CRKT M1 Lightfoot po zabiegu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A przy tym chociaz trzeba bylo go rozkrecic a nie szlifowac po rekojesci.
No ale skoro efekt CIe zadowala to nie mam wiecej pytan.
W moim M21 flipper jest jak najbardziej potrzebny - ale to troche wiekszy rozmiar i ostrze duzo ciezsze.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Flipper jak dla mnie mial jedno zastosowanie - przeszkadzac mi w krojeniu A co do okaleczonych nozy, nie widziales mojego pierwszego foldera - uczylem sie na nim, ze nie wolno podwazac, jak nie ostrzyc noza, dlaczego victorinox dodaje w scyzorykach srubokrety itp....
Fakt, przy tym rozmiarze flipper mogl przeszkadzac w krojeniu.
A jesli chodzi o okaleczanie nozy to mowie o okaleczaniu, uzywanie (mimo ze czasem niezgodne z instrukcja ) jest nadal uzywaniem
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fliper, użyteczny czy nie, jest brzydki po prostu, nóż bez niego wyglądo o niebo lepiej, bardzo dobrześ zrobił
to po ch...j kupowac noz z flipperem??? Dla samej przyjemnosci jego odciecia??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
O co ci chodzi ? zrobilem sobie custom Noz wyglada ladniej, zrobil sie bardziej uzyteczny... zreszta pierwowzor lightfoota nie ma flippera, chcialem go do niego troche upodobnic. gdyby robili wersje bez flippera sprawa bylaby latwiejsza, ale skoro tego nie robia, chyba mam prawo go odpilowac, prawda ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
noz tez czlowiek
Napisano Ponad rok temu
a masz w crkt opcję bez flippera? jak by zamawiał custom od lightfoota to nie zamówiłby z flipperem, żeby odciąć ... nóż jest zajebisty, bez dwóch zdań, nie znajdziesz w ofercie żadenj z firm podobnego, a jeśli flipper przeszkadza (i do tego rujnuje design!) to ujebać go! i co z tego że okłądziny sie uszkodziły? to nie jest pierścionek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kkamill tylko sie nie obrażaj
:drinking: i bedzie dobrze :-)
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Yossarian, lubie flipera w moim M1, ale rozumiem ze go oderznales bo TOBIE nie pasowal!
n.
Napisano Ponad rok temu
...przypadkowe uszkodzenie okladzin podczas odpilowywania flippera (oraz samo upilowanie flippera) dokonuje rewelacyjnej konwersji ktorej efektem jest zdrowsze podejcie do noza - staje sie Narzedziem do ciecia rabania, podwazania tego i owego, a nie gadzetem, ozdoba kieszeni...
Wybacz Yossarin może się przypierd%#*#, ale czy ,,zdrowsze podejscie do noża" polega na używaniu go jako łomu do podważania czy siekiery do rąbania ? Noże, które nosze przy sobie maja spełniać zawsze jedno zadanie, mają ciąc najlepiej jak potrafią. Raz (pierwszy i ostatni) użyłem noża do podważenia, skończyło się w sposób oczywisty Co do rąbania to niezastąpiona pozostaje lekka i poręczna siekierka Fiskars 500.
Hawk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... jako ze nie nosze ze soba siekiery i czasem musze cos porabac, zasada glownej funkcji noza nie staje mi wtedy na przeszkodzie moze nie jest to tak wygodne, i skuteczne, jak uzycie siekierki, ale zawsze jakis efekt daje
Może jest w tym troche racji :roll:
A tak na marginesie, ja też nie biegam na codzień z siekierą w plecaku
Hawk
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Extrema Ratio tapeta
- Ponad rok temu
-
"Hole Shot"
- Ponad rok temu
-
Co wam to przypomina?
- Ponad rok temu
-
Klotzli Walker 03... czyli Europa też ma swoją Sebenzę :)
- Ponad rok temu
-
Pazurek Solingena
- Ponad rok temu
-
George Tichbourne - BOWIE 9"
- Ponad rok temu
-
SPYDERCO AXE BLADE
- Ponad rok temu
-
Strider Sng - temat drugi