nóż do garnituru :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Żebym jeszcze mógł go potrzymać w ręku przed kupnem :-)
Mam też pewną wątpliwość: czy przy silnym chwycie nie uruchomi się czasem blokada w grzbiecie noża? Umieszczenie jej w tym miejscu wydaje się dość ryzykowne - czy macie jakies doświadczenia związane z tą kwestią
Mam nadzieję, że w Świecie Noży go zobaczę, jak nie teraz, to w najbliższej przyszłości. Póki co - poczytam sobie jeszcze Wasze forum, posłucham ewentualnych porad.
Pojawiam się dopiero w poniedziałek.
Pozdrawiam,
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
....Nie mam BM Pika, ale z mojego doświadczenia wiem, że zwykle potrzeba dość mocno przycisnąć paluchem aby zwolnić blokadę Back-Lock. Wewnętrzną stroną dłoni /przy zaciśniętym na rękojeści chwycie/ praktycznie ma szans, bo opierasz ją na znacznej długości rękojeści a nie tylko w tym miejscu, które pracuje.Mam też pewną wątpliwość: czy przy silnym chwycie nie uruchomi się czasem blokada w grzbiecie noża? Umieszczenie jej w tym miejscu wydaje się dość ryzykowne - czy macie jakies doświadczenia związane z tą kwestią
A tu masz ładniejszą /raczej wyraźniejszą, bo tło denne.../ fotkę tego modelu. Gdybym chciał wydać nie więcej niż 200-parę zł i potrzebował lekkiego
Napisano Ponad rok temu
zajzyj na bazar
http://www.fabrykasi...pic.php?t=20580
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprzętu używanego i w ogóle od prywatnych sprzedawców z założenia nie kupuję (nikogo nie obrażając). Tak było w przypadku sprzętu audio, tak te będzie w przypadku noża. Po prostu mam paru kumpli, którzy pokusili się na używany sprzęt i mieli mniej więcej taką minę 8O
Ten nóż rzeczywiście wydaje się wyważoną propozycją. Ale zaczyna mi chodzić po głowie, żeby dozbierać troszkę pieniędzy i może kupić coś lepszego... :wink:
Póki co, jak czas pozwili, będę zaglądał na to forum, bo dużo tu ciekawych dla mnie tematów.
Pozdrawiam,
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
tylko to własciwosci obronych mam duże watpliwosci
ale tak pozatym to fajnie wygladajacy nozyk
Napisano Ponad rok temu
Nie wiecie czy Alert działa??
Działa.
Ale tak jakoś inaczej...
Napisano Ponad rok temu
Jak inaczej??Mustafa wrote:
Nie wiecie czy Alert działa??
Działa.
Ale tak jakoś inaczej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten:
czy ten:
Zastosowanie oczywiście takie samo, jak na początku tego wątku :-)
Serdecznie pozdrawiam,
M. M. W.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ColdSteel ma głownię z CarbonV, a to stal - jak sama nazwa wskazuje - z wysoką zawartością węgla. Całkiem przyjemna, ale ma jedną wadę - ponoć dość szybko łapie rdzę powierzchniową. Sporo pielęgnacji noża Cię czeka, jak się na nią zdecydujesz
(choć przyznam, że stal stosowana w Beckerach, będąca ponoć odpowiednikiem CarbonV, nie jest aż tak tragiczna. Krawędź tnąca w moim Neckerze nie pokryła się jeszcze rdzą - inna rzecz że musiałaby złapać wilgoć z powietrza )
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
To jest wersja z aluminiowymi okladzinami w nowych dostawach kolo 340 PLN ale jak poszukasz gdzie niegdzie sa do dostania za 190 - 230 PLN.
Napisano Ponad rok temu
MMW:
ColdSteel ma głownię z CarbonV, a to stal - jak sama nazwa wskazuje - z wysoką zawartością węgla. Całkiem przyjemna, ale ma jedną wadę - ponoć dość szybko łapie rdzę powierzchniową. Sporo pielęgnacji noża Cię czeka, jak się na nią zdecydujesz
(choć przyznam, że stal stosowana w Beckerach, będąca ponoć odpowiednikiem CarbonV, nie jest aż tak tragiczna. Krawędź tnąca w moim Neckerze nie pokryła się jeszcze rdzą - inna rzecz że musiałaby złapać wilgoć z powietrza )
Pozdrawiam,
AdamD
Dziękuję za informację :-)
M. M. W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż NDR 93
- Ponad rok temu
-
Nowe foldery Extrema Ratio