Co robić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam problem. Ostatnio takich dwóch ziomków zaczyna się we mnie i mojego kolege. Są oni z 3 gimnazjum ja i mój kolega z 1 gim. Oni chcą się z nami bić. Ogólnie trzeba przyznać że... są niscy ( tylko kilka cm wyzsi od nas) i do tego chudzi. Walki raczej nie unikniemy, macie dla mnie jakieś rady, wskazówki? Z góry dzięki
liczy się pierwsze pierdol.nięcie musisz pierwszy zaatakować z pełną ku.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wjeżdżasz z butem na klate a potem nie możecie dopuścić do kontrataku poprostu musicie wjechać z butem i {CENZURA - na forum jest zakaz używania wulgaryzmów!}ć aż nie padnie na ziemie, jak jeszcze będzie próbował wstawać to siadasz na nim i napierdalasz aż mu przejdzie. Celuj z noc i zęby to tyle
TRZYMAC GARDE
ja juz to mam w nawyku
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
dokładnieliczy się pierwsze pierdol.nięcie musisz pierwszy zaatakować z pełną ku.....
Napisano Ponad rok temu
Ja bym tam wysoko nogi nie podnosił jak bym dobrze nie znał przeciwnika, można łatwo złapać za nogę więc to może nie być dobry pomysł dlatego ja bym napierdalał lołkiki jeśli chodzi o nogi no i wiadomo łapy podstawa. Musisz się dobrze nastawić psychicznie Nie chce tu namawiać do walki, bo tak może wynikać z tego co napisałem ale czasami jest to konieczne bo lepiej jest atakować niż dać się pobić.Wjeżdżasz z butem na klate a potem nie możecie dopuścić do kontrataku poprostu musicie wjechać z butem i napierdalać aż nie padnie na ziemie, jak jeszcze będzie próbował wstawać to siadasz na nim i napierdalasz aż mu przejdzie. Celuj z noc i zęby to tyle
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Nóg nie ma co stosować jak się nie umie ;]
łapy przy głowie,łokcie wąsko żeby osłaniały żebra,stabilna postawa oraz ugięte kolana które zmniejszają prawdopodobieństwo urazu oraz pozwalają na szybszą reakcje, w bliskim kontakcie możesz użyć łokcia oraz kolan.Nieraz wystarczy tylko machnąć nogą żeby przeciwnik opuścił łapy a wtedy mamy krótki moment na penetracje czaszki hehe
Napisano Ponad rok temu
Większość amatorów bije się samymi rękami, więc jak by dostał niespodziewanego lołkika dobrze trafionego w czuły punkt np. kolano to mogło by to rozstrzygnąć walkę. Kamyl masz racje że trzeba umieć kopnąć, jakoś nie pomyślałem o tym Ważne żeby przy kopnięciu zabolało przeciwnika a nie Ciebie, jak gość nie jest wyćwiczony i dostanie celnego kopa to powinien go lekko sparaliżować - a kulejący przeciwnik jest już łatwiejszy do pokonania.Ja bym się nie bił
Nóg nie ma co stosować jak się nie umie ;]
łapy przy głowie,łokcie wąsko żeby osłaniały żebra,stabilna postawa oraz ugięte kolana które zmniejszają prawdopodobieństwo urazu oraz pozwalają na szybszą reakcje, w bliskim kontakcie możesz użyć łokcia oraz kolan.Nieraz wystarczy tylko machnąć nogą żeby przeciwnik opuścił łapy a wtedy mamy krótki moment na penetracje czaszki hehe
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Większość amatorów bije się samymi rękami, więc jak by dostał niespodziewanego lołkika dobrze trafionego w czuły punkt np. kolano to mogło by to rozstrzygnąć walkę. Kamyl masz racje że trzeba umieć kopnąć, jakoś nie pomyślałem o tym Ważne żeby przy kopnięciu zabolało przeciwnika a nie Ciebie, jak gość nie jest wyćwiczony i dostanie celnego kopa to powinien go lekko sparaliżować - a kulejący przeciwnik jest już łatwiejszy do pokonania.
No może i tak tylko osoby ćwiczące kopnięcia mają już to tak jakby zakodowane w pamięci i spokojnie mogą tego użyć w walce a przeciętny zjadacz chleba po prostu daje na chama nie myśląc .Low kick to dobra broń(obite uda nie ciekawa sprawa po treningu) ale jeszcze większa jak jest poprawnie wykonywany czyli po prostu dołożenie do tego biodra powoduje natychmiastowy wzrost siły i koleś się łamie nie ma opcji hehe no i też pasowało by to zrobić w miarę szybko bo większość street fighterów łapie nogi co daje kolejną możliwość łamania nosa
Napisano Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie lołkiki to jedna z najlepszych technik w walce, kopanie po wewnętrznych (bardzo groźne kopnięcia) czy zewnętrznych częściach nóg może naprawdę mocno zranić przeciwnika. Do tego dobrze wyprowadzanie ciosy z rąk przy jednoczesnym trzymaniu gardy i naprawdę można dużo zdziałać.No może i tak tylko osoby ćwiczące kopnięcia mają już to tak jakby zakodowane w pamięci i spokojnie mogą tego użyć w walce a przeciętny zjadacz chleba po prostu daje na chama nie myśląc .Low kick to dobra broń(obite uda nie ciekawa sprawa po treningu) ale jeszcze większa jak jest poprawnie wykonywany czyli po prostu dołożenie do tego biodra powoduje natychmiastowy wzrost siły i koleś się łamie nie ma opcji hehe no i też pasowało by to zrobić w miarę szybko bo większość street fighterów łapie nogi co daje kolejną możliwość łamania nosa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Łatwo powiedzieć ale w rzeczywistości Mógł Byś nie zdążyć zaatakować, bo by Cię np. mógł podciąć... Ale to różnie może być.Jak złapie noge to łapie się gościa za kark i napierdala po pysku aż puści, albo się wywalicie na glebe
Pewnie spoko Ty Jesteś modem od sztuk walk, znasz się na tym więc to Ty powinieneś założyć tematEx zakładamy temat o ulubionych technikach
Napisano Ponad rok temu
Rozpisaliśmy tu tak teoretycznie, byle chłopak wiedział co ma robić.
Dużą role gra jeszcze psychika o której nie można zapominać.
Napisano Ponad rok temu
Aż tak często Cię leją
nie rozumiem skąd taki wniosek, każdy kto kiedykolwiek miał do czynienia ze sztukami walki takie coś ma w nawyku
chowansky go leje
WTF ?
Guest_GOLIAT_*
Napisano Ponad rok temu
Nie bądź smutny obronie cienie rozumiem skąd taki wniosek, każdy kto kiedykolwiek miał do czynienia ze sztukami walki takie coś ma w nawyku
Napisano Ponad rok temu
Nie bądź smutny obronie cie
nie smutny tylko zamyślony !
spoko dam sobie radę
WTF ?