Sporty walki i sporty siłowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak wiec silownia jest tylko dodatkiem
! PoZdRaWiAm !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poniedzialek Sroda Piatek - trenig MMA
Wtorek Czwartek Sobota ( czasem niedziela ) - silownia
Cos pieknego
Napisano Ponad rok temu
W tradycyjnym Okinawa Goju Ryu bardzo znaczącą część zajmował (i zajmuje) trening,tzw. Hojo Undo,czyli trening z przyrządami(różnymi obciążnikami).Nie będę rozwijał się o co dokładnie chodzi,ale wg. tej teorii siła jest niezbędna do odpowiedniego użycia technik Karate Goju Ryu.
Tak gwoli wyjaśnienia nie są to ćwiczenia typu kulturystycznego.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Coś w stylu trningu strong man. Ja też oprócz siłowni robię sobie różne inne ćwiczenia siłowe na świeżym powietrzu. Pcham mojego poloneza, noszę kamienie (mieszkam niedaleko kamieniołomu ), rekreacyjnie kopę doły. Świetna sprawa. Oprócz tego że umierasz z bólu mięśni to jeszcze się spocisz (nie tak jak na siłce). No ale i tak KOCHAM siłownię. Nie myślcie przy tym że zaniedbuję inne typy treningu. Po prostu mam naturalne predyspozycje do prac, ćwiczeń wymagających siły i fascynuje mnie to cholernie. Jak ktoś nie lubi siłowni, nie przepada męczeniem mięśni, "wlewaniem" w nie kwasu mlekowego, to bardzo mu się dziwię. Mądrzy byli ci z Goju Ryu.Ja tak trochę z innej beczki.
W tradycyjnym Okinawa Goju Ryu bardzo znaczącą część zajmował (i zajmuje) trening,tzw. Hojo Undo,czyli trening z przyrządami(różnymi obciążnikami).Nie będę rozwijał się o co dokładnie chodzi,ale wg. tej teorii siła jest niezbędna do odpowiedniego użycia technik Karate Goju Ryu.
Tak gwoli wyjaśnienia nie są to ćwiczenia typu kulturystycznego.
Napisano Ponad rok temu
Co inego ćwiczenia właśnie jak w goju. To jest jak najbardziej ok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzies tu na forum mozna znalezc na ten temat m.in. swietny artykul selekcjonera, olimpijczyka, trenera reprezenatacji Niemiec w judo (przetlumaczony na j. polski przez naszego forumowego kolege). Warto sie z nim zapoznac, aby zweryfikowac to z wlasnymi opiniami.
K_P
PS. Z drugiej strony zadziwiaja mnie wciaz glosy ludzi, ktorzy uwazaja, ze trening na silowni jest nudny... Godzina treningu z rozgrzewka wlacznie na rozne grupy miesniowe, raz, czy dwa razy w tygodniu moze tak znudzic? To jak moze znudzic zatem np. taki lewy prosty wykonywany po 100 i wiecej razy na jednej sesji treningowej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym trzeba pamiętać że wyćwiczone mięśnie to mniej kontuzji.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ankieta na matme:)
- Ponad rok temu
-
Podziękowania
- Ponad rok temu
-
Czy lubicie się bić?