krysnóż
Napisano Ponad rok temu
możecie
nazywać mnie
Muad'dib
oczywiście nie będzie żadnych, popularnych ostatnio testów z wieszaniem ludzi
ale tego nie mogłem nie spróbować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no więc :
Mama cięła suchy chleb który okazał się jednak mniej suchy niż wyglądał , a został zaatakowany z takim impetem, że czubek wbił się w deskę [chyba bukową] do krojenia 8O i tam już chyba pozostał
więc musiałem go trochę przeprofilować
krzywizna nie jest może idealna ale działa.
Wrażenia z eksploatacji.
Wszystkim się podoba i jest chętnie używany. Bardzo lekki i cienki - tnie z dużą łatwością. Zdarzają mu się szczerby ale jest bardzo rzadko ostrzony [raz na 2-3 miesiące] a pomimo tego tnie. Mam ostrzałki diamentowe ale lubię ostrzyć na drobnym papierze ściernym - widać wtedy jak materiał zostaje zdjęty z noża [na razie nie udało mi się zrobić z niego brzytwy - może jak znajdę drobniejszy papier, podejrzewam, że polerowanie na skórze może być bezcelowe albo bardzo czasochłonne]. Ugina się przy smarowaniu [znaczy nie jest sztywny jad dachówka], trochę prześwituje co może prowadzić do bolesnych skojarzeń z plastikowymi sztućcami. No i podstawowa zaleta - jest twardszy niż stal a u mnie w domu zdarza się niektórym docinać kanapkę na talerzu , a w innym domu widziałem szklaną 8O deskę do krojenia - kompletny idiotyzm - lekkie przejechanie BM710 154CPM [wyostrzonym niemal na brzytwę] i krawędź zaczyna się świecić [znaczy zagięta - normalnie rozcina światło na dwie równe połówki :wink: ]. Oczywiście nie rdzewieje,nie pokrywa się nalotem i nie smakuje olejem silnikowym.
Gdzieś widziałem porównanie noża ceramicznego z nożem z dobrej stali i testy trzymania ostrza czy cięcia wyszły podobnie, jednak autor nie używał talerza jako deski do krojenia.
Napisano Ponad rok temu
w dodatku tutaj akurat występuje "technologia" - warto wspomnieć jak się sprawuje ceramika
Napisano Ponad rok temu
który ma lepsze parametry od neijedne stali i możesz sobie upiłować nim butelkę ??
Napisano Ponad rok temu
prze jaki ? 8OFLY a widziałeś kuchenny nóż z ceramiki lekko przezroczysty ??
ja to bym chcial taki krysztalowy, lepsze ofiary by mi wychodzily
lukaszki mi zachwyt nad tym nozem przeszedl dzisiaj
jak listonosz przyniosl paczyszke ze szczurkiem z d2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dobra - tak z ciekawości, przed ostrzeniem spróbowałem popiłować trochę butelki, byłem delikatny żeby nie wyszczerbić noża, a butelka trochę gruba więc nie przepiłowałem, może gdyby był ząbkowany albo ostry poszłoby lepiej, a szkło się odłupuje i kruszy - nie jest to czyste cięcie które zostawia szklany proszek
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aviatorek
- Ponad rok temu
-
Fallkniven IDUN
- Ponad rok temu
-
Jeszcze tylko "Amphibianik" Kershaw`a....
- Ponad rok temu
-
Dopasowany do ręki Stevena Segala.
- Ponad rok temu
-
Buck Folding Hunter...
- Ponad rok temu
-
Operacja "IRAQI FREEDOM"
- Ponad rok temu
-
Jeden z tysiąca ...
- Ponad rok temu
-
niby nie broń, ale w klimacie STRIDER :)
- Ponad rok temu
-
Microtech Socom Elite Auto mini
- Ponad rok temu
-
CRKT M1 Lightfoot po zabiegu
- Ponad rok temu