17 lat - warto jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze takie jedno pytanko. Jeżeli jestem za słabo giętki, to czy mogę liczyć na to, że na Capoeira się troszke rozciągne? No przede wszystkim to czy pokonam lęki związane ze saltami do tyłu? Bardzo mi zależy by trenować Capoeria. A jeżeli komuś na czymś bardzo zależy to wszystko można zrobić .
Aha, coś mi się jeszcze przypomniało... przy wyskokach jakie są stosowane w Capoeria, zapewne, trzeba mieć dobry wyskok. Czy to też można się tam nauczyć? Nie chciał bym się dowiedzieć, że z tą zdolnością się przychodzi... To tyle
pozdroofka.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
NIe nie warto
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Emerycie!! Jesteś stracony dla capoeira, zapomnij że cos takiego istnieje............ :wink:
Chłopie, idź na jakiś trening i poćwicz, powinieneś dać rade chyba że się zniechęcisz a takie pytania... boshe niedługo pewnie 5 latki będą pytać czy nie jest zapóźno.
Napisano Ponad rok temu
daj spokoj.
Ty juz wlasciwie stary jestes,
masz juz z gorki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Po polsku i do tego jeden z najskuteczniejszych ... uwazaj tylko na stawy bo przeciazenia sa ogromne ...
Zaczac warto (tak samo kazda inna dziedzine sportu).
Rozciagnac sie na samym capo nie rozciagniesz do szpagatu, ale wystarczajaco do kopniec wiekszosci a z beigiem czasu sam w domciu dociagniesz do szpagatu jak i dobrego dfynamicznego rozciagniecia ...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak serio to zawsze można! u mnie w grupie był nawet pan pod 50siątkę
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze jedno pytanko. Niech ktoś mi napisze co mógłbym umieć po roku nauki capo. Tak teoretycznie. Ach ta ciekawość adepta .
ps. Jest na tym forum ktoś z LBN kto ćwiczy capo? Fajnie gdyby się ktoś znalazł. Mam jeszcze wiele pytań . A jakiś przewodnik, sensei, by się przydał.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Zapisz sie teraz po co czekać do wrzesnia.postanowiłem to się zapiszę na capo. Tylko jedna rzecz mnie ciekawi. Czy zapisywać się teraz czy dopiero od września. Bo to chyba jakoś grupy trzeba zbierać. Ale jeżeli jest możliwość zapisania się podczas wakacji to czemu nie.
Mam jeszcze jedno pytanko. Niech ktoś mi napisze co mógłbym umieć po roku nauki capo. Tak teoretycznie. Ach ta ciekawość adepta .
ps. Jest na tym forum ktoś z LBN kto ćwiczy capo? Fajnie gdyby się ktoś znalazł. Mam jeszcze wiele pytań . A jakiś przewodnik, sensei, by się przydał.
pozdro
A co moglbys umiec? hmmm... to zalezy od Ciebie, od tego jak szybko sie uczysz itp.
Napisano Ponad rok temu
a tak serio to zawsze można! u mnie w grupie był nawet pan pod 50siątkę
Na Warsztaty Axe Capoeira we Wrocławiu, w lutym, Mestre Barrao przywiózł jednego ze swoich uczniów, Sergio. Facet mógłby być moim dziadkiem, nie wiem nawet ile miał lat, ale po 50-tce był na pewno. Trenuje capo od 2 lat, miał pierwsze corda. Faceta w takim wieku z tak szerokim uśmiechem --> (dosłownie) w życiu nie widziałam Nigdy nie jest za późno
Napisano Ponad rok temu
sieczka normalnie.
skąd to sie bierze?
woli sobie koles przez rok samemu w domu sie "przygotowywac", potem pojsc na upragniony trening i dojsc do wniosku, ze to wszystko bez sensu...
Napisano Ponad rok temu
a swoja droga chcialbym wiedziec, kto sprzedaje filmy, ze zeby napisac sie na capo trzeba już być gotowym, tzn: rozciągnietym, przypakowanym, i umieć salta, no i najlepiej mniej niz srednia wieku ruskich gimnastyczek.
Ludzie sami Uira, mam znajomego który jakieś 3 lata temu (w wieku 17lat ) złapał faze na capo i poleciał na trening, po czym stwierdził że on się do tego nie nadaje, że za ciężko, że za słabo rozciągnięty i wogóle za późno...
Gdy chciałem go nakręcić ponownie przed ostatnimi wakacjami to mi się chłopak wykręcał tak że w końcu dałem sobie z nim spokuj.
Napisano Ponad rok temu
ze mną tak nie będzie Jak postawiłem sobie to za cel, to go osiągne...a swoja droga chcialbym wiedziec, kto sprzedaje filmy, ze zeby napisac sie na capo trzeba już być gotowym, tzn: rozciągnietym, przypakowanym, i umieć salta, no i najlepiej mniej niz srednia wieku ruskich gimnastyczek.
Ludzie sami Uira, mam znajomego który jakieś 3 lata temu (w wieku 17lat ) złapał faze na capo i poleciał na trening, po czym stwierdził że on się do tego nie nadaje, że za ciężko, że za słabo rozciągnięty i wogóle za późno...
Gdy chciałem go nakręcić ponownie przed ostatnimi wakacjami to mi się chłopak wykręcał tak że w końcu dałem sobie z nim spokuj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
-=Capoeira=- prosze o inforamcje
- Ponad rok temu
-
Zapraszam na Festę Brasil - 7 V - klub shado - Warszawa
- Ponad rok temu
-