszukaj jakiegokolwiek metalowego huba, bez problemu znajdziesz nie tylko te ,ale i inne video Sepultury
Napisano Ponad rok temu
W takim razie potrafi zrozumie dlaczego "roots" ci sie nie podobal.Hmmm...nie potrafie zrozumiec dlaczego tylu ludzie z ogólnie pojmowanych blackowo-deathowych klimatów jest nichtnie nastawiona do innych odmian metalu...Dla mnie metal to jednoznacnie gitay , bas , perkusja (obowiazkowo 2 stopy) i growling.
to znaczy jakiego metalu?Poza tym dla mnie new metal z poczatku istnienia tego gatunku (i.e. 2 pierwsze plyty korna) to jak najbardziej metal.Komercyjny,pop-rockowy syf vide Linkin parki i inne limp bizkity ktore sa teraz sprzedawany pod szyldem "nu metalu" nie wiele ma wspolnego z tym jak to brzmialo kiedys(i nadal brzmi w wykonaniu paru kapel...).Rzeczywiscie bas byl dosc new metalowy,zreszta 'lookaway' bylo zrobione z kornem,ale moim zdaniem bardzo przyjomnie odswiezylo to brzmienie sepki.Wyjasnij mi dlaczego cala reszta instrumentow jest dla ciebie malo "metalowa"...Spojrz takze na strukture utworow na Roots i na poprzednich płytach - nie wiem czy sie na ty znasz czy nie , ale zauwaz ,ze Roots to prosta , zeby niepowiedziec prymitywna płyta pod wzgledem budowy utworow.Riffy sa proste, czesto sie powtarzaja , sa mało metalowe.I to dotyczy własciwie wszystkich instrumentow - słychac tam wiecej nu-metalu,hard cora itd niz metalu
Napisano Ponad rok temu
Wyjasnij mi dlaczego cala reszta instrumentow jest dla ciebie malo "metalowa"...
Poniewaz , jak juz wczesniej napisałem, metal dla mnie to gitary, bas,growling, perkusja z dwoma stopkami, solowy i odpwoiedni rytm i tempo granych utworow.Poprostu nie lubie takiej muzyki nu metalowej - bo to nie jest metal...bo jak mozna mowic o kapeli metalowej , w ktorej graja ludzie z krokiem w kolanach , w szerokich i kolorowych ciuchach... metal to tez pewien sposob ubierania sie.
wyobrazasz sobie Kerego Kinga, Jeffa Wattersa, albo Chucka Billego w takich spodniach? Ja , jakos nie moge :wink:
Nu metal to jeden wielki komercyjny shit, wypromowany przez wytwornie, ktore licza na szybki zysk i zapchanie sobie pieniedzmi kieszeni, a z kapel robia sezonowe gwiazdki.
Takie jest moje zdanie.
Chuck Shulinder to sie chyba w grobie przewraca...
Napisano Ponad rok temu
No to polecam legende meksykanskiego ultrabrutalgrindgoredeathu:
Disgorge.
Uwaga, sa dwie kapele o tej nazwie, jedna z US, jakies takie lajtowne cos. Disgorge z meksyku rozpierdolil mnie na atomy swoja druga plytka - Forensick, mam nawet promo tego, chyba jedyne w Polsce
Jezu w zyciu nie slyszalem takiego wyjebu z butow, z jednej strony masakra totalna ale jednak technicznie bardzo dobra, jakies tam Vadery to kolysanki przy tym
Pierwsza ich plytka Chronic corpora infest tez siecze ale nawet w polowie nie jest taka miazga z nosa jak Forensick.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
['] ['] [']
Napisano Ponad rok temu
Chuck był wokalistą Death'a .... i niestety nie żyje :nie: zmarł 13 grudnia 2001 roku ...
['] ['] [']
Dokładnie ... Chuck Shulinder był wokalista Death...Pamietam jak DJ Anzelmo z Radiostacji, wtedy jeszcze leciał program Ciezki Wtorek, łamiaczym głosemmowił ,ze Chuck zmarł ... ehhh szkoda goscia [']
Natomiast Chuck Billy , najwiekszy człowiek w Thrash Metalu, jest nadal wokalista Testament.
Owszem, owszem Cynik Disgorge wyziew niezły 8)
Południowa i srodkowa Ameryka zawsze miała dobra obasde w Death Metalu i Grind Core. A moze oni tez sie kulaja z Rodzina Gracie?
Moze ktos sie orientuje co sie dzieje z Dead Infection i Damnable?
Krvavy po Once ... był Serpents Of The Light 1997, When Satan Lives 1998, Insineratehymn 2000, In Torment In Hell 2001, Scars Of The Crucifix 2004.A takze składanki The Best Of Deicide oraz Deny The Cross.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Roots to nie jest new metalowy albumWyjasnij mi dlaczego cala reszta instrumentow jest dla ciebie malo "metalowa"...
Poniewaz , jak juz wczesniej napisałem, metal dla mnie to gitary, bas,growling, perkusja z dwoma stopkami, solowy i odpwoiedni rytm i tempo granych utworow.Poprostu nie lubie takiej muzyki nu metalowej - bo to nie jest metal
Jesli to jest dla ciebie takie wazne to zobacz np.Amen.Ich ubior jest zdecydowanie bardziej konserwatywno-0metalowe.Dlugosc wlosow tez powinna ci odpowiadacjak mozna mowic o kapeli metalowej , w ktorej graja ludzie z krokiem w kolanach , w szerokich i kolorowych ciuchach... metal to tez pewien sposob ubierania sie.
Domyslam sie ze swoja wiedze o tym gatunku muzyki wyciagasz na podstawie kapelek lansowanych w telewizji.Prawdziwy new metal ma malo wspolnego z nazelowanymi pedalkami z linkin park i innymi boysbandami sprzedawanymi pod szylde "nu-metalu"Nu metal to jeden wielki komercyjny shit, wypromowany przez wytwornie, ktore licza na szybki zysk i zapchanie sobie pieniedzmi kieszeni, a z kapel robia sezonowe gwiazdki.
Takie jest moje zdanie.
Chuck Shulinder to sie chyba w grobie przewraca...
Napisano Ponad rok temu
Cynik, niestety Ryłko zostł zdjety z anteny.W piatek była ostatnia audycja z jego udziałem.Teraz bedzie juz tylko prowadził swoja wytwornie.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zreszta...
pamietam jak dwa-trzy lata temu,w czasie metalmanii,uslyszalem rozmowe dwoch,na oko trzydziesto-trzydziestoparo letnich, mocno nawalonych metali .Stali sobie za,ówczesnie,najbardziej klimatyczna knajpka w centrum katowic,a ich rozmowa wygladala mniej wiecej tak:
-Roots!
-Nie,kurwa,arise
-Roots!!
-Arise
-Roots to gowno.Arise!!
-Arise jest do dupy!Roots
-Arise!!
-Roots!!
I tak przez dobre 10 minut
Tutaj jest wiecej argumentow,ale szanse na przekonanie wspolrozmowcy podobne...
Napisalem juz co chcialem,IMO Roots jest albumem innym,ale bardzo pieknym...
EOT
p.s.zeby nie bylo:ja Arise bardzo lubie
Napisano Ponad rok temu
Cynik Ryłka zdjeli , ale teraz juz na bank. Poza tym ruszyła Rzeźnia - Dj Anzelmo powrocił!! w piatki od 24 do 3 na radio 94. Thrash/Death/Grind Metal!
pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
amatorszczyzna ;)
- Ponad rok temu
-
Filmy-combat
- Ponad rok temu
-
Jeden z nas ma chyba dzisiaj impreze :)
- Ponad rok temu
-
Gordon Liu - czlowiek ktory nigdy nie cwiczyl kungfu
- Ponad rok temu
-
muzyka japońska
- Ponad rok temu
-
Bruce Lee. Metody walki cz.1/2/3/4
- Ponad rok temu
-
krótkie klipy
- Ponad rok temu
-
"Prawda o sztukach walki" film dokumentalny.
- Ponad rok temu
-
Miej oczy szeroko otwarte: prawda o SW
- Ponad rok temu
-
Czy widzieliscie program "SZKOŁA WALKI" na PLANETE
- Ponad rok temu