Do Marsa
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym się przyłączyć do pytania do Marsa.
Czy mógłbyś nam przybliżyć firmę Extrema Ratio /jej wyroby, historię, specjalizację itp./ która chyba nie jest zbyt znana w Polsce?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tworzy się polska wersja.
Ad. Shrapnel - parę fotek:
Nóż jest mały - 21 cm - z tego głownia 11 cm, pochwa z TekLokiem
Mars
Napisano Ponad rok temu
Co to są te jaśniejsze paski na ostrzu? Ozdoba?
Napisano Ponad rok temu
Cóż, jak tak musi być, niech tak będzie!!
Napisano Ponad rok temu
Mozesz cos wiecej napisac? Jaka stal? Jak trzyma ostrze? Jak lezy w lapie? Po co jest to zaglebienie? Taki finger grow? Czy moze to ma byc pomocne w trzymaniu sie w pochwie?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja sobie katalog zamowilem i wszystko mam w ladnym, kredowym papierze w gustownej teczce
ej kurde ja tez chce katalog
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mówiąc mój angielski jest dosyć marny, włoski tym bardziej /stronę Extrema Ratio znalazłem już dawno, na tyle jestem inteligentny/ więc jeśli można prosiłbym o parę słów w języku polskim - jeśli oczywiście nie jest to zbyt dużym problemem.
Pozdrawiam.
Firma powstała w 1997 roku i bardzo szybko opanowała włoski rynek ściśle współpracując z jednostkami specjalnymi (9 batalion specjalny Col Moschin, G.I.S. Carabinieri Gruppo Intervento Speciale (GIS używał Mark II Gerbera)).
Noże robią ze stali Bohler N690. Maurizio Castrati (jeden z właścicieli) gdy go zapytałem dlaczego akurat ta stal zdawkowo napisał: "I can tell you that we chose this steel because it's very resistant to flexion, infact in our philosophy the blade of a tactical knife hasn't to be too much flexible, if you have to break a door, your energy has to be transferred on the door and not on the blade flexibility.
An other very important point is the resistance to oxidation.
Our steel is one of the most resistant (17% chromium)."
Gwarancję dają dożywotnią dla pierwszego właściciela - tematu jeszcze nie ćwiczyłem - póki co nic się nie złamało.
A oto parę fotek noży włoskich sił specjalnych:
Mars
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie i jak kupić ?
- Ponad rok temu
-
Maaaam go :))
- Ponad rok temu
-
Pochwa na pasek do SIFU.
- Ponad rok temu
-
Jaki fighter?
- Ponad rok temu
-
Kershaw Chive
- Ponad rok temu
-
folderek -trudny wybór...
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś ma jakieś sensowne wyjaśnienie?
- Ponad rok temu
-
Zytel i inne
- Ponad rok temu
-
Strider SnG i Sebenza
- Ponad rok temu
-
CRKT Steve Ryan Plan B
- Ponad rok temu