Nasze polskie starocie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na SAMYM początku był nóż ogrodniczy znaleziony w lesie podczas grzybobrania z dziadkiem, który znalezisko zaanektował ... i po jakimś miesiącu oddał mi w posiadanie wieczyste z wypolerowanym ostrzem, nitami i nasmarowaną blokadą (to był jakiś a la backlock). Nie wiem, co się z nim stało, ale mój pierwszy "pazur" został mi na długo w pamięci...
Potem na 9 urodziny (chyba) klasyczna finka harcerska z rękojeścią z czarnego laminatu. Co prawda niewiele udało się nią uciąć/przeciąć, ostrzenie - makabra, ale miała taką fajną skórzaną pochwę i kozacko wyglądała przy pasie
Następnie Kopromed (wz nie pamiętam...) - rękojeść z krążków skórzanych, stalowy jelec-młotek, piła na grzbiecie głowni, prawie bowie. Super się nim rzucało i odcinało głowy szczupakom :twisted: Z tego co pamiętam, to był 1-szy nóż, w którym zauważyłem daleko idącą niefunkcjonalność (pochwa zapinana na dziwny system podwójnych klamerek i rzemyczek - katastrofa! Wobec powyższego nóż bez pochwy jeździ do dzisiaj z ojcem w samochodzie i dobrze służy.
A potem już poszło... Niestety fotek szlachentnych Ojców Zarazicieli nie będzie, bo wszyscy oni - oprócz Kopromeda - odeszli już do Krainy Wiecznej Ostrości. RIP.
pzdr,
Dom
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Life-time-Warranty?